Heart, Body & Soul: Η αισθησιακή τριλογία από την Αττική!

Τρία νέα κρασιά με νεανικό στυλ, από ένα από τα δημοφιλέστερα οινοποιεία της Αττικής αποτελούν τις προτάσεις μας για αυτό το μήνα.
Heart, Body & Soul: Η αισθησιακή τριλογία από την Αττική!
του Θόδωρου Λέλεκα

Είναι γεγονός, το κρασί προσφέρει χαρά, μας φέρνει πιο κοντά, μας κάνει να περνάμε όμορφα. «Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου», έλεγαν άλλωστε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές που το κρασί μας φτιάχνει το κέφι, πριν ακόμα το ανοίξουμε. Ας πούμε, από την ετικέτα κιόλας, γιατί έτσι ήταν το σχέδιο του οινοποιού, το «concept» που είχε στο μυαλό του.

Αυτό ακριβώς ισχύει για τη νέα οικογένεια ετικετών που μόλις κυκλοφόρησαν από το οινοποιείο της Αναστασίας Φράγκου στη Ραφήνα. Πρόκειται για μια τριλογία από κρασιά με ανάλαφρο, νεανικό look & feel, που έχουν και αντίστοιχα ευφάνταστα ονόματα: Heart (καρδιά) για το λευκό, Soul (ψυχή) για το ροζέ και Body (σώμα) για το κόκκινο. Με το που τα είδα, ενθουσιάστηκα και ένιωσα μια πολύ ευχάριστη «αύρα». Και μιλώντας με την ίδια την οινοποιό, κατάλαβα ότι αυτός ήταν και ο σκοπός της.

«Σχεδίαζα από καιρό μια ανανέωση σε κάποιες από τις ετικέτες του οινοποιείου», μου είπε η Αναστασία. «Ο στόχος μου όμως δεν ήταν απλά κάποιο νέο όνομα ή σχέδιο, αλλά μια γενικότερη αλλαγή ύφους. Γι αυτό και φτιάξαμε αυτή την τριλογία, που απευθύνεται κυρίως σε νεανικά κοινά που βγαίνουν, διασκεδάζουν, θα πιουν κρασί σε ένα μπαρ ή σε ένα πάρτυ και τους αρέσει, ακόμα και σε αυτό το βαρύ κλίμα της εποχής, να ξεσκάνε και να περνούν καλά».

Τα ονόματά τους ακολουθούν το όλο στυλ, αλλά έχουν και ένα ακόμα πλεονέκτημα: μπορεί να «σταθεί» το καθένα μόνο του, αλλά όταν βρίσκονται μαζί (γιατί ο στόχος είναι να πωλούνται ως τριπλέτα), ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Όσο για το εικαστικό κάθε ετικέτας, η Αναστασία δηλώνει ότι ήταν αυτό που την ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή! «Από όλες τις σχεδιαστικές προτάσεις που μου παρουσίασαν, η συγκεκριμένη ήταν από έναν καλλιτέχνη του graffiti. Όταν είδα αυτά που πρότεινε και πόσο ταίριαζαν τόσο με τα κρασιά, όσο και με την προσέγγιση που είχα στο μυαλό μου, πήρα την απόφαση αμέσως!».

Αρκετά όμως με την εμφάνιση. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το περιεχόμενο. Τα Heart, Body & Soul είναι κρασιά διαφορετικού χρώματος αλλά πολύ παραπλήσιου στυλ. Είναι φτιαγμένα για να πίνονται από όλους, εύκολα και όλες τις ώρες. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Heart 2015 (Λευκό) – Ένα ευχάριστο λευκό κρασί από χαρμάνι των ποικιλιών Σαββατιανό και Μαλαγουζιά. Στη μύτη μας χαρίζει ευχάριστα αρώματα φρούτων και λουλουδιών, ενώ στο στόμα είναι ανάλαφρο και δροσιστικό. Πίνεται σκέτο, ως απεριτίφ, ενώ μπορεί να συνοδεύσει τέλεια μια μεγάλη γκάμα πιάτων, από δροσερές σαλάτες, μέχρι ριζότο και ζυμαρικά με λευκή σάλτσα. Είναι οίνος με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Αττική και έχει αλκοολικό τίτλο 13%.

Soul 2015 (Ροζέ) – Ένα κομψό ροζέ κρασί από χαρμάνι των ποικιλιών Αγιωργίτικο και Merlot. Στη μύτη τα αρώματά του μας παραπέμπουν σε φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, ενώ στο στόμα έχει μια απολαυστική οξύτητα που χαρίζει αίσθηση φρεσκάδας. Πίνεται σκέτο, ως απεριτίφ, αλλά θα συνοδεύσει με απαράμιλλη μαεστρία ζυμαρικά ή λαδερά πιάτα με ελαφριά κόκκινη σάλτσα, καθώς και έθνικ γεύσεις της Κινέζικης ή της Ινδικής κουζίνας. Είναι οίνος με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Αττική και έχει αλκοολικό τίτλο 13%.

Body (Ερυθρό) 2015 – Ένα κόκκινο κρασί που δεν είναι σαν (όλα) τα άλλα. Κι αυτό γιατί είναι χαρακτηριστικά φινετσάτο και φιλικό, καθώς είναι ολόφρεσκο και δεν έχει περάσει από δρύινο βαρέλι. Τα αρώματά του στη μύτη θυμίζουν ζουμερά κόκκινα φρούτα, ενώ η δομή του στο στόμα είναι ισορροπημένη και βελούδινη. Είναι ιδανικό κρασί για να προσφέρουμε μόνο του, ως κέρασμα, αλλά θα αποτελέσει και εξαιρετικό ταίρι για ποικιλίες τυριών ή/και αλλαντικών, πίτσα καθώς και ελαφριά κρεατικά. Είναι οίνος από χαρμάνι των ποικιλιών Αγιωργίτικο και Merlot, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Αττική και έχει αλκοολικό τίτλο 13%.

Τα Heart, Body & Soul είναι κρασιά μοντέρνα, που θα βρουν σύντομα τη θέση τους σε wine bars, εστιατόρια, αλλά και σημεία λιανικής και κυρίως επιλεγμένες κάβες. Μέσα στα πολλά τους προτερήματα, προσθέστε και την πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, καθώς η προτεινόμενη λιανική τιμή για κάθε μία από τις τρεις ετικέτες είναι 8 ευρώ. Απολαύστε τα!

Εις υγείαν!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v