Το Κρασί του Μήνα: Thalia, ένα χαρμάνι φινέτσας και φιλανθρωπίας

Μια οικογένεια αξιόλογων κρασιών από την Κρήτη, διαφημίζει το Ελληνικό κρασί στον Καναδά και βοηθά τους Έλληνες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.
Το Κρασί του Μήνα: Thalia, ένα χαρμάνι φινέτσας και φιλανθρωπίας
του Θόδωρου Λέλεκα

Είμαι από αυτούς το λένε συνεχώς και με κάθε ευκαιρία. Το κρασί είναι πηγή (και αφορμή) χαράς, είτε όταν το απολαμβάνουμε, είτε όταν το προσφέρουμε. Κι αυτό ισχύει ειδικά για το Ελληνικό κρασί, που εδώ και αιώνες αποτελεί κεντρικό στοιχείο της πατροπαράδοτης φιλοξενίας για κάθε Ελληνικό σπίτι.

Ξεκινάμε τη χρονιά με ένα Ελληνικό κρασί, ή μάλλον μια «οικογένεια κρασιών», που κάνει ακριβώς αυτό, αλλά και πολλά παραπάνω, και μάλιστα εκτός συνόρων - στον μακρινό Καναδά. Πρόκειται για τα κρασιά Thalia, που παράγονται από την οινοποιία Mediterra στην Κρήτη και διατίθενται στην Καναδέζικη αγορά από την εξαιρετικά δραστήρια εισαγωγική εταιρεία Ελληνικών συμφερόντων, Kolonaki Group. Η επιλογή τους ως Κρασι(ά) του Μήνα, δεν έγινε (μόνο) επειδή είναι πολύ καλοφτιαγμένα και άκρως απολαυστικά. Επιπλέον, μέσα από τον τρόπο που πωλούνται και «προμοτάρονται» στην Καναδέζικη αγορά, παίζουν έναν πολύ σημαντικό, διπλό ρόλο για την Ελλάδα.

Τα κρασιά Thalia έχουν πάρει το όνομά τους από την Θάλεια, μία από τις εννέα μούσες, η οποία, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν «θεότητα της καλής διάθεσης και εμπνεύστρια των εύθυμων τραγουδιών στα συμπόσια». Είναι διποικιλιακά και αξιοποιούν – κυρίως – τις γνωστές γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης. Κυκλοφορούν και στα τρία οινικά χρώματα – λευκό, ερυθρό και ροζέ – και κοσμούνται από ετικέτες καλαίσθητες και ποιοτικές, με πολύ σύγχρονο design. Τα κρασιά Thalia απευθύνονται (κυρίως) στο γυναικείο κοινό και συγκεκριμένα στη σύγχρονη γυναίκα που θέλει να απολαύσει ένα ευχάριστο κρασί μέσα στην ημέρα – μετά τη δουλειά, όταν είναι έξω για ψώνια με τις φίλες της - ή το βράδυ στο σπίτι, με την παρέα ή τον σύντροφό της.

Τα κρασιά προωθούνται στην αγορά μέσω της δικής τους ιστοσελίδας, η οποία είναι επίσης ιδιαίτερα κομψή και με έντονο το θηλυκό στοιχείο, ενώ έχουν και πολύ δυνατή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, πρωταγωνιστούν συνεχώς σε ιδιαίτερα προβεβλημένες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις του Καναδά, με θέμα τη μόδα, την τέχνη, καθώς και την Ελληνική γαστρονομία.

Ναι, τα Thalia Wines κάνουν το Κρητικό – και κατ’ επέκταση το Ελληνικό – κρασί «cool» και «sexy» σε μια πολύ σημαντική και ισχυρή αγορά. Η σημασία τους, όμως, δεν σταματά εκεί, αλλά συνεχίζεται με τη φιλανθρωπική τους προσφορά προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέσω της πρωτοβουλίας «Project Hope for Greece», που τρέχει σε ολόκληρη την Βόρεια Αμερική από το 2012, ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των κρασιών Thalia διατίθεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν ανθρώπους και οικογένειες με οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα της κρίσης.

Ας δούμε όμως και τα κρασιά πιο αναλυτικά:

Thalia Λευκό: Ένα ανάλαφρο λευκό κρασί, από χαρμάνι των ποικιλιών Βηλάνα και Sauvignon Blanc. Στη μύτη χαρακτηρίζεται από ευχάριστα αρώματα εσπεριδοειδών και ανθισμένων λουλουδιών, ενώ στο στόμα είναι ισορροπημένο με δροσιστική οξύτητα. Είναι χαμηλόβαθμο σε αλκοόλ και πίνεται άνετα σκέτο, ως απεριτίφ, ενώ μπορεί να συνοδεύσει ελαφρά πιάτα με θαλασσινά ή ψάρι, καθώς και ζυμαρικά σε λευκή σάλτσα.

Thalia Ροζέ: Ένα απολαυστικό ροζέ κρασί από χαρμάνι των τοπικών ποικιλιών Κοτσιφάλι και Μανδηλάρι. Στη μύτη αναδύει αρώματα ώριμων καλοκαιρινών φρούτων, ενώ στο στόμα παρουσιάζει τονισμένη οξύτητα και σωστή διάρκεια. Πίνεται όλες τις ώρες και μπορεί να συνοδεύσει μια ευρεία γκάμα φαγητών, από finger food  με έθνικ πινελιές, μέχρι ποικιλίες αλλαντικών ή ζυμαρικά με ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

Thalia Ερυθρό: Ένα εκφραστικό ερυθρό κρασί από χαρμάνι των ποικιλιών Κοτσιφάλι και Syrah. Δεν έχει περάσει από δρύινο βαρέλι, γι αυτό και στη μύτη είναι πλούσιο σε ολόφρεσκα αρώματα φρούτων και μπαχαρικών, ενώ στο στόμα είναι φιλικό και ευχάριστο, με βελούδινες τανίνες. Είναι ιδανικό για κέρασμα σε ποτήρι, ενώ στο τραπέζι συνοδεύει τέλεια ποικιλίες κίτρινων τυριών, καθώς και καθημερινά κρεατικά όπως αρνίσια παϊδάκια, ψαρονέφρι στη σχάρα, μπιφτέκια κλπ.

Μέσα στο δυσμενές κλίμα που έχει προκαλέσει στον οινικό κλάδο η πρόσφατη επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Ελληνικό κρασί, τα κρασιά Thalia είναι ένα ευχάριστο success story για τις εξαγωγές μας, και μάλιστα σε μία αγορά με στρατηγική σημασία. Στην Ελλάδα διατίθενται αποκλειστικά από την Κάβα «The Wine House» στη Θεσσαλονίκη (στοιχεία επικοινωνίας στην ιστοσελίδα www.winehouse.gr).

Εις υγείαν!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v