Σούπερ ταινίες που θα σε κάνουν να φαίνεσαι ψαγμένος

Πέντε ταινίες που πρέπει να έχεις δει, γιατί είναι η καλύτερη… τροφή για σκέψη και συζήτηση με την παρέα.
Σούπερ ταινίες που θα σε κάνουν να φαίνεσαι ψαγμένος
Οι ανερχόμενοι σκηνοθέτες, οι ταινίες με τα περισσότερα βραβεία, το μέλλον του sci-fi και οι πιο ψαγμένες ερμηνείες των τελευταίων χρόνων. Αυτά θα απολαύσετε, παρακολουθώντας τις παρακάτω ταινίες, και θα έχετε πολλά να πείτε – και γνώμη να εκφέρετε – στις συζητήσεις με την παρέα.

Μπορείτε να δείτε τις παρακάτω ταινίες στη Nova που προβάλλει πάντα προσεκτικά επιλεγμένες, βραβευμένες ταινίες, ορισμένες από τις οποίες συζητιούνται ήδη στο χορό των βραβείων και θα προβάλλει και σε α’ τηλεοπτική προβολή. Μάλιστα, με τη δωρεάν υπηρεσία Nova on Demand, μπορείτε να παρακολουθείτε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία όποτε και όσες φορές θέλετε.

Whiplash (2014)

Είναι άριστο δείγμα μοντέρνου σινεμά, με καταιγιστικό ρυθμό, υπέροχα δομημένους χαρακτήρες και ηθικά διλήμματα ώστε να κρατά στα άκρα και την αδρεναλίνη και το μυαλό του θεατή. Ο J.K. Simmons έλαβε άξια το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου, ενώ ο σκηνοθέτης της ταινίας, Damien Chazelle, θα μας απασχολήσει στα επόμενα χρόνια με μεγάλα πράγματα. Ήδη άρχισε να το κάνει, και με το περσινό La La Land πήρε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας μόλις στα 32 του χρόνια.

Hidden figures (2016)

Οι ταινίες που «φωτίζουν» παραγνωρισμένους ήρωες της Ιστορίας είναι πάντα πηγές ενδιαφέροντος και τροφή για συζήτηση στις παρέες. Μέσω αυτής της ταινίας, που έλαβε οσκαρικές υποψηφιότητες για καλύτερη ταινία, σενάριο και β’ γυναικείο ρόλο, θα μάθετε για μια ομάδα αφροαμερικανίδων μαθηματικών, που έπαιξε σπουδαίο ρόλο τα χρόνια που η NASA ετοίμαζε το διαστημικό της πρόγραμμα. Εξαιρετική ερμηνεία από την Octavia Spencer.

The Disaster Artist (2017)

Ο James Franco τα τελευταία χρόνια, από next big thing στον χώρο της ερμηνείας, έχει εξελιχθεί σε… talk of the town της σκηνοθεσίας με πάντα προκλητικές και ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις. Στο τελευταίο του πόνημα, που συζητιέται πολύ, αφηγείται την ιστορία ενός φιλόδοξου νέου ηθοποιού και ενός εκκεντρικού τύπου που γίνονται φίλοι και αποφασίζουν να φτιάξουν τη δική τους ταινία, όταν τους απορρίπτει το Χόλιγουντ. Και κάπως έτσι… φτιάχνουν την χειρότερη ταινία όλων των εποχών.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Πού μπορεί να φτάσει μια μητέρα, όταν οι αρχές βάζουν τον φάκελο της δολοφονίας της κόρης της στα συρτάρια; Ο ιδιαίτερος σκηνοθέτης Martin McDonagh, που απέκτησε το δικό του φανατικό κοινό χάρη στις ταινίες «Αποστολή στην Μπριζ» και «Επτά Ψυχοπαθείς», βρίσκει στην Frances McDormand την φιγούρα αυτής της μάνας που τα βάζει με όλους για να επανεκκινήσει την υπόθεση. Η ταινία αναμένεται να σαρώσει στα φετινά Όσκαρ και τις Χρυσές Σφαίρες, ενώ έχει λάβει ήδη 87 βραβεία σε άλλους θεσμούς.

Arrival (2016)

Ο Denis Villeneuve είναι το νέο αγαπημένο παιδί των ταινιών επιστημονικής φαντασίας και αν δεν έχετε δει κάποιο από τα κομψοτεχνήματά του για να έχετε εικόνα του επικού, μυστηριώδους στιλ του, ξεκινήστε από αυτή τη sci fi μυσταγωγία που λέγεται «Arrival». Η Amy Adams υποδύεται μια γλωσσολόγο που αναλαμβάνει να έρθει σε επαφή με εξωγήινους οι οποίοι φτάνουν ξαφνικά στη Γη και να βρουν κοινό κώδικα επικοινωνίας. Η ταινία κέρδισε ένα Όσκαρ, 61 άλλα βραβεία και ήταν συνολικά υποψήφια για 245 βραβεία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v