Όταν κάνεις το σταυρό σου που η τεχνολογία έχει προχωρήσει

Επτά πράγματα που σήμερα θεωρούμε αυτονόητα, αλλά η καθημερινότητά μας θα ήταν πολύ χειρότερη χωρίς αυτά.
Όταν κάνεις το σταυρό σου που η τεχνολογία έχει προχωρήσει
Το online delivery
Τα φυλλάδια και η υπηρεσία παράδοσης φαγητού κατ’ οίκον κάποτε μας έσωσε από το να πηγαίνουμε να παίρνουμε φαγητό μόνοι μας. Αλλά πλέον, οι διαδικτυακές παραγγελίες μας έσωσαν και από τα φυλλάδια και από τα τηλεφωνήματα. Όσο κι αν το θεωρούμε αυτονόητο πια, είναι πολυτέλεια να έχουμε όλες τις επιλογές της συνοικίας και όλες τις προσφορές για φαγητό σε μια οθόνη. Για να μην αναφέρουμε ότι με την πληρωμή μέσω κάρτας, γλιτώνουμε τα "θέλω ρέστα από πενηντάρικο" ή "δεν έχω ρέστα" του ντελιβερά. 

Το τηλεκοντρόλ
Αν δεν προλάβατε οι ίδιοι τις παλιές εκείνες εποχές που δεν υπήρχε τηλεκοντρόλ, ρωτήστε τους γονείς ή τους παππούδες σας. Θα σας μιλήσουν για τις πρώτες εκείνες τηλεοράσεις, που όχι μόνο δεν ήταν… smart και HD, αλλά δεν είχαν ούτε χρώμα, ούτε καν τηλεκοντρόλ και για να αλλάξεις κανάλι, να τις κλείσεις ή να αλλάξεις την ένταση, έπρεπε να σηκωθείς από τον καναπέ.

Ο βραστήρας
Μπρίκι. Γκαζάκι. Μάτι. Νερό που πρέπει να περιμένεις από πάνω του να βγάλει μπουρμπουλήθρες και καφές που φοβάσαι μη χυθεί. Ένα «ευχαριστώ» στον βραστήρα που μας γλίτωσε από τόσο κόπο.



Το Nova GO
Θυμάστε εκείνες τις εποχές που βάζαμε το βίντεο να γράφει επειδή θα χάναμε την αγαπημένη μας σειρά; Ή τότε που δεν είχαμε καμία πρόσβαση σε θεάματα εκτός σπιτιού; Η υπηρεσία Nova GO μας επιτρέπει να παίρνουμε το θέαμα μαζί μας παντού, εντός κι εκτός σπιτιού μέσω Wi-Fi σύνδεσης. Έτσι, απολαμβάνουμε όπου κι αν βρισκόμαστε, στο laptot, στο tablet ή στο smartphone αυτό που θέλουμε. Και μάλιστα με επιλογές live (για να μην χάσουμε τον αγώνα όταν είμαστε εκτός σπιτιού), on demand (για να δούμε ταινία την ώρα που περιμένουμε την πτήση μας) ή ακόμα και να γυρίσουμε πίσω το επεισόδιο μιας σειράς επειδή δεν το προλάβαμε την ώρα που ξεκίνησε, με catch up TV.

Ο φούρνος μικροκυμάτων
Πόσο ανακουφιστικό είναι να ζεσταίνεται το φαγητό σε μερικά δευτερόλεπτα και να μην περιμένεις πάνω από τον φούρνο, ειδικότερα όταν γυρνάς από τη δουλειά και το μόνο που δεν θέλεις να κάνεις είναι να μαγειρέψεις! Το ίδιο ισχύει και για σνακ, για γρήγορα ποπ κορν, για κουβερτούρα που πρέπει να λιώσει και δεν θέλετε να χάσετε ολόκληρο μισάωρο με μπεν-μαρί.



Το πλυντήριο πιάτων
Τον χειμώνα, τα χέρια μάς ευγνωμονούν που δεν τα ταλαιπωρούμε με κρύο νερό και τα γλιτώνουμε από τον κόπο του πλυσίματος στο χέρι. Ειδικά μετά τα μεγάλα γεύματα τα οποία είναι πιο συχνά τον χειμώνα, που οι γιορτές πληθαίνουν και οι έξοδοι λιγοστεύουν.

Το air-condition
Όσο ήπιο κι αν είναι το μεσογειακό κλίμα, δεν μας λείπουν οι ακραίες θερμοκρασίες. Οι ελληνικοί καύσωνες δεν αντιμετωπίζονται με ανεμιστήρες, ενώ και οι χειμώνες μπορεί να μην είναι τόσο βαρείς όσο της βόρειας Ευρώπης, αλλά με όλο και περισσότερες πολυκατοικίες να απέχουν από την κεντρική θέρμανση τα τελευταία χρόνια, τα air condition αποδείχτηκαν σωτήρια λύση για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v