Οι πιο σοκαριστικές ανατροπές του Game of Thrones

Λίγο πριν την έναρξη της 7ης σαιζόν, ιδού επτά ανατροπές που μας σόκαραν σε όλες τις προηγούμενες, τις οποίες αξίζει να δείτε και να ξαναδείτε.
Οι πιο σοκαριστικές ανατροπές του Game of Thrones
Λίγα πράγματα είναι πιο κουλ από το κομμάτι των τίτλων αρχής της σειράς-φαινόμενο που λέγεται Game of Thrones. Ένα από αυτά είναι το ένα (τουλάχιστον) επεισόδιο σε κάθε κύκλο που αφήνει τον πλανήτη με ανοιχτό το στόμα –και δημιουργεί viral βιντεάκια σαν αυτό, όπου καταγράφονται ουρλιαχτά, δάκρυα, σπασμένες τηλεοράσεις, και γενικότερος χαμός αντιδράσεων.

Καθώς μετράμε αντίστροφα ως τις 16 Ιουλίου, που θα ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη 7η σαιζόν, τα επεισόδια της οποίας θα βλέπουμε ταυτόχρονα με την Αμερική στη Nova, θυμόμαστε τις πιο σοκαριστικές από αυτές τις ανατροπές της σειράς. Και αν θέλετε να τις ξαναζήσετε, όλες οι προηγούμενες σαιζόν είναι διαθέσιμες σε Box Set, στις υπηρεσίες Nova GO και Nova On Demand, για να τις βλέπετε ξανά και ξανά.

Ο Κόκκινος Γάμος



«Οι Λάννιστερ στέλνουν τα χαιρετίσματά τους». Και υπό τις ανατριχιαστικές νότες του Rains of Castamere ξεκινά η σφαγή, που αφήνει πίσω της συντρίμμια και πτώματα μεταξύ των οποίων αυτά του Ρομπ Σταρκ, της γυναίκας του, του αγέννητου παιδιού του, και της μητέρας του, Κέιτλιν Σταρκ, η ανατριχιαστική κραυγή της οποίας αντηχεί ακόμα στα αυτιά μας.

Ο θάνατος του Όμπεριν Μαρτέλ



Το «θάνατος» είναι, βασικά, ευφημισμός γι’ αυτό που συνέβη σε έναν από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες της σειράς, ακριβώς τη στιγμή που οι πάντες νομίζαμε ότι έχει πάρει επιτέλους εκδίκηση για τον θάνατο της αδερφής του σκοτώνοντας το Βουνό, και μπορεί να αρχίσει να χορεύει πάνω από το πτώμα του. Αλλά ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Η Σέρσεϊ Λάνιστερ… burning down the house



Δεν είναι ότι την συμπαθούσε κανείς την Σέρσεϊ. Η τελευταία σαιζόν, όμως, είχε πράγματα (πολύ εύστοχα πράγματα) να πει σχετικά με τις θρησκείες και το κακό που μπορούν να κάνουν. Και το παρανάλωμα που έγινε ο Ναός του Σεπτ ο’ Μπέιλορ μαζί με τα Σπουργίτια του και το σκουλήκι που ήταν ο Μέιστερ Παϊσέλ πολύ το χαρήκαμε όλοι –κι ας κόστισε και μερικά αθώα θύματα.

Η μαχαιριά του Όλι



Ο Όλι. Ο Όλι το καλό παιδί. Ο Όλι που αγαπούσαν όλοι. Ο Όλι μαχαιρώνει τον Τζον Σνόου «για την φρουρά», και κερδίζει το άσβεστο μίσος των πάντων –γιατί είναι πιο εύκολο να συγχωρήσεις κάποιον μισητό, σαν τον Τζόφρεϊ ας πούμε, παρά κάποιον που κάποτε αγαπούσες.

Η νεκρανάσταση του Τζον Σνόου



Αν είχαμε ένα ευρώ για κάθε άνθρωπο που είπε «εγώ δεν ξαναβλέπω, τέλος» μετά τον θάνατο του Τζον Σνόου, πιθανότατα τώρα θα ήμασταν πλούσιοι. Αλλά αν από κάτι είναι φτιαγμένο το Game of Thrones, αυτό είναι οι ανατροπές –καλές και κακές, και, όπως σε αυτή την περίπτωση, συγκλονιστικές.

Η προδοσία της Σέι



Αν υπήρχε μία σχέση που δεν θέλαμε να δούμε να γίνεται στάχτη και μπούρμπερη, αυτή ήταν του Τύριον και της Σέι. Και, φυσικά, αυτή ακριβώς έπρεπε να κάνει χίλια κομμάτια ο συγγραφέας που αγαπά περισσότερο απ’ όλους να μας ραγίζει την καρδιά. Τουλάχιστον, όλο αυτό τελείωσε με ένα βέλος στην καρδιά του Τάιγουϊν Λάνιστερ. Σε μια λεκάνη τουαλέτας. Αλλά και πάλι.

Ο θάνατος της καημένης Μυρσέλα Μπαράθεον



Δεν της άξιζε. Ω, πόσο πολύ δεν της άξιζε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v