Πώς θα γίνετε περισσότερο «οικογένεια» στις γιορτές

Οι γιορτές είναι ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά με την οικογένειά σας. Δείτε πώς μέσα από πέντε απλές συμβουλές.
Πώς θα γίνετε περισσότερο «οικογένεια» στις γιορτές
Οι γιορτές είναι από τις λίγες ευκαιρίες που έχουμε μέσα στη χρονιά να έρθουμε πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και κατά κύριο λόγο με την οικογένειά μας, που ενίοτε παραμελούμε λόγω φόρτου εργασίας και υποχρεώσεων.

Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Στηρίζεται σε απλές, καθημερινές χαρές που μπορείτε να τους προσφέρετε, με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Παίξτε οικογενειακά παιχνίδια

Μια χαρούμενη οικογένεια είναι μια… παιχνιδιάρικη οικογένεια. Το παιχνίδι θα σας φέρει πιο κοντά με τα παιδιά και παράλληλα θα σας χαρίσει μπόλικες ώρες ψυχαγωγίας και γέλιου. Επιλογές για παιχνίδι στο σπίτι; Δεκάδες. Ενδεικτικά, μπορείτε να διοργανώσετε τουρνουά μίνι μπόουλινγκ με άδεια πλαστικά μπουκάλια (μικρά ή μεγάλα) και τρελομπαλάκια, να τους ζητήσετε να συνεχίσουν το αγαπημένο τους παραμύθι σταματώντας την αφήγηση εκεί που ξεκινά η… δράση, να διοργανώσετε ένα πικ νικ στο σαλόνι και να πλάσετε μαζί κουλουράκια με τα δυο σας τα χεράκια.

Οικογενειακό γεύμα

Καταλαβαίνουμε ότι οι υποχρεώσεις τρέχουν, η δουλειά εξαντλεί και ο χρόνος είναι ελάχιστος. Όμως μπορείτε να θεσπίσετε μια στο τόσο την παραδοσιακή οικογενειακή συνήθεια του γεύματος της Κυριακής (ή οποιασδήποτε άλλης μέρας βγει μέσα στην εβδομάδα). Αν η ελληνική οικογένεια είχε ένα σήμα κατατεθέν που ενισχύει το «δέσιμό» της, αυτό είναι μια οικογένεια γύρω από ένα (κυριακάτικο) τραπέζι που δεν χωράει τα φαγητά που έφτιαξε η μαμά.

Μιλήστε μαζί τους
Μια δεμένη οικογένεια είναι μια οικογένεια που επικοινωνεί. Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε με τον γιο, την κόρη ή τον/την σύντροφό σας ανοιχτά; Αν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε τότε μάλλον… οφείλετε να το κάνετε άμεσα. Βρείτε χρόνο λοιπόν και δοκιμάστε να χτίσετε σωστά τα θεμέλια των σχέσεων μέσα στην οικογένεια, όπως ακριβώς είχαν κάνει και με εσάς οι γονείς σας. Και μεταξύ τους. Δείτε μαζί φωτογραφίες, απαντήστε στους προβληματισμούς των παιδιών, περάστε λίγο χρόνο μόνοι με τον/ την σύντροφο. Οι οικογενειακοί δεσμοί δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο.

Διασκεδάστε μαζί τους

Ναι, η τηλεόραση μπορεί να τους κάνει κακό σε υπερβολικές δόσεις, όμως μια στο τόσο μπορείτε να τους χαρίσετε μια τηλεοπτική βραδιά με ωραίες ταινίες για όλη την οικογένεια. Και αν ψάχνετε ήδη τίτλους ταινιών ενώ διαβάζετε αυτές τις γραμμές, τότε μάλλον θα πρέπει να σταματήσετε, γιατί φέτος τις γιορτές το αγαπημένο κανάλι Nova Christmas έχει αφιέρωμα σε δύο κορυφαίους σούπερ ήρωες. Κάθε βράδυ, όλες οι ταινίες με τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν παρελαύνουν από την οθόνη σας, ενώ με την υπηρεσία Nova Go ,μπορείτε να τις απολαύσετε όπου και αν βρίσκεστε – στο σπίτι, στο εξοχικό, στη γιαγιά και τον παππού. Παράλληλα, οι ταινίες Nova Go είναι διαθέσιμες σε κάθε συσκευή – laptop, tablet και smartphone.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v