5 υπέροχες ταινίες για οικογενειακές ιστορίες

Συγκίνηση, γέλιο και γλυκά δάκρυα σε πέντε οικογενειακές ιστορίες για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
5 υπέροχες ταινίες για οικογενειακές ιστορίες
Οικογένεια. Έννοια και θεσμός που πολλάκις έχει αναλυθεί στη μεγάλη οθόνη βγάζοντας συγκινητικές και γλυκόπικρες παραγωγές που αφήνουν το στίγμα τους και μας κάνουν να προβληματιζόμαστε.

Η αγάπη, ο χωρισμός, η απώλεια, η μητρική ή πατρική στοργή και ένα σωρό συναισθήματα… με το τσουβάλι σε πέντε ταινίες που πρέπει να δείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ή και μόνοι σας.

Kramer vs. Kramer

Ο Τεντ Κράμερ, ένας εργασιομανής και στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας, αναλαμβάνει τον μεγαλύτερο πελάτη της εταιρίας. Όταν η σύζυγός του Τζοάνα τον εγκαταλείπει, ο Τεντ αναγκάζεται να μεγαλώσει το γιο τους Μπίλι μόνος του. Οι δυο θα αρχίζουν να μισούν ο ένας τον άλλον καθώς ο Τεντ έχει πολύ δουλειά να κάνει και ο Μπίλι δεν αισθάνεται την αγάπη και την προσοχή που του έδινε η μητέρα του. Η συγκίνηση είναι διάχυτη σε ένα σκληρό μελόδραμα, το οποίο υπήρξε τεράστια εμπορική επιτυχία, κερδίζοντας πέντε Όσκαρ (ανδρικού και γυναικείου ρόλου, ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου).

The Pursuit of Happiness

Στην αμερικάνικη πραγματικότητα των πρώτων ετών της δεκαετίας του 80, ο Chris βλέπει πάντα πηγαίνουν αριστερά στην ζωή του, με αποκορύφωμα την στιγμή που απομένει μόνος, με ελάχιστα δολάρια στην τσέπη, άστεγος και άνεργος, να φροντίσει τον πεντάχρονο γιο του. Θα τα καταφέρει; Η απάντηση σε αυτήν την γλυκόπικρη ταινία, στην οποία ο Will Smith δίνει μια από τις πιο ώριμες ερμηνείες της καριέρας του, ενισχυόμενος από τον απίστευτο πιτσιρικά (και πραγματικό γιο του) Jaden. Η ερμηνεία του χάρισε μια υποψηφιότητα για το Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου.

Louder than bombs

Με αφορμή την εκδήλωση στη μνήμη μιας διάσημης φωτογράφου και μετά την αποκάλυψη ενός επώδυνου μυστικού, ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της έρχονται αντιμέτωποι με τα συναισθήματά τους. Ο Jesse Eisenberg μετά τον Σωσία, το Night Moves και το The End of The Tour δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία, η Isabelle Huppert υποστηρίζει πλήρως τον ρόλο της «άυλης» παρουσίας της και ο Gabriel Byrne στέκεται επαρκώς σε ένα οικογενειακό δράμα που συγκινεί, προβληματίζει και διαγωνίστηκε στο περσινό φεστιβάλ των Καννών. Το απολαμβάνουμε τον Νοέμβριο στα Novacinema ή το «γράφουμε» πατώντας rec, το σταματάμε όποτε θέλουμε, αλλά και ξαναβλέπουμε τις σκηνές που μας άρεσαν πατώντας rewind.

Room

Ο πεντάχρονος Τζακ έχει μεγαλώσει σε ένα δωμάτιο δέκα τετραγωνικών, στο οποίο συνεχίζει να ζει με τη μητέρα του. Μέχρι τη στιγμή που εκείνη αποφασίζει πως έφτασε η ώρα να ξεγελάσουν τον άντρα που τους κρατά φυλακισμένους εκεί και να βγουν στον έξω κόσμο. «Το Δωμάτιο» κέρδισε μόνο ένα Oscar (ερμηνείας για την υπέροχη Brie Larson, η οποία κέρδισε και τη Χρυσή Σφαίρα) από τα τέσσερα που ήταν προτεινόμενο, αλλά κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να είχε κερδίσει περισσότερα. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα, η ταινία αποτελεί μια φοβερή ιστορία ενηλικίωσης και ένα συγκινητικό σχόλιο πάνω στην μητρική αγάπη που όλα τα υπομένει και – εν τέλει – όλα τα κερδίζει. Το βλέπουμε ξανά και ξανά τον Νοέμβριο στα κανάλια Novacinema, χάρη στο Nova on Demand, χωρίς έξτρα χρεώσεις.

Fathers and daughters

O Jake Davis, συγγραφέας και κάτοχος ενός βραβείου Pulitzer, πέφτει στα δύσκολα, όταν ένα θανατηφόρα αυτοκινητιστικό ατύχημα θα του στερήσει τη γυναίκα του, και εκείνος θα πρέπει να μεγαλώσει μόνος του, την 5 ετών κόρη του, Katie. Προσπαθώντας να ξεπεράσει τις τύψεις, παλεύει να συνηθίσει τη νέα του ζωή, με το περιβάλλον και τους συγγενείς του, να θέλουν να πάρουν την κόρη του, μακριά από αυτόν. Russel Crowe και Amanda Seyfried επωμίζονται δύσκολους ρόλους, αλλά καταφέρνουν να μας συνεπάρουν με τις ερμηνείες τους σε ένα «βαρύ» οικογενειακό δράμα, το οποίο αγγίζει και προβληματίζει ευχάριστα με ένα άκρως αισιόδοξο και δυναμικό φινάλε. Αν πάλι δε μας βολεύει η ώρα προβολής, υπάρχει και το Nova On Demand.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v