Τα καλύτερα παιδικά βιβλία που έγιναν ταινία

Έξι υπέροχα παιδικά βιβλία που έγιναν ακόμη πιο υπέροχες ταινίες, καλούν όλη την οικογένεια να απολαύσει μαγικές περιπέτειες από τον καναπέ της.
Τα καλύτερα παιδικά βιβλία που έγιναν ταινία
Η μαγεία υπάρχει. Υπάρχει στις σελίδες των καλύτερων παιδικών βιβλίων που γράφτηκαν ποτέ. Στις εικόνες των παραμυθένιων κινηματογραφικών μεταφορών τους. Κι από εκεί στις καρδιές μας, τις δικές μας και των παιδιών μας, κάθε φορά που βλέπουμε τον Μικρό Νικόλα να κάνει σκανταλιές, τη Ντόροθι να το σκάει από το Κάνσας, τη Ματίλντα να βάζει στη θέση της την διευθύντριά της ή τον Τσάρλι να χάνεται σε έναν μαγικό κόσμο σοκολάτας. Οι υπέροχοι ήρωες των παιδικών βιβλίων γίνονται απολαυστικές περιπέτειες για μικρά και μεγάλα παιδιά και εμείς συγκεντρώνουμε παρακάτω έξι από τις αγαπημένες μας.

Ματίλντα (1996)

Η πανέξυπνη μικρή ηρωίδα του Ρόαλντ Νταλ, που μπορεί να μετακινεί αντικείμενα και να σκορπίζει χαμόγελα με τη δύναμη της σκέψης, από τις σελίδες του υπέροχου βιβλίου του 1988, στα πλάνα του απολαυστικού Ντάνι Ντε Βίτο, ο οποίος αναλαμβάνει και τον ρόλο του άσπλαχνου, αδιάφορου πατέρα της Ματίλντα.

Ο Μικρός Νικόλας (2009)

Σκανταλιάρης και γλυκύτατος, ο μικρός Νικόλας είναι ο μονάκριβος γιος μιας οικογένειας που ζει στη Γαλλία την δεκαετία του ’50. Τι θα γίνει όμως όταν θεωρήσει ότι οι γονείς του… του ετοιμάζουν αδερφάκι που θα τον «αντικαταστήσει»; Ο Λορέν Τιράρ μεταφέρει στην οθόνη την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα της σειράς παιδικών βιβλίων «Μικρός Νικόλας» και όλη η οικογένεια το χαίρεται εξίσου. Μπορεί κανείς να δει (και να ξαναδεί) μάλιστα την ταινία όποτε θέλει, είτε στα Novacinema, είτε ξανά και ξανά χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand, και μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. 

Το Πολικό Εξπρές (2004)

Το μακρινό 1985, ο Chris Van Allsburg γράφει ένα παραμύθι για ένα αγόρι που επιβιβάζεται σε ένα τρένο για τον Βόρειο Πόλο και ζει την πιο τρελή χριστουγεννιάτικη περιπέτεια. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο Ρόμπερτ Ζεμέκις και ο Τομ Χανκς μεταφέρουν αυτό το παραμύθι στον κόσμο του Χόλιγουντ και δημιουργούν ένα animation διαμάντι – χάρμα οφθαλμών, ένα «ταξίδι» που αξίζει να κάνετε αυτές τις γιορτές με τα παιδιά σας.

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας (2005)

Το Χόλιγουντ – και μαζί του εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο – λατρεύει τον Ρόαλντ Νταλ. Γι’ αυτό, άλλο ένα από τα παραμύθια του βρήκε τον δρόμο για την οθόνη. Από το μακρινό 1964, όταν ο παιδικός συγγραφέας εμπνεύστηκε τον εκκεντρικό «μάστορα» της σοκολάτας Γουίλι Γουόνκα, μεταφερόμαστε στο 2005, όταν ο Τιμ Μπάρτον αναλαμβάνει με τον απολαυστικό του τρόπο να μας ξεναγήσει στο εργοστάσιο σοκολάτας, στο οποίο ο Γουόνκα διεξάγει έναν διαγωνισμό για να βρει τον διάδοχό του. Κι εκεί, μαζί με τον μικρούλη Τσάρλι, τον Τζόνι Ντεπ και την Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, μένουμε κι εμείς με ανοιχτό το στόμα μπροστά στην ατελείωτη γλύκα.

Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας (2010)

Έναν ολόκληρο φανταστικό κόσμο των Βίκινγκ έπλασε με τη φαντασία της η βρετανίδα συγγραφέας Cressida Cowell το 2003. Έναν κόσμο γεμάτο κυνηγούς δράκων, στον οποίο ο μικρός της ήρωας αποφασίζει ότι τον δικό του δράκο… θα τον δαμάσει. Και τελικά θα τον αγαπήσει σαν φίλο, μέσα από μία περιπέτεια που απολαύσαμε από την Dreamworks το 2010. Η ταινία ήταν (δικαίως) υποψήφια για Όσκαρ animation.

Ο Μάγος του Οζ (1939)

Δεν ξέρουμε αν το 1900, όταν ο L. Frank Baum έγραφε τις σελίδες του Θαυμαστού Μάγου του Οζ, περίμενε ότι έναν αιώνα και κάτι αργότερα, το παραμύθι του, και η κινηματογραφική του μεταφορά, θα θεωρούνταν από τα κλασικότερα αριστουργήματα για μικρούς… κάθε ηλικίας. Από τις σελίδες αλλά και τα πλάνα της ταινίας του 1939, στροβιλιζόμαστε παρέα με την Ντόροθι ως τη χώρα του Οζ, όπου ζουν σκιάχτρα που μιλάνε, τεκενεδάνθρωποι και δειλά λιοντάρια. Υπέροχη στον ρόλο της Ντόροθι, η Τζούντι Γκάρλαντ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v