Τα βιβλία που έγιναν σούπερ σινε-περιπέτειες

Υπέροχοι χαρακτήρες, καλοδουλεμένα σενάρια και αγωνία που χτυπάει κόκκινο, σε πέντε κινηματογραφικές περιπέτειες βασισμένες σε βιβλία.
Τα βιβλία που έγιναν σούπερ σινε-περιπέτειες
«Ποτέ μην κρίνεις ένα βιβλίο από την ταινία του» λένε συχνά χαριτολογώντας τα τελευταία χρόνια οι βιβλιοφάγοι. Υπάρχουν, όμως, και εξαιρέσεις στον κανόνα: Σπουδαία βιβλία που έγιναν σπουδαίες ταινίες, όπως οι αγωνιώδεις περιπέτειες που ακολουθούν, τις οποίες βλέπουμε και ξαναβλέπουμε την τελευταία δεκαετία.

Η Τριλογία της Απόκλισης (Divergent)



Το μυθιστόρημα της Veronica Roth εκτυλίσσεται σε ένα δυστοπικό Σικάγο, όπου οι άνθρωποι χωρίζονται σε φατρίες ανάλογα με τις αρετές τους. Η πρωταγωνίστριά μας, Μπίατρις, εμφανίζει αποκλίνουσα συμπεριφορά, δεν μπορεί να καταταχθεί σε καμία ομάδα, και πρέπει, σύμφωνα με την τάξη πραγμάτων, να αφανιστεί –ή να πολεμήσει τον κόσμο στον οποίο μεγάλωσε, για να σωθεί. Τρία βιβλία, τρεις αγωνιώδεις περιπέτειες, με πρωταγωνιστές τους Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet.

Αγώνες Πείνας (Hunger Games)



Η τριλογία των βιβλίων της Suzanne Collins εκτυλίσσεται σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου κάθε χρόνο έφηβοι από τις 12 πολιτείες του Panem αγωνίζονται μέχρι θανάτου –για την ακρίβεια, μέχρι να μείνει μόνο ένας από αυτούς ζωντανός– προς τέρψιν της φιλοθεάμονος και πλούσιας πρωτευούσης. Η συναρπαστική περιπέτεια της ηρωίδας Katniss Everdeen έγινε μια εξίσου συναρπαστική κινηματογραφική τριλογία, το δεύτερο μέρος της οποίας, την Επανάσταση, απολαμβάνουμε στα κανάλια Novacinema, αλλά και ό,τι ώρα θέλουμε, ξανά και ξανά, χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Επίσης, χάρη στις λειτουργίες Rec, Pause και Rewind της Nova μπορούμε να γράψουμε και να αποθηκεύσουμε την ταινία, να κάνουμε μια παύση σε οποιοδήποτε σημείο της, και να τη «γυρίσουμε» σε όποιο σημείο θέλουμε, όποτε μας ξεφύγει μια λεπτομέρεια, ακριβώς όπως θα κάναμε με ένα DVD.

Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά (Extremely Loud & Incredibly Close)



Ένας εννιάχρονος ειρηνιστής εφευρέτης αναζητά σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη την κλειδαριά για το μυστηριώδες κλειδί που άφησε πίσω ο πατέρας του, ο οποίος σκοτώθηκε στους Δίδυμους Πύργους, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001. Το βιβλίο του Jonathan Safran Foer σκηνοθετεί αριστοτεχνικά ο Stephen Daldry, με πρωταγωνιστές τους Thomas Horn, Tom Hanks και Sandra Bullock.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (The Lord of the Rings)



Η κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργηματικού έπους του J. R. R. Tolkien δεν ήταν εύκολη υπόθεση: Πέρασαν 46 χρόνια από το 1955, όταν πρωτοεκδόθηκε, μέχρι να το τολμήσουν ο Peter Jackson και η παρέα του, το 2001. Το αποτέλεσμα ήταν, ως γνωστόν, άνευ προηγουμένου. Οι τρεις ταινίες σάρωσαν τα βραβεία, τα ταμεία και την αγάπη του πλανήτη. Θα υποθέσουμε πως δε χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις.

Οι 8 ταινίες Χάρι Πότερ (Harry Potter)



Ο μικρός μάγος της J. K. Rowling βρήκε τον δρόμο του στις σκοτεινές αίθουσες το μακρινό 2001 (ναι, κι όμως, πέρασαν κιόλας 15 χρόνια) και από εκεί στο πάνθεον των ελάχιστων ταινιών που ήταν εξίσου καλές με τα βιβλία τους. Έκανε σταρ τους μικρούς τότε πρωταγωνιστές του (Daniel Radcliffe, Rupert Grinn, Emma Watson) και ξανάφερε την μαγεία και τα λατινικά της ξόρκια στις ζωές μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v