Πέντε trivia που (μάλλον) δεν ήξερες για το Westworld

Συγκεντρώνουμε μικρά και μεγάλα μυστικά για την πιο hot φετινή σειρά, που είναι κατά πολλούς "το νέο Game of Thrones".
Πέντε trivia που (μάλλον) δεν ήξερες για το Westworld
Όλος ο κόσμος μιλά για αυτήν. Κάθε επεισόδιο είναι και ένα νέο ρεκόρ τηλεθέασης παγκοσμίως, και κάθε τέλος μας κάνει να περιμένουμε πώς και πώς το επόμενο. Το Westworld ήρθε για να μείνει κι εμείς μπορούμε να το παρακολουθήσουμε σε πρώτη μετάδοση ταυτόχρονα με την Αμερική μέσα από τα Novacinema, αλλά και όποτε και όσες φορές θέλουμε χωρίς επιπλέον χρέωση, χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand.

Παράλληλα, μαθαίνουμε τα μικρά και μεγάλα «μυστικά» του μέσα από μερικά άκρως ενδιαφέροντα trivia.

Westworld όπως… Jurassic Park

Ο μακαρίτης Michael Crichton είχε ταλέντο στο να φτιάχνει υπέροχους κόσμους. Το Jurassic Park και το Westworld αποτελούν δύο από τις κορυφαίες δημιουργίες του. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με θεματικά πάρκα, με τη διαφορά ότι το φουτουριστικό Westworld έχει κλείσει ήδη τέσσερις δεκαετίες από τη «γέννησή» του.

Παίξε Radiohead Σαμ!

Σας θυμίζει κάτι το κομμάτι που παίζεται στο πιάνο στο δεύτερο επεισόδιο; Ναι, καλά καταλάβατε. Είναι το No Surprises των Radiohead και οι στίχοι του ταιριάζουν με τη σκηνή την οποία συνοδεύει και στην οποία ο χαρακτήρας τα Thandie Newton θυμάται το σκληρό της παρελθόν:

A heart that's full like a landfill

A job that slowly kills you

Bruises that wont heal

Η επιλογή του τραγουδιού ανήκει στον σεναριογράφο Jonathan Nolan, που δηλώνει φαν του συγκροτήματος.

Όχι και τόσο low budget

Το ΗΒΟ δεν αστειεύεται στο κομμάτι της παραγωγής. Θα θυμάστε, για παράδειγμα τα Rome και Game of Thrones, δυο σειρές που τίναξαν την μπάνκα στον αέρα. Το Westworld συνέχισε το… έθιμο και κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια. Αν αναρωτιέστε πού πήγαν τόσα λεφτά, τότε μάλλον δεν έχετε δώσει βάση στα σκηνικά και τα υπέροχα κουστούμια της σειράς.

Τρίτη και καλύτερη

Η υπέροχη και διαχρονική πλοκή του Westworld δεν πέρασε απαρατήρητη από διάφορους παραγωγούς. Έτσι τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο της ομώνυμης ταινίας του 1973, γυρίστηκε το σήκουελ Futureworld, το οποίο όμως δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία. Τέσσερα χρόνια μετά, βγαίνει η σειρά Beyond Westworld, η οποία κράτησε μόλις τρία επεισόδια. Ευτυχώς, το HBO χτύπησε διάνα με τη μεταφορά του και η σειρά απογειώνεται.

Πόσο κοστίζει να μπω στο πάρκο ρε παιδιά;

Αν παρακολουθώντας τη σειρά… ψηθήκατε να επισκεφθείτε το πάρκο, να σας ενημερώσουμε πως σε ένα παράλληλο σύμπαν που κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό, το κόστος είναι 40.000 δολάρια. Ναι, είναι πολλά, αλλά σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε εκεί μέσα.

Ένας γνωστός… άγνωστος συνθέτης

Μπορεί να μην τον έχει πάρει το αυτί σας, όμως οι δημιουργίες του είναι ξεχωριστές. Ο λόγος για τον Ramin Djawadi, συνθέτη του κομματιού που «ανοίγει» κάθε επεισόδιο και ένας από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες του Χόλιγουντ σήμερα. Στη φαρέτρα του έχει το Game of Thrones, το Pacific Rim και την νέα ταινία του Matt Damon, The Great Wall.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v