10 τρόποι για να δεις… αλλιώς τον χωρισμό σου

Οι χωρισμοί πονάνε—πίστεψέ μας, το ξέρουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σε αφήσουμε να υποφέρεις.
10 τρόποι για να δεις… αλλιώς τον χωρισμό σου
Μόλις χώρισες. Είχες σχέση, και τώρα δεν έχεις. Υπάρχει στην ζωή σου ένα μεγάλο κενό στο σχήμα του πρώην σου και δεν έχεις ιδέα πώς ακριβώς θα επιστρέψεις στην ζωή σου όπως αυτή ήταν πριν δεσμευτείς. Ναι, οι χωρισμοί δεν είναι εύκολη υπόθεση, το ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Όλα, όμως, είναι στο χέρι σου. Μπορείς να κάτσεις στον καναπέ και να βουλιάξεις στην μιζέρια, ή να σηκώσεις το κεφάλι και να δεις τα πράγματα αλλιώς.

Πώς, σε ακούμε να ρωτάς. Ίσως έχουμε μερικές ιδέες…

Γι’ αυτό έχεις φίλους
Οι φίλοι σου είναι εκεί για ‘σένα, στα καλά και στα άσχημα. Κι αυτή τη στιγμή χρειάζεσαι τους καλύτερούς σου φίλους για να σου φτιάξουν το κέφι, για να ακούσουν την γκρίνια σου, ή απλά για να σου δίνουν σφαλιάρες στο χέρι κάθε φορά που πας να πιάσεις το κινητό σου. Όλα γίνονται πιο εύκολα με λίγη καλή παρέα.

Κενές, περιττές θερμίδες
Μόλις χώρισες. Το τελευταίο πράγμα που θα θες να κάνεις είναι να φας μία σαλάτα ή να ασχοληθείς με την διατροφή σου. Και, ναι, σίγουρα μία σαλάτα έχει βιταμίνες, αλλά η πίτσα, τα σουβλάκια, το παγωτό και οι τηγανιτές πατάτες σε καταλαβαίνουν με άλλον τρόπο. Υπάρχει λόγος που ονομάζονται comfort foods, και τα έχεις ανάγκη αυτή τη στιγμή.



Ένα μπουκάλι ποτήρι κρασί
Παρομοίως, το αλκοόλ βοηθάει. Το αλκοόλ είναι φίλος σου όταν η καρδιά σου πονάει. Αρκεί να υπάρχουν τριγύρω οι φίλοι που λέγαμε, επειδή έχεις 100% πιθανότητες να θες να στείλεις μήνυμα στον πρώην σου. Αυτό καλύτερα να μην το κάνεις.

Βγες έξω
Ναι, μπορεί να θες να κλειδωθείς στο σπίτι και να μην δεις άνθρωπο για τρεις βδομάδες. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο σημάδι ότι έχεις ανάγκη να βγεις έξω και να ξεσκάσεις. Πάρε μερικούς φίλους και βγείτε μια βόλτα, σε ένα μπαρ, κάπου για να χορέψετε. Ό,τι μπορείς να κάνεις για να αδειάσεις το μυαλό σου.

Κάνε σεξ
Αν θες να κάνεις σεξ. Αν το σεξ χωρίς συναίσθημα δεν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει, μπορείς να αγνοήσεις αυτή την συμβουλή.

Πήγαινε στο γυμναστήριο
Επειδή με κάποιον τρόπο πρέπει να κάψεις τις πίτσες, τα σουβλάκια και τις τηγανιτές πατάτες. Επίσης, η γυμναστική κάνει καλό στο σώμα σου (ένας πόντος για την αυτοπεποίθηση) και σε γεμίζει ενδορφίνες (κι ένας ακόμα για την διάθεση). Εντάξει, και μπορείς πάντα να πλακώσεις στο ξύλο έναν σάκο του μποξ και να εκτονώσεις την οργή σου με τρόπο που δεν θα καταλήξει σε μήνυση.



Δες το “Divorce”
Η ολοκαίνουρια σειρά – επιστροφή της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στα τηλεοπτικά δρώμενα είναι αφιερωμένη στον χωρισμό. Eίναι μια απολαυστική κομεντί με σκηνές και περιστατικά που μας θυμίζουν... τις ζωές μας, διηγείται τον χωρισμό ενός μεσήλικου ζευγαριού και μπορούμε να την απολαύσουμε σε ταυτόχρονη πρώτη προβολή με την Αμερική στα κανάλια Novacinema – ή όποτε και όσες φορές το θέλουμε χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand χωρίς καμία χρέωση. 

Μάζεψε το σπίτι σου
Το σπίτι ενός χωρισμένου έχει την τάση να θυμίζει το σπίτι ενός… γριπωμένου. Πιάτα άπλυτα και πεταμένα στον νεροχύτη. Σακούλα σκουπιδιών που θα ‘πρεπε να έχει αλλαχθεί εδώ και δύο μέρες. Πεταμένα ρούχα στο πάτωμα και ο αέρας μυρίζει παραίτηση. Όχι, όχι, θα πιάσεις τώρα την σκούπα και το ξεσκονόπανο, και μαζί με την καθαριότητα θα επανέλθει και η όρεξή σου για ζωή. Το λένε και οι επιστήμονες.

Ώρα για makeover
Αυτή την συμβουλή θα την ενέκρινε και η Sarah Jessica Parker, και αυτή η γυναίκα έχει έξι σεζόν Sex & the city, μερικές δεκάδες ρομαντικές κομεντί και μια νέα σειρά που μιλάει για χωρισμό στο ρεζουμέ της. Άρα, ποιοι είμαστε εμείς για να αμφισβητήσουμε την αυθεντία της;

Η χαρά της δημιουργίας
Πιστεύεις ότι είναι τυχαίο που τα περισσότερα έργα (οποιασδήποτε) τέχνης έχουν να κάνουν με τον πόνο και την θλίψη και τις χαμένες αγάπες; Πάρε όλα αυτά που νιώθεις, και εκφράσου ελεύθερα—ζωγράφισε, γράψε, πάρε ένα σπρέι και γέμισε την πόλη με γκράφιτι που λένε πόσο μ**άκας είναι… εντάξει, όχι, αυτό δεν πρέπει να το κάνεις, είναι πολύ παράνομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v