Ανατριχιαστικές αληθινές ιστορίες που έγιναν ταινίες

Πέντε αληθινές ιστορίες που συγκλόνισαν τον κόσμο και έγιναν εξαιρετικές ταινίες, οι οποίες θα σας κάνουν να συγκινηθείτε.
Ανατριχιαστικές αληθινές ιστορίες που έγιναν ταινίες
Μερικές φορές, η ζωή ξεπερνά σε φαντασία τον κινηματογράφο. Και γράφει τις πιο δραματικές σελίδες για ανθρώπους, οι οποίοι καλούνται να ζήσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες και να φτάσουν στα όριά τους για να επιβιώσουν. Τέτοιες είναι και οι πέντε αληθινές ιστορίες που ακολουθούν: Τόσο συγκλονιστικές, που μεταμορφώθηκαν σε πέντε εξίσου συγκλονιστικές ταινίες, οι οποίες θα μιλήσουν κατευθείαν στην ψυχή σας.

127 ώρες

Ένας άνδρας με αγάπη για την περιπέτεια και την "αίσθηση" της ελευθερίας, αποφασίζει να μαζέψει τα πράγματά του και να ταξιδέψει στο απόκοσμο τοπίο της Γιούτα για ορειβασία. Εκεί, στα βουνά του Εθνικού Πάρκου Canyonlands, στην προσπάθειά του να περάσει ένα φαράγγι, γλιστρά και παγιδεύεται. Το δεξί του χέρι συνθλίβεται από μία πέτρα και μένει εκεί, μόνος για πέντε μέρες, μαζεύοντας όλες του τις δυνάμεις για να κάνει αυτό που πρέπει ώστε να ελευθερωθεί. Το όνομα του άντρα που πέρασε αυτή την περιπέτεια το 2003 είναι Άρον Ράλστον, και στην ταινία που σκηνοθέτησε υποδειγματικά ο Ντάνι Μπόιλ τον υποδύθηκε ο Τζέιμς Φράνκο.

33 Ψυχές

Τον Αύγουστο του 2010, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, το ορυχείο του Σαν Χοσέ καταρρέει. Ο ιδιοκτήτης του, έχοντας αγνοήσει τις μελέτες που αμφισβητούσαν την σταθερότητά του, το αφήνει στην τύχη του – όπως και τους 33 εργάτες των ορυχείων που παγιδεύονται στα έγκατα της γης. Ο ασύρματος δεν λειτουργεί, το φαρμακείο του ορυχείου είναι άδειο, δεν υπάρχουν σκάλες και το φαγητό είναι ελάχιστο. Η τραγική ιστορία αυτών των 33 ψυχών γίνεται πέντε χρόνια αργότερα μια συγκλονιστική δραματική ταινία, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας στον ρόλο του άνδρα που αναλαμβάνει «αρχηγός» των παγιδευμένων, μέχρι η κυβέρνηση να βρει τρόπο να τους σώσει. Μπορούμε να την απολαύσουμε αυτόν τον μήνα στα κανάλια Novacinema, αλλά και όποτε και όσες φορές θέλουμε, χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. 

Η ανταλλαγή

Φαντάζεστε πώς θα ήταν να εξαφανίζεται το παιδί σας και οι αρχές να σας παραδίδουν ένα άλλο στη θέση του, προσπαθώντας να σας πείσουν ότι είναι το δικό σας; Μία τέτοια υπόθεση, από το μακρινό 1928, αποφάσισε να μεταφέρει στην οθόνη ο Κλιντ Ίστγουντ. Η Αντζελίνα Τζολί πρωταγωνιστεί στον ρόλο της μητέρας που δεν σταματά πουθενά για να βρει το πραγματικό της παιδί και να αποκαλύψει την συνωμοσία που κρύβουν οι αρχές, οι οποίες φτάνουν στο σημείο να την οδηγήσουν σε ψυχιατρικό άσυλο.

The Impossible

Χριστούγεννα του 2004. Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε δημοφιλές θέρετρο της Ταϊλάνδης. Και ξαφνικά, χτυπά το μεγαλύτερο τσουνάμι που έχει δει ο 21ος αιώνας. Η πραγματική φυσική καταστροφή που συγκλόνισε τον κόσμο την περασμένη δεκαετία, γίνεται μία άκρως συγκινητική ταινία, μια συγκλονιστική δραματική περιπέτεια με τις προσπάθειες μιας οικογένειας να επανενωθεί μέσα στο χάος μετά το χτύπημα της φύσης. Συγκλονιστικοί στον ρόλο τους, όχι μόνο οι ενήλικοι πρωταγωνιστές Naomi Watts και Ewan McGregor, αλλά και οι πιτσιρικάδες, όπως ο υποψήφιος για Όσκαρ Tom Holland, στο ρόλο ενός μικρού Αμερικανού που θα γνωρίσει για πρώτη φορά από κοντά τι θα πει «τρίτος κόσμος».

Ο άνθρωπος ελέφαντας

Ο Τζόζεφ Μέρικ γεννήθηκε στην Αγγλία στα μέσα του 19ου αιώνα. Το σώμα του άρχισε να παραμορφώνεται λίγο μετά την γέννησή του. Το δέρμα του έγινε χοντρό και γεμάτο εξογκώματα, τα χείλη του γιγαντώθηκαν και το κεφάλι και τα άκρα του άρχισαν να μεγαλώνουν σε παράξενο σχήμα. Το αποτέλεσμα; Τον εκμεταλλεύτηκε ένας υπεύθυνος θεαμάτων, που τον έκανε ατραξιόν τσίρκου με το όνομα «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας», αναγκάζοντάς τον να ζήσει την υπέρτατη ταπείνωση, μέχρι που ένας γιατρός της καλής κοινωνίας τον ανακαλύπτει και αποφασίζει να τον βοηθήσει. Η συγκλονιστική ιστορία έγινε έναν αιώνα αργότερα μία εξίσου συγκλονιστική ασπρόμαυρη ταινία, διά χειρός David Lynch, με πρωταγωνιστές τον John Hurt και τον Anthony Hopkins. Προτάθηκε δε για 8 Όσκαρ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v