Γιατί το Westworld είναι το νέο Game of Thrones

Μάθετε για τη νέα σειρά που έχει ήδη αποκτήσει εκατομμύρια φαν σε όλο τον κόσμο και φιλοδοξεί να γίνει ο νέος σας μεγάλος τηλεοπτικός εθισμός.
Γιατί το Westworld είναι το νέο Game of Thrones
Το τέλος του Game of Thrones αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και ψάχνετε τον «διάδοχό» του; Η σειρά που διεκδικεί επάξια αυτόν τον τίτλο και φιλοδοξεί να γίνει η νέα σας τηλεοπτική εξάρτηση ίσως βρίσκεται ήδη εδώ. Και το όνομα αυτής, «Westworld».

Πάρτε μια γεύση από το ατμοσφαιρικό τρέιλερ και διαβάστε παρακάτω γιατί το Westorld του HBO – που θα προβάλλεται και στην Ελλάδα αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema και θα είναι διαθέσιμο και μέσω των υπηρεσιών novago και nova ondemand (χωρίς καμία επιπλέον χρέωση) - είναι… άχαστο. 



Για την σούπερ ενδιαφέρουσα πλοκή
Εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία του 1973, η σειρά ισορροπεί μεταξύ θρίλερ και επιστημονικής φαντασίας και μας συστήνει έναν φανταστικό κόσμο: Ένα φουτουριστικό θεματικό πάρκο, στο οποίο κατοικούν άκακα ανδροειδή και αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους-επισκέπτες. Ένα από αυτά τα πάρκα είναι το Westworld, σχεδιασμένο στην εντέλεια από τον Dr. Ford για να μεταφέρει στους επισκέπτες την ατμόσφαιρα της Άγριας Δύσης. Οι επισκέπτες πληρώνουν αδρά και μπορούν να ζητήσουν ό,τι θέλουν από τα τεχνητά πλάσματα του πάρκου. Η σκοτεινή περιπέτεια όμως αρχίζει όταν μια βλάβη προκαλεί την παράξενη – έως δολοφονική – συμπεριφορά των ρομπότ. Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Ναι, ο δημιουργός της ταινίας του 1973 είναι και δημιουργός της ιδέας πίσω από το Jurassic Park.

Για τον Άντονι Χόπκινς σε έναν από τους πιο σκοτεινούς του ρόλους
Αν παγώσατε με το βλέμμα του Χόπκινς στη Σιωπή των Αμνών, τώρα θα τον λατρέψετε ακόμα περισσότερο. Στο πρώτο επεισόδιο, ο Άντονι Χόπκινς συστήνεται ως ο dr. Robert Ford, ο δημιουργός του πάρκου Westworld που κρύβει πολλά μυστικά και διαφαίνεται ότι θα παίξει τον ρόλο του (για άλλη μια φορά απολαυστικού) κακού της υπόθεσης.

Για το απίστευτο καστ
Δεν είναι μόνο ο Άντονι Χόπκινς που δίνει το στίγμα της σειράς. Στο καστ περιλαμβάνονται μεγάλα κινηματογραφικά ονόματα, όπως ο Τζέφρι Ράιτ, η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, ο Εντ Χάρις, ο Λιουκ Χέμσγουορθ και ο Τζέιμς Μάρσντεν.

Γιατί έχει την υπογραφή Nolan
Συνδημιουργός της σειράς είναι ο Τζόναθαν Νόλαν, δημιουργός της σειράς Person of Interest και αδερφός του Κρίστοφερ Νόλαν, μαζί με τον οποίο υπέγραψαν σπουδαία sci-fi σενάρια, όπως αυτά των ταινιών Insterstellar, Inception, The Dark Knight και Memento. Μάλιστα, ο Νόλαν σκηνοθετεί τον πιλότο του Westworld, συμπαραγωγός του οποίου είναι ο J.J. Abrams, ο άνθρωπος με το άγγιγμα του Μίδα πίσω από σειρές όπως Lost, Fringe και Star Wars.

Για το βαθύτερο νόημά του
Τα εκπληκτικά εφέ, οι σκηνές μαχών και το γυμνό – στο οποίο μας έχει συνηθίσει το HBO μέσα από τις προκλητικές σκηνές του – δεν θα σας λείψουν. Πίσω από όλα αυτά, όμως, κρύβεται και το βαθύτερο νόημα της σειράς, μία σπουδή δηλαδή στην πεμπτουσία του ανθρώπου. Όσο τα ανδροειδή του Westworld αναζητούν την ταυτότητά τους και οι άνθρωποι «παίζουν» μαζί τους, βλέπουμε τι ξεχωρίζει πραγματικά κάνει το ανθρώπινο είδος… ανθρώπινο.

Γιατί οι πρώτες κριτικές για τον "πιλότο" είναι διθυραμβικές
Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 2 Οκτωβρίου και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 3,3 εκατομμυρίων τηλεθεατών – ήταν με άλλα λόγια το καλύτερο άνοιγμα σειράς στην ιστορία του HBO (έπεται το True Detective και τρίτο είναι το Game of Thrones). Δεν ήταν μόνο αυτό όμως που καθόρισε την επιτυχία: Οι κριτικοί των μεγαλύτερων Μέσων, όπως το Rolling Stone, το Vox και ο Guardian έκαναν λόγο για εξαιρετικές ερμηνείες, μαγευτικές εικόνες, φοβερή σκηνοθεσία και εθιστικό αποτέλεσμα.

Μπείτε κι εσείς στον κόσμο του Westworld, το οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε σε πρώτη μετάδοση ταυτόχρονα με την Αμερική κάθε Κυριακή στις 4.00 μετά τα μεσάνυχτα και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22.00 αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema. Επιπλέον, από την επόμενη ημέρα της α’ προβολής, τα επεισόδια είναι διαθέσιμα και On Demand για να τα δείτε όποτε εσείς θέλετε και μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v