Βραδιά για... Όσκαρ με την παρέα

Πέντε από τις καλύτερες και πιο πολυβραβευμένες ταινίες της χρονιάς γίνονται η ιδανική αφορμή για βραδιές σπιτικής διασκέδασης με την παρέα αυτό το φθινόπωρο.
Βραδιά για... Όσκαρ με την παρέα
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εγκαινιάσουμε την φθινοπωρινή σεζόν από μία ζεστή βραδιά με τους φίλους στο σπίτι και καλή ταινία στην μεγάλη μας τηλεόραση. Και η νύχτα θα γίνει ακόμα ωραιότερη, αν στην οθόνη παίζουν όχι οποιεσδήποτε ταινίες, αλλά οι καλύτερες. Αυτές που σάρωσαν τα φετινά Όσκαρ και εγγυώνται σούπερ θέαμα, άφθονη περιπέτεια, άψογη σκηνοθεσία και σπουδαίες ερμηνείες.

Κι εμείς σας έχουμε πέντε από τις ταινίες που πρωταγωνίστησαν στα τελευταία Όσκαρ, τις οποίες μπορείτε είτε να προμηθευτείτε σε DVD, είτε να παρακολουθήσετε όποτε το θέλετε, όσες φορές θέλετε μέσω της υπηρεσίας Nova on Demand και μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Room

Μία πραγματική ιστορία που συγκλόνισε τον κόσμο έγινε μία εξίσου συγκλονιστική ταινία, ένα δράμα που έρχεται στα κανάλια Novacinema τη νέα σεζόν και διηγείται πώς μία γυναίκα μεγάλωσε τον γιο της, κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο για χρόνια, μέχρι που κατάφερε να δραπετεύσει και να ξαναβγούν μαζί στην πραγματική ζωή. Εξαιρετικές οι ερμηνείες της Μπρι Λάρσον και του Τζέικομπ Τρέμπλι. Μπορείτε να δείτε την ταινία όποτε το θελήσετε, όσες φορές επιθυμείτε και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση χάρη στην υπηρεσία Nova on Demand.  
Ο θείος Όσκαρ έδωσε: Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, αλλά και υποψηφιότητες Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας

Η επιστροφή

Η ταινία που σάρωσε τις κυριότερες κατηγορίες των Όσκαρ και έγινε το διαβατήριο για να πάρει επιτέλους ο Λεονάρντο Ντικάπριο το πολυπόθητο αγαλματίδιο αποτελεί μία αλληγορική περιπέτεια, σκηνοθετημένη με απόλυτη μαεστρία από τον Αλεχάντρο Ινιάριτου. Με τον φακό του, μας μεταφέρει στο 1823, στα χιονισμένα βουνά της Αμερικής όπου ένας τραυματισμένος κυνηγός καλείται να επιζήσει και να επιστρέψει για εκδίκηση. Μπορείτε να δείτε την ταινία όποτε το θελήσετε, όσες φορές επιθυμείτε και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση χάρη στην υπηρεσία Nova on Demand.  
Ο θείος Όσκαρ έδωσε: Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερης Φωτογραφίας

Son of Saul

Η πρώτη ουγγρική ταινία που κέρδισε Όσκαρ είναι ένα συγκινητικό δράμα του Λάζλο Νέμες, που περιγράφει την απόλυτη απόγνωση ενός ανθρώπου στο Άουσβιτς, ο οποίος καλείται να κάψει τα πτώματα των δικών του ανθρώπων. Μέχρι που αποφασίζει να «υιοθετήσει» το σώμα ενός αγοριού που σώζει από τις φλόγες. Η ταινία είναι διαθέσιμη τη νέα σεζόν στα κανάλια Novacinema για να την δείτε όποτε και όσες φορές θέλετε μέσω της υπηρεσίας Nova on Demand
Ο θείος Όσκαρ έδωσε: Το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Mad Max: Fury Road

Ιδανική επιλογή αν η παρέα θέλει περιπέτεια, εφέ και… γκάζια, η πιο δυνατή περιπέτεια των τελευταίων ετών ήρθε διά χειρός Τζορτζ Μίλερ, πέρασε από τις Κάννες και έφτασε ως τα Όσκαρ, σαρώνοντας έξι από αυτά. Πρόκειται για την επιστροφή του Mad Max, σε ένα τρελό οδοιπορικό σε μια έρημο, στην πολιτεία του μέλλοντος, όπου η βενζίνη και το νερό είναι σπάνια αγαθά, ενώ οι γυναίκες αποφασίζουν να ξεσηκωθούν με μπροστάρισσα την τρομερή Φουριόσα. Υπέροχοι στους ρόλους τους η Σαρλίζ Θερόν και ο Τομ Χάρντι.
Ο θείος Όσκαρ έδωσε: Δέκα υποψηφιότητες και έξι αγαλματίδια, αυτά της καλύτερης παραγωγής, ενδυματολογίας, του καλύτερου μακιγιάζ, μοντάζ, μιξάζ και ήχου.

Spotlight

Η καλύτερη ταινία της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, είναι μία συγκινητική ταινία που φλερτάρει με την αισθητική του ντοκιμαντέρ και δεν διστάζει να θίξει ένα ζήτημα ταμπού: Την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς, όπως αναδεικνύεται από την έρευνα μίας ατρόμητης δημοσιογραφικής ομάδας της εφημερίδας Boston’s Globe. Πρωταγωνιστούν οι Μαρκ Ράφαλο, Μάικλ Κίτον και Ρέιτσελ Μακάνταμς. Μπορείτε να δείτε την ταινία όποτε το θελήσετε μέσω της υπηρεσίας Nova on Demand.  
Η θείος Όσκαρ έδωσε: Δύο από τα «πολυτιμότερα» αγαλματίδιά του. Αυτό της Καλύτερης Ταινίας και του Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v