Πού θα μάθω ιππασία;

Πέντε διευθύνσεις στην Αττική για να εξοικειωθείτε με το πιο όμορφο ζώο του κόσμου και να το ιππεύσετε με ασφάλεια, εσείς και τα πιτσιρίκια.
Πού θα μάθω ιππασία;

Παλιότερα απευθυνόταν σε ολίγους και εκλεκτούς. Πλέον οι τιμές είναι προσιτές για όλους και η εμπειρία ασυναγώνιστη.

Η ιππασία και η επαφή με ένα από τα ομορφότερα ζώα που έπλασε η Φύση είναι εμπειρία, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Όμιλοι και κλαμπ εντός Αττικής διαθέτουν πόνυ και άλογα για να μάθετε τα βασικά και αν σας ενδιαφέρει να συνεχίσετε πιο «σοβαρά» την ενασχόλησή σας με το ιδιαίτερο αυτό σπορ. Συνήθως τα μαθήματα διαρκούν μια ώρα, ενώ στις αρχές σας παρέχεται ο βασικός εξοπλισμός από εκείνους.

Αν θέλετε να συνεχίσετε τα μαθήματα, τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε θώρακα, κράνος, ειδικά μποτάκια, κιλοτίνα (παντελόνι με δέρμα) και γάντια.

Ιππικός Όμιλος Βορείων Προαστίων
ΤατοΪου 137, Αχαρνές, τηλ: 693 660 1005



Βρίσκεται ακριβώς στο τέλος του Αεροδρομίου στο Τατόϊ, σε έναν χώρο χωρισμένο σε δύο ανοιχτά ιπποδρόμια, το ένα για τη Σχολή Ιππασίας και το άλλο για τους αθλητές εμποδίων. Για ιππασία με άλογα το 50λεπτο μάθημα κοστίζει 35€, ενώ η κάρτα πέντε μαθημάτων και δέκα μαθημάτων 150€ και 250€ αντίστοιχα. Αν θέλετε να κάνετε ιππασία με πόνυ, το 30λεπτο μάθημα κοστίζει 25€, ενώ οι κάρτες των πέντε και δέκα μαθημάτων 90€ και 150€ αντίστοιχα. Αυτήν την περίοδο «τρέχει» προσφορά με επιπλέον 20€ έκπτωση στις κάρτες.

Ιππικός Όμιλος Αθηνών 
Καζαντζάκη 3, Γέρακας, τηλ: 6988802553, 6955502731



Στον όμιλο του Γέρακα λειτουργεί pony club για μικρά παιδιά από 4 έως 8 χρονών, σχολή για παιδιά από 8 χρονών και άνω και ενήλικες, αθλητική ιππασία με υπερπήδηση εμποδίων και ιππική δεξιοτεχνία αλλά και θεραπευτική ιππασία. Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε τα πρώτα μαθήματα (καπέλο, θώρακας) παρέχεται από τον Όμιλο, ενώ το μεμονωμένο μάθημα για ενήλικες και για παιδιά από 8 ετών και άνω, κοστίζει 30€. Για παιδιά κάτω από 8 χρονών, 18€. Υπάρχουν πακέτα πέντε μαθημάτων σε 30 ημερολογιακές ημέρες που κοστίζουν 100€ για την μεγάλη και 60€  για την μικρή σχολή όπου τα μαθηματα γίνονται με πόνυ και διαρκούν μισή ώρα. Στην μεγάλη σχολή, τα μαθήματα είναι 45 λεπτά με μία ώρα. Τέλος, τα 10 μαθήματα τον μήνα στην μεγάλη σχολή κοστίζουν 170€, ενώ στο pony club, 100€.

Αττικός Όμιλος Ιππασίας
Φλέμινγκ & Αγγελή Χρήστου, Κορωπί, τηλ: 2106626429



Βρίσκεται στη θέση Τόχι στο Κορωπί, σε χώρο 20 περίπου στρεμμάτων και προσφέρει μαθήματα για μεγάλους και μικρούς, με άλογα και πόνυ. Τα μαθήματα των ενηλίκων διαρκούν μία ώρα (ή και παραπάνω) και κοστίζουν 25€, ενώ σας παρέχεται το κράνος. Η προπληρωμή των 10 μαθημάτων κοστίζει 200€ και έχει ισχύ 40 ημερών, ενώ οι τιμές μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα τις ανάγκες σας και τις ώρες που έχετε διαθέσιμες. Τα πιτσιρίκια μέχρι και έξι ετών έχουν δύο επιλογές: είτε μισάωρο μάθημα με πόνυ στα 15€ στο οποίο μαθαίνουν βασική ισορροπία και οδήγηση είτε δεκάλεπτη βόλτα με πόνυ. Το πακέτο 40 ημερών για μισάωρα μαθήματα ανέρχεται στα 100€.

Ελληνικός Ιππικός Όμιλος 
Παραδείσου 18, Παράδεισος Αμαρουσίου, τηλ: 210 6812506



Στον Όμιλό στο Μαρούσι λειτουργεί Ιππική Ακαδημία που προσφέρει μαθήματα για μεγάλους και μικρούς για εκμάθηση ιππασίας ή και την προσεχή ενασχόληση με την αθλητική ιππασία. Τα μαθήματα διαρκούν μία ώρα, είναι ομαδικά και πραγματοποιούνται με άλογα του Ομίλου τις ημέρες Τρίτη έως και Κυριακή. Για ενήλικες και τα παιδιά άνω των 8 ετών το κόστος ανέρχεται στα 235€ τον μήνα για δύο μαθήματα των εβδομάδα, ενώ το πακέτο των πέντε μαθημάτων ισχύος δύο μηνών ανέρχεται στα 175€. Για πακέτο 10 μαθημάτων ισχύος δύο μηνών το κόστος είναι 295€. Σημειώστε πώς τα μαθήματα κάθε Τρίτη έως Παρασκευή για τις ώρες 15.00 με 16.00 το “Happy” κόστος είναι 100€ τον μήνα για ένα μάθημα την εβδομάδα ή 200€ τον μήνα για 2 μαθήματα την εβδομάδα. Το μεμονωμένο μάθημα στοιχίζει 40€, ενώ υπάρχει και δοκιμαστικό μάθημα μισής ώρας χωρίς χρέωση. Για τα πρώτα μαθήματα σας παρέχουν το απαραίτητο σκληρό καπέλο για την ίππευση.

MADIS Pony Club
Πεντηκοστής και Αγίας Κυριακής, Σπάτα-Αρτέμιδα, τηλ. 695 303 1705



Στην όμορφη φάρμα τους στην Αρτέμιδα, παραδίδουν μαθήματα ιππασίας σε ενήλικες και παιδιά από επτά ετών. Το μάθημα των ενηλίκων διαρκεί 45 λεπτά και κοστίζει 20€, ενώ το πακέτο των 10 μαθημάτων  150€. Σας παρέχουν θώρακα και κράνος και αν χρειαστείτε μποτάκια ή μπότες, για τα πρώτα μαθήματα. Κάνουν βόλτες με πόνυ και σε ακόμα μικρότερα πιτσιρίκια (από τριών ετών) με τη διαφορά ότι τα μαθήματα είναι 20 λεπτά, για να μην επιβαρυνθεί το σώμα τους, και περιλαμβάνουν εξοικείωση με την ιπποκομία, τη φροντίδα και τη σχέση με το άλογο.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v