Το Doctor Pepper Tattoo πατάει… Γκάζι!

Μπήκαμε στον νέο χώρο του Doctor Pepper Tattoo στο Γκάζι, μιλήσαμε με τους υπεύθυνους και είμαστε 99% σίγουροι για το πού θα «χτυπήσουμε» το επόμενο tattoo μας.
Το Doctor Pepper Tattoo πατάει… Γκάζι!

Βιομηχανικό design, ξύλινα πατώματα, ρετρό πολυέλαιοι, ατμοσφαιρικός φωτισμός, δερμάτινοι καναπέδες, ράφια με αξεσουάρ, κοσμήματα και ρούχα, κάδρα με tattoo-έργα τέχνης σε δύο επίπεδα που κρατούν μέσα τους όλη την αγάπη για τη φιλοσοφία του tattoo.

Μια ανάσα από το Μετρό του Κεραμεικού, το νέο σπίτι της ομάδας του Doctor Pepper Tattoo άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στο κοινό, σε έναν χώρο που δεν θυμίζει το παραδοσιακό tattoo studio που έχεις συνηθίσει.

Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν έξι χρόνια από το 2012, όταν ο Γιάννης Πιπεράκης (Doctor Pepper) και η Αγγελική Αντωνίου ως shop manager άνοιξαν το αρχικό studio στα δυτικά προάστια έχοντας μαζί τους μια μικρή, αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχα ομάδα από νέους artists.

Η οικογένεια μεγάλωσε, και σήμερα αποτελείται από οκτώ tattoo artists και piercer, όμως η βασική φιλοσοφία παραμένει ίδια και ενισχύεται: custom made δημιουργίες βασισμένες στην ξεχωριστή επικοινωνία του κάθε πελάτη με τον artist.



Τι τους έφερε στο Γκάζι όμως;

«Η ενέργεια και η επιθυμία για αλλαγή», μου λέει η Αγγελική Αντωνίου. «Το Γκάζι και η Τεχνόπολη έχουν για εμάς φοβερά vibes λόγω κουλτούρας, κόσμου, μουσικής… Επομένως όταν βρήκαμε και τον χώρο που ανταποκρινόταν στις ανάγκες αυτού που είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε, αποφασίσαμε σχεδόν με κλειστά μάτια. Ο κύκλος μας στα δυτικά έκλεισε πολύ όμορφα και ήταν ώρα για κάτι σε πιο κεντρικό σημείο με ευκολότερη πρόσβαση για όλους τους πελάτες που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».



Πράγματι, η απόσταση από το Μετρό είναι ένα… τσίμπημα (ή ένα piercing) δρόμος, όμως γιατί να έρθει κάποιος εδώ για να «βαρέσει»; Τόσα studio έχει η Αθήνα. 

«Για την ποιότητα της δουλειάς μας και τη νοοτροπία μας στην προσέγγιση πελάτη. To tattoo είναι τέχνη, όσο τετριμμένο και αν ακούγεται- απλά αντί να το κρεμάσεις στον τοίχο σου, το κουβαλάς πάνω σου. Το team μας αποτελείται από οκτώ artist διαφορετικών στυλ, επομένως υπάρχει εξειδίκευση σε ό,τι αναλαμβάνουμε. Θα προτείνουμε εναλλακτικές σχεδόν για οτιδήποτε μας ζητηθεί και αν θεωρήσουμε ότι κάτι απλά δε θα βγει καλό, θα το πούμε με ειλικρίνεια στον πελάτη», μου λέει ο… γιατρός (Dr. Pepper) Γιάννης Πιπεράκης.



Πέρα από τον ασπρόμαυρο ρεαλισμό, ο οποίος αποτέλεσε σήμα κατατεθέν του studio όλα αυτά τα χρόνια, η ομάδα έχει εμπλουτίσει τα στυλ της με neo-japanese, oldschool, abstract και minimal tattoos μέσα από την προσθήκη νέων artist στο δυναμικό της. Ποιο είναι λοιπόν το στίγμα του νέου αυτού team;



«Το Doctor Pepper ξεκίνησε με έναν βασικό tattoo artist και μια shop manager. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανη που μετά από έξι χρόνια ο Γιάννης κι εγώ καταφέραμε να συνεργαζόμαστε με άλλα επτά άτομα αξιόλογα, όχι μόνο ως επαγγελματίες αλλά και ως άνθρωποι. Η βασική ομάδα παραμένει η ίδια κατά μία έννοια», μου λέει η Αγγελική και συνεχίζει: «Τόσο ο Γιάννης όσο κι εγώ συνεχίζουμε να κάνουμε καθημερινά ό,τι κάναμε και στο ξεκίνημά μας. Όμως οι καιροί και οι απαιτήσεις αλλάζουν, δεν μας αρέσει η στασιμότητα. To team έχει πλέον νέους tattoo artists, body piercer και permanent make-up artist, οι οποίοι ακολουθούν τα standards που έχουμε θέσει από το ξεκίνημα μας και φυσικά φέρνουν καινούργιες ιδέες, έμπνευση και θετική ενέργεια, πράγματα απαραίτητα για να εξελιχθούμε».

Μπαίνοντας στον χώρο, το μάτι κεντρίζουν μεταξύ άλλων οι βιτρίνες και τα ράφια τα οποία κοσμούνται από πάσης φύσεως ανδρικά και γυναικεία custom made αξεσουάρ, χειροποίητα ρούχα και κοσμήματα με το logo του μαγαζιού. Αυτό δεν είναι ένα παραδοσιακό, oldschool tattoo studio, τι φάση;  Αναρωτιέσαι.



«Καλώς ή κακώς, το tattoo έχει γίνει πλέον mainstream, οπότε εκ των πραγμάτων αν θες να προχωράς μπροστά πρέπει να προσαρμόζεσαι. Προφανώς και ξεφεύγουμε από την old school λογική του tattoo, αλλά αυτό γίνεται παντού στον κόσμο, εδώ και χρόνια. Για εμάς αυθεντικότητα σημαίνει να διατηρείς σταθερή την ποιότητά σου, να είσαι δημιουργικός και να σέβεσαι τον πελάτη που θα σου παραχωρήσει το σώμα του για tattoo ή piercing», μου λέει η Αγγελική.



«Τα ρούχα και τα αξεσουάρ ήταν μια ιδέα που θέλαμε καιρό να υλοποιήσουμε. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε ανθρώπους που συμμερίζονται την ανάγκη μας για δημιουργικότητα, ακόμα και αν δεν ασχολούνται αποκλειστικά με tattoo. Δώσαμε τις ιδέες μας και δημιουργήσαμε μαζί κάτι πολύ όμορφο. Άλλωστε το tattoo είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής…», αναφέρει χαρακτηριστικά.



«Τι έχετε βαρεθεί να ακούτε περί tattoo και piercing στην Ελλάδα;» Τους ρωτάμε λίγο πριν αποχωρήσουμε, έχοντας καπαρώσει ήδη δύο ωραιότατα καπέλα και ένα φούτερ με το logo του μαγαζιού.

«Ότι αν τα ‘βαρεθούμε όταν μεγαλώσουμε τι θα τα κάνουμε’. Απαντάμε ότι έχουμε ήδη μεγαλώσει και δεν τα έχουμε μετανιώσει!»

Νικόλας Γεωργιακώδης

Info:

Doctor Pepper Tattoo – Not just a tattoo shop
Ιάκχου 22, Αθήνα 
Τηλ: 2105622544
Instagram
Facebook
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v