Φύγαμε για σκι στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα!

Επτά από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας επιτέλους άνοιξαν τις πίστες τους. Δείτε πού και με πόσα θα κάνουμε σκι αυτόν τον χειμώνα.
Φύγαμε για σκι στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα!
Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν

Στα όρια του νομού Πέλλας, σκαρφαλωμένο πάνω από τα 2.000 μέτρα στο βουνό Βόρας, το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν διαθέτει συνολικά 13 πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, που εξυπηρετούνται από 4 διαφορετικούς αναβατήρες. Διαθέτει δύο σαλέ, σχολές σκι και καταστήματα ενοικίασης και πώλησης εξοπλισμού, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται το χειμερινό θέρετρο του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, καθώς και τα λουτρά Πόζαρ στα «πόδια» του βουνού. Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει 10-15€ αναλόγως περιόδου.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, με πάνω από 100.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, αυτό των Καλαβρύτων βρίσκεται σε απόσταση βολής από την Αθήνα και διαθέτει: 8 αναβατήρες, 13 πίστες κάθε επιπέδου δυσκολίας και συνολικό μήκος πιστών 25 χιλιόμετρα. Διαθέτει επίσης δύο σαλέ, παιδότοπο, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολή εκμάθησης, ενώ το σαλέ τα βράδια μετατρέπεται σε μπαρ με δυνατά πάρτι για apres νυχτερινό σκι. Το εισιτήριο κοστίζει 15€ τις καθημερινές και 25€ τα Σ/Κ και αργίες.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, μια ανάσα από τους «hot» χειμερινούς προορισμούς του Παρνασσού, όπως η Αράχωβα, η Αγόριανη και οι Δελφοί, απλώνεται σε δύο διαφορετικές περιοχές, τα Κελλάρια και τη Φτερόλακκα. Διαθέτει υπερσύγχρονους αναβατήρες, 21 πίστες με συνολικό μήκος 34 χιλιόμετρα, καθώς και café, εστιατόρια, σχολές εκμάθησης και καταστήματα ενοικίασης. Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει 25€.

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Σε μια από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές της Πίνδου, στο όρος Βασιλίτσα, το ομώνυμο χιονοδρομικό απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα Γρεβενά και συνήθως διαθέτει πλούσιο χιόνι μέχρι και την Άνοιξη, εξαιτίας του μεγάλου υψομέτρου των πλαγιών. Διαθέτει 7 αναβατήρες και baby lift, 12 πίστες συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων, πίστα snowboard και τη μεγαλύτερη πίστα αρχαρίων στην Ελλάδα. Φυσικά, εδώ βρίσκουμε και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, σχολή σκι και δύο σαλέ για χαλάρωση μετά τα σπορ. Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει 10-13€ αναλόγως ημέρας και περιόδου.

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια

Η άρτια τεχνητή του χιόνωση το καθιστά εγγυημένη επιλογή για χειμερινά σπορ στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Βρίσκεται κοντά στη Νάουσα, διαθέτει 7 αναβατήρες και 10 πίστες κάθε δυσκολίας, ακόμα και για τουριστικές χιονοδρομίες, με συνολικό μήκος πιστών 9 χιλιόμετρα. Η γύρω περιοχή του όρους Βερμίου προσφέρεται και για πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία, αιωροπτερισμό και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Στο χιονοδρομικό λειτουργούν δύο café bar, το ένα εκ των δυο στα 2.005 μέτρα υψόμετρο, με ολόκληρη τη Μακεδονία στο πιάτο. Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει 12-15€ αναλόγως ημέρας και ώρας (είναι πιο οικονομικά τις καθημερινές αλλά και τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου).

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Είναι μικρό αλλά βολικότατο για τους χειμερινούς επισκέπτες της Ορεινής Κορινθίας, αφού βρίσκεται σε μικρή απόσταση όχι μόνο από τα Τρίκαλα Κορινθίας αλλά και από την Αττική. Άνοιξε για πρώτη φορά τις «πόρτες» του πριν από δέκα μόλις χρόνια, και διαθέτει μία πίστα αρχαρίων και άλλη μία κλιμακωτών διαβαθμίσεων, δύο αναβατήρες, ένα σαλέ, σχολή εκμάθησης, κατάστημα ενοικίασης, ενώ είναι ιδανικό για πρωτάρηδες και οικογένειες με μικρά παιδιά. Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει 5-10€ αναλόγως πίστας.

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελούχι 

Στις όμορφες πλαγιές του Βελουχίου, κοντά στο Καρπενήσι, το χιονοδρομικό κέντρο απολαμβάνει συγκλονιστική θέα και διαθέτει 18 πίστες υψηλών προδιαγραφών, για αρχάριους και προχωρημένους. Εδώ βρίσκουμε και οργανωμένη πίστα snowboard, καθώς και 4 πίστες για ελεύθερες διαδρομές. Υπάρχουν συνολικά 7 αναβατήρες και δέκα πίστες, καθώς και σαλέ με κατάστημα ενοικίασης και αγοράς εξοπλισμού, μπαρ με θέα στις πίστες και ορειβατικό καταφύγιο αν θέλετε να μείνετε το βράδυ εκεί. Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει 12€ τις καθημερινές και 20€ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v