Πόσο εύκολα θα αναγνώριζες τα σύμβολα της ποπ κουλτούρας;

Εταιρία ερευνών ρώτησε 1.000 ανθρώπους αν αναγνωρίζουν logos και σύμβολα της ποπ κουλτούρας. Δείτε τα αποτελέσματα και πείτε μας εσείς πόσα θα αναγνωρίζατε.
Πόσο εύκολα θα αναγνώριζες τα σύμβολα της ποπ κουλτούρας;
Θυμόμαστε το 80% όσων βλέπουμε, το 20% όσων διαβάζουμε και το 10% όσων ακούμε. Γι’ αυτό και η οπτική ταυτότητα κάθε εταιρίας, ομάδας ή οποιασδήποτε οντότητας παίζει σημαντικό ρόλο στην αναγνωρισιμότητα.

Ποιοι όμως τα κατάφεραν να φτιάξουν ένα logo που να το θυμάται όλος ο κόσμος; Η εταιρία signs.com που ειδικεύεται στα logo και τα σύμβολα, αποφάσισε να κάνει μια ενδιαφέρουσα έρευνα: Ρώτησε 1.000 ανθρώπους ποια από τα σύμβολα κάθε τομέα της ποπ κουλτούρας αναγνωρίζουν, δηλαδή λογότυπα που εμφανίζονται σε ταινίες, comics, σειρές και video games. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν:

Στον κόσμο των κομιξικών ηρώων, ο Μπάτμαν και ο Σούπερμαν είναι αυτοί που «χτυπούν» 100%, με άλλα λόγια τα σήματά τους αναγνωρίστηκαν με επιτυχία από όλους τους συμμετέχοντες στην έρευνα.


Από τους κοιτώνες του Χάρι Πότερ, ελάχιστοι είναι αυτοί που αναγνωρίζουν το σήμα του Ravenclaw.


Το σήμα των Ghostbusters είναι το μοναδικό από τον κόσμο του σινεμά που αναγνωρίστηκε από όλους. Ακολουθούν με μικρότερο σκορ το logo του Average Joe’s από την ταινία Dodgeball, το logo της Μπαμπούλας Α.Ε., το σήμα του Χόγκουαρτς και το V από το V For Vendetta.


Από την σειρά Game of Thrones, το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο είναι αυτό του Οίκου των Targaryen – ακολουθούν των Stark, Lannister, Baratheon και Mormont.


Από το σύμπαν των video games, 85% των συμμετεχόντων αναγνώρισαν το logo του Mortal Kombat, ενώ με μικρότερο σκορ ακολουθούν τα σύμβολα των παιχνιδιών Halo και Legend of Zelda.


Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε ότι αυτοί που αναγνώρισαν τα περισσότερα σύμβολα από comics γεννήθηκαν στα ‘90s.


…τα περισσότερα τηλεοπτικά σύμβολα αναγνώρισαν οι γεννημένοι στα ‘70s


…κι αυτά είναι τα πιο αναγνωρίσιμα τηλεοπτικά σύμβολα:


Πηγή: Boredpanda
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v