10 Έλληνες κομίστες που πρέπει να ανακαλύψεις

Χιούμορ, πιασάρικα σκίτσα και ένατη τέχνη σε μπόλικες δόσεις μέσα από τις σελίδες 10 Ελλήνων σκιτσογράφων.
10 Έλληνες κομίστες που πρέπει να ανακαλύψεις
Τα κόμικ είναι σκέτη απόλαυση, και ευτυχώς η ελληνική σκηνή καλά κρατεί στο συγκεκριμένο τομέα. Ευκαιρία λοιπόν να ανακαλύψουμε καλλιτέχνες που υπηρετούν πιστά και με μεράκι την ένατη Τέχνη, φέρνοντας τη φρεσκάδα του σκίτσου και του χιούμορ στην social πραγματικότητα.

Ιδού 10 περιπτώσεις που όσο περνά ο καιρός αποκτούν ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον.

Pan Pan  

Ο Παναγιώτης Πανταζής διηγείται τις πιο περίεργες ιστορίες πόλης στα κόμικ του, και τις «ντύνει» με αντιστοίχως ιδιαίτερη και αναπάντεχη μουσική δικής του σύνθεσης. Ακούστε την εδώ

Comedics  

Ο σκιτσογράφος Νικόλας Στεφαδούρος και ο stand up comedian Διονύσης Ατζαράκης αποτελούν το team του Comedics, ενός εβδομαδιαίου και άκρως απολαυστικού web comic.

Έκτορας Αποστολόπουλος 

Θα τον θυμάστε από τη στήλη «Feathers» στο ένθετο «Εννέα» της Ελευθεροτυπίας. Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα να τον ανακαλύψετε.  

Μεταλλάδες

To xιουμοριστικό web comic του Άρη Λάμπου θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους φαν της metal σκηνής. Αλλά και από τους υπόλοιπους… κοινούς θνητούς.

Αντώνης Βαβαγιάννης

Ο άνθρωπος πίσω από τα Κουραφέλκηθρα, το ξεκαρδιστικό σουρεαλ κόμικ, και το Balderduck.

Τάσος Μαραγκός

Κατά κόσμον, Tasmar, ο Τάσος Μαραγκός είναι ο άνθρωπος πίσω από το fanzine BigBANG!, τη σειρά Krak Komiks και εκατοντάδες γελοιογραφίες, doodles και άλλα τέτοια ωραία.

Κωνσταντίνος Μοσχονάς

Η σειρά κόμικ του «Ρώτα τον Νικήτα» είναι απλά εξαιρετική. Τελεία.

Βασίλης Δημόπουλος

Υπογράφει ως Random Lines και παρά το νεαρό της ηλικίας του (μόλις 25) έχει δημιουργήσει μπόλικες σειρές κόμικ, με πιο πρόσφατη την Life.

Nίκος Σκαμάγκας

This scum is an artist ονομάζει τη σελίδα του ο Νίκος Σκαμάγκας, ο νεαρός που έγινε γνωστός για τα κόμικ «Άλλο ένα εγωκεντρικό φανζίν», «Το συνοικέσιο του κύριου Τ» και «Το κοτόπουλο της αποκάλυψης» 1 και 2.

Γιώργος Μουνδρούκας

Ο Gemo, όπως υπογράφει, βρίσκεται πίσω από τη σελίδα Psycho Inc, η οποία… ζέχνει b-movie horror ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σειρά “The Abominates” (σε συνεργασία με τον Γιάννη Ερμίδη).

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v