Πού θα πάμε για ράφτινγκ;

Η ανοιξιάτικη φύση γιορτάζει και μας καλεί να ανακαλύψουμε τα ομορφότερα ποτάμια της Ελλάδας τραβώντας… κουπί.
Πού θα πάμε για ράφτινγκ;
Ονειρεμένες καταβάσεις, φυσικός πλούτος που σε αφήνει με το στόμα ανοικτό, αδρεναλίνη αλλά και… βαρκάδες προσφέρουν τα ποτάμια της Ελλάδας τα οποία ντύνονται πλέον ανοιξιάτικα και μας καλούν να τα γνωρίσουμε από την καλή (και ελπίζουμε όχι την ανάποδη) κάνοντας κουπί.

Ναι, καλά το καταλάβατε, η άνοιξη μας «πιάνει» και μας κάνει να αποδράσουμε σε προορισμούς κοντά και μακριά από την Αττική, μέσα σε μια βάρκα.

Φύγαμε;

… στον Λούσιο στην Ορεινή Αρκαδία
Το δημοφιλέστερο ποτάμι της Ορεινής Αρκαδίας είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό για rafting. Η διαδρομή διατρέχει ένα εντυπωσιακό φαράγγι που δεν είναι «περπατήσιμο», μπορείτε δηλαδή να το θαυμάσετε μόνο μέσα από το ποτάμι και είναι μαγευτική.

Πώς θα πάτε: Με την Trekking Hellas (40€ ανά άτομο) και την Eco Action (45€ ανά άτομο). 

... στον Ταυρωπό στην Ευρυτανία

Ιδανικός τόσο για τους πρωτάρηδες όσο και για τους προχωρημένους, ο Ταυρωπός προσφέρει συνδυασμό ποταμίσιων αλλά και περιπατητικών συγκινήσεων. Το τοπίο είναι καταπράσινο, η κατάβαση προβλέπεται διασκεδαστική, αλλά η έκπληξη έρχεται στο τέλος, όταν, θα κατεβείτε από τις βάρκες και θα περπατήσετε μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βίνιανης.

Πώς θα πάτε: Με την Trekking (35€/ άτομο) και την Eco Action (40€/ άτομο), οι οποίες προσφέρουν και πεζοπορία. 

… στον Τρικεριώτη στην Ευρυτανία

Ο παραπόταμος του Αχελώου, θεωρείται αρκετά δύσκολος ποταμός, με απότομες στροφές, τεχνικά στενά περάσματα και αρκετά γρήγορα νερά. Το κομμάτι του ποταμού ξεκινάει από την γέφυρα στα Διπόταμα και καταλήγει στο χωριό Σαρκίνη λίγο πριν την λίμνη Κρεμαστών στο Καρπενήσι.

Πώς θα πάτε: Με την Trekking (40€/ άτομο)

… στον Βοϊδομάτη στην Κόνιτσα

Μία εύκολη διαδρομή rafting ιδανική για αρχάριους, η οποία όμως αποκτά έντονο ενδιαφέρον για όλους τους φίλους των ποταμών αφού περνά μέσα από τον πανέμορφο Εθνικό Δρυμό Βίκου- Αωού, σε γαλαζοπράσινα νερά. Το σημείο εκκίνησης για το rafting στο Βοϊδομάτη είναι το γεφύρι της Αρίστης.

Πώς θα πάτε: Με την Trekking (35€/άτομο)  και την Rafting Ioannina (25€/ άτομο).

... στον Άραχθο στα Τζουμέρκα

Άγρια ομορφιά, ένα επιβλητικό φαράγγι, πλούσια βλάστηση από… άλλον πλανήτη: ο Άραχθος αποτελεί μια «εναλλακτική» πρόταση εξόρμησης (όπως και τα γειτονικά Τζουμέρκα) και στηρίζει την γοητεία του στους φαντασμαγορικούς του καταρράκτες. Διαθέτει τρεις διαδρομές για rafting (7,9,13 χιλιομέτρων), με την κορυφαία να είναι αυτή που ξεκινά από τη Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι και καταλήγει στη γέφυρα της Πλάκας, διασχίζοντας το ομορφότερο τμήμα του ποταμού.

Πώς θα πάτε: Με την Trekking (40€/ άτομο) και την Rafting Ioannina (35€ -55€/ άτομο).

… στον Ασπροπόταμο στα Τρίκαλα

Ένα υπέροχο ορεινό ποτάμι με κρυστάλλινα νερά, το οποίο ρέει υπό το άγρυπνο βλέμμα των κορφών της Πίνδου. Η εμπειρία του rafting εδώ είναι μοναδική, οι μυρωδιές από τα έλατα παρούσες σε όλη τη διαδρομή, ενώ μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς τοπία σας συντροφεύουν σε όλη τη διάρκεια της κατάβασης.

Πώς θα πάτε: Με την Trekking (45€/ άτομο). 

… στον Πηνειό (Βερνέζι) στη Θεσσαλία

Η συγκεκριμένη διαδρομή σε τμήμα του Πηνειού, με κανονικές συνθήκες νερού πάντα, θεωρείται από πολλούς ως μία από τις κορυφαίες. Σε όλο το μήκος αυτού του τμήματος τα περάσματα είναι συνεχόμενα με μικρά μόνο διαστήματα ομαλής ροής, γεγονός που την κάνει ιδιαιτέρως απαιτητική.

Πώς θα πάτε: Με την Trekking (50€/ άτομο) και την Olympos Trek (45€/άτομο).

 
Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v