Ραντεβού με τα GR80s: Ψάξε, βρες, δάνεισε!

Η Ελλάδα του ’80 ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Τεχνόπολη για μια μεγάλη έκθεση και τα εκθέματά της κρύβονται… στα ντουλάπια σας.
Ραντεβού με τα GR80s: Ψάξε, βρες, δάνεισε!
«Έχεις κρατήσει εισιτήρια απο το Rock in Athens ή το παλιό σου Perfecto από το Μοναστηράκι; Βρίσκεις κι εσύ στις ντουλάπες της μαμάς σου πουκάμισα με βάτες και κορμάκια γυμναστικής; Έχεις παρακολουθήσει προεκλογικές ομιλίες του Ανδρέα κρατώντας πλαστική σημαία του ΠΑΣΟΚ; Έχεις ακόμα στα συρτάρια σου σχολικές εκθέσεις, τετράδια και ελέγχους; Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, έλα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για το πρώτο σου ραντεβού με τα GR80s», μας καλεί η πρώτη μεγάλη συμμετοχική έκθεση για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Η έκθεση στηρίζεται στη συνεισφορά όλων μας: Ρούχα, παιχνίδια, έπιπλα, φωτογραφίες, παιχνίδια, οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και οτιδήποτε άλλο έχουμε κρατήσει και αγαπάμε από τη δεκαετία του ’80 μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στα εκθέματα του «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη».

Από τις 12.00 ως τις 18.00, μπορούμε όλοι μας να φέρουμε τα δικά μας αντικείμενα, να δούμε από κοντά όσα έχουν ήδη συλλεχθεί και να ανταλλάξουμε αναμνήσεις με όσους –όπως κι εμείς- έχουν κάτι από το Ογδόντα. Η ομάδα των GR80s θα βρίσκεται εκεί για να παραλάβει τα αντικείμενα και να φυλάξει τις αναμνήσεις μας σε ασφαλές μέρος.

Κι όλα αυτά, υπό τους ήχους των μουσικών επιλογών του Γιώργου Αποστόλου από τον RED 96,3 και τη μουσική επιμέλεια του En Lefko 87,7.

Τι μπορείτε να φέρετε
*Κομματικό υλικό και διάφορα πολιτικά αντικείμενα
*Συσκευασίες καταναλωτικών ειδών
*Περιοδικά, Έντυπα, Βιβλία, Αφίσες
*Παιχνίδια
*Έπιπλα-είδη σπιτιού
*Σχολικό υλικό
*Μικρο-Τεχνολογία
*Καρτ ποστάλ & γραμματόσημα
*Ομοιώματα & μακέτες
*Ρουχισμός
*Οικογενειακές φωτογραφίες & βίντεο παντός είδους για την παράλληλη έκθεση «Τα Άλμπουμ της Δεκαετίας του ’80» που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε επιμέλεια Σπύρου Στάβερη.

Αν έχετε κι εσείς κάτι από… Ογδόντα, μάθετε περισσότερα εδώ

Και πότε θα γίνει η έκθεση;
Η ιστορική-πολιτιστική-αναβιωτική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» διοργανώνεται, από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2017, από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στόχος της έκθεσης είναι η ανασύσταση της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής της δεκαετίας του ‘80 μέσα από 4.000 διαδραστικά εκθέματα, 4 θεματικές ενότητες, 13 περίπτερα, σπάνιες φωτογραφίες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και περισσότερες από 30 παράλληλες εκδηλώσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v