Ξενάγηση την Κυριακή στης Πλάκας τις ανηφοριές

Οι ιστορίες, οι άνθρωποι και οι κινηματογραφικές γωνιές της Πλάκας, σε μια σούπερ ενδιαφέρουσα ξενάγηση την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.
Ξενάγηση την Κυριακή στης Πλάκας τις ανηφοριές
Η Action Plus ΚοινΣεπ μας ξεναγεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις ιστορίες και τις στιγμές της Πλάκας: Από το Ριζόκαστρο στο Λουτρό των Αέρηδων, από το πρώτο πανεπιστήμιο της Αθήνας στην βίλα του Ιωάννη Κωλέττη και από εκεί στα σκαλάκια της Μνησικλέους.

Σε αυτή την ξενάγηση είμαστε καλεσμένοι εκεί ψηλά στο Ριζόκαστρο, στην οικία Κλεάνθη-Σάουμπερτ που στέγασε το πρώτο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στη βεράντα της, όπου ατένισαν την υπέροχη θέα της πόλης φουστανελάδες παλαίμαχοι μαζί με σπουδαίους διανοούμενους, βγαίνουμε και εμείς και βλέπουμε την Αθήνα από μια άλλη οπτική γωνιά.

Πιο κάτω μπαίνουμε στον κόσμο του καλλωπισμού, στο περίφημο Λουτρό των Αέρηδων. Παραδίπλα, στις παρυφές της εξαφανισμένης πια γειτονιάς Βρυσάκι, συναντάμε τη βίλα του πρώτου πρωθυπουργού της Ελλάδας και ειδήμονα στην τέχνη του ρουσφετιού, Ιωάννη Κωλέττη, και το σπίτι που φιλοξένησε την κινηματογραφική 'Στέλλα'.

Το ταξίδι του χρόνου συνεχίζεται στα πιο γνωστά σκαλιά της Αθήνας, στην οδό Μνησικλέους, που θα τα κατεβούμε με εικόνες από το ελληνικό σινεμά και την υπόκρουση των τραγουδιών του Νέου Κύματος.

Και οι ιστορίες δεν τελειώνουν εδώ....
Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό event στο Facebook


Κυριακή 6 Νοεμβρίου, 12:00 – 14:00
Κόστος ξενάγησης: 10 ευρώ /άτομο
Παιδιά έως 12 ετών: Δωρεάν (με τη συνοδεία ενηλίκου)
Η είσοδος για τα Μουσεία που θα επισκεφθούμε την συγκεκριμένη ημέρα είναι Δωρεάν
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v