Πού θα κάνω ιππασία στην Αττική;

Κάτι περισσότερο από χόμπι, η ιππασία απευθύνεται πλέον και στο ευρύ κοινό. Οι σχολές, το κόστος και τα βασικά για να… μάθετε.
Πού θα κάνω ιππασία στην Αττική;

Επαφή με τη φύση, και ένα από τα πιο όμορφα ζώα που αυτή έπλασε. Χόμπι ιδιαίτερο που όσους το δοκίμασαν «κόλλησαν», η ιππασία έχει πάψει να απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς και ανοίγει τον κόσμο της σε ολοένα και περισσότερους επίδοξους ιππείς.

Τα μαθήματα στους Ομίλους και τις Σχολές της Αττικής γίνονται συνήθως σε μικρές ομάδες 6-8 ατόμων, με τον αριθμό αυτό να αλλάζει ανάλογα με τις εγκαταστάσεις της εκάστοτε σχολής αλλά και το επίπεδο των μαθητών.

Το κόστος και πάλι διαμορφώνεται ανάλογα τη σχολή, με ενδεικτική τιμή ωριαίου μαθήματος τα 20-25€. Το συγκεκριμένο κόστος προσαρμόζεται σε περίπτωση που επιλέξετε πακέτο μαθημάτων, και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 17-20€/ μάθημα.

Στο κομμάτι του εξοπλισμού, το καπέλο, απαραίτητο για την ιππασία, κοστίζει περί τα 50€ καινούργιο, τα τσαπς (προστατευτικά για τα πόδια) και τα μποτάκια κοστίζουν γύρω στα 90€ και το παντελόνι ιππασίας 50€. Αν πάλι θελήσετε κάποια στιγμή να πάρετε δικό σας άλογο, το κόστος κυμαίνεται από πέντε μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ, ενώ η «συντήρησή» του ανέρχεται περίπου στα 800€ τον μήνα.

Οι σχολές στην Αττική είναι δεκάδες (δείτε τις αναλυτικά εδώ). Παρακάτω επιλέξαμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς για να κάνετε την αρχή.  

Σχολή Ιππασίας Τατοΐου -Ιππικός Όμιλος Mega Sports

Τα μαθήματα γίνονται στην Τέρμα Πασχαλιάς-Βαρυμπόμπη (κοντά στο αεροδρόμιο Τατοΐου) και περιλαμβάνουν πρακτική και θεωρία. H εκμάθηση και η γνωριμία του αθλήματος της ιππασίας για ενήλικες, αλλά και τα πρώτα βήματα σε μικρά παιδιά, γίνονται σε κλειστό (σκεπασμένο) ιπποδρόμιο ή ανοιχτό ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (βροχή, κρύο, ήλιο). Η σχολή λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας από 8:00 έως 12:00 και 16:00 έως 20:00 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6932206060. Περισσότερα εδώ.

Ελληνικός Ιππικός Όμιλος

Προσφέρει μαθήματα για μικρούς και μεγάλους στον Παράδεισο Αμαρουσίου, τα οποία γίνονται υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου της Ιππικής Ακαδημίας και του αρμόδιου εκπαιδευτή. Τα μαθήματα γίνονται με άλογα του ομίλου από Τρίτη έως και Κυριακή, σε προκαθορισμένες ύστερα από συνεννόηση με τους εκπαιδευτές ώρες και περιλαμβάνουν ίππευση, γνώσεις ιπποκομίας, καθώς και περιποίησης, υγιεινής και σαγής του ίππου, θεωρητική κατάρτιση σε θέματα που αφορούν τον ίππο και τα ιππικά αθλήματα. Τα πιτσιρίκα 5-8 ετών μπορούν να κάνουν μαθήματα και σε πόνυ. Για πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του Ομίλου, Τρίτη-Παρασκευή, 11π.μ. – 7 μ.μ., στο τηλέφωνο 210 6812506. Περισσότερα εδώ

Ιππικός Όμιλος Βορείων Προαστίων (ΙΟΒΟΠ)

Βρίσκεται ακριβώς στο τέλος του Αεροδρομίου στο Τατόϊ, σε έναν χώρο χωρισμένο σε δύο ανοιχτά ιπποδρόμια, το ένα για τη Σχολή Ιππασίας και το άλλο για τους αθλητές εμποδίων. Διαθέτει επίσης κλειστό ιπποδρόμιο, το μεγαλύτερο προπονητικό ιπποδρόμιο εμποδίων κλειστού τύπου στην Ελλάδα. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά εκτός Δευτέρας, απογευματινές ώρες 17.00 με 21.00, ενώ τα Σαββατοκύριακα γίνονται και πρωί. Για αναλυτικές πληροφορίες και πακέτα συνδρομών, κάντε κλικ εδώ

Αττικός Όμιλος Ιππασίας

Θα τον βρείτε στη θέση Τόχι στο Κορωπί, σε χώρο 20 περίπου στρεμμάτων, στον οποίο τέσσερα ιπποδρόμια φιλοξενούν μαθήματα, αγώνες και προπονήσεις ιππικής δεξιοτεχνίας. Διαθέτει οργανωμένη σχολή ιππασίας και Poney Club για παιδιά 3-14 ετών, με ικανό αριθμό αλόγων, διαφόρων μεγεθών, τα οποία είναι κατάλληλα για παιδιά και για ενήλικες. Ο Όμιλος λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Κυριακή από τις 9.00 μέχρι τις 11.00 και από τις 17.00 μέχρι τις 20.00. Για εγγραφές και πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 10 6626429 – 6936626429.

Ιππικός Όμιλος Σείριος

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ο όμιλος προσφέρει στους αρχάριους ιππείς σωστές βάσεις οι οποίες χρειάζονται για όλα τα είδη ιππασίας (ελεύθερη ή αθλητική) και στους προχωρημένους ή ήδη αθλητές βαθύτερη γνώση των «μυστικών» που κάνουν την διαφορά του καλού ιππέα. Στo πλαίσιo της σχολής λειτουργεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «παίζω και μαθαίνω» για παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 2 -7 ετών). Λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Κυριακή πρωί και απόγευμα. Περισσότερα εδώ. 

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v