Το Maker Faire για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Με σύνθημα το «Έλα να δεις, να μάθεις, να φτιάξεις», πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Athens Mini Maker Faire 2016.
Το Maker Faire για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μια γιορτή γνώσης και τεχνολογίας, τo Athens Mini Maker Faire διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 1-2 Οκτωβρίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Σκοπός του; Να συγκεντρώσει όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το Making σε ένα μέρος.

Οι συμμετέχοντες θα προβάλλουν τα εκθέματα που έχουν φτιάξει και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλες τις καινοτομίες και να μάθουν πως φτιάχνεται το κάθε έκθεμα από το δημιουργό του. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαδραστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και να έρθει σε επαφή με καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Σχετικά με το Maker Faire

Το Maker Faire είναι η σπουδαιότερη εκδήλωση για την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τέχνη, τη χειροτεχνία, τη μηχανική, το φαγητό, την καινοτομία και το making σε όλες τις πιθανές μορφές. Αποτελεί το μέρος ανακάλυψης όλων των νέων τεχνολογιών, εφευρέσεων και καινοτομιών. Πρόκειται για μια γιορτή για όλη την οικογένεια, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Συγκεντρώνονται άνθρωποι που φτιάχνουν κατασκευές με τα χέρια τους, σχετικά με την τεχνολογία, την τέχνη, το crafting, το DIY, την επιστήμη και την εκπαίδευση. Μπορεί να συμμετέχει κάποιος που φτιάχνει καινοτομίες, ευρεσιτεχνίες αλλά και νέα εντυπωσιακά προϊόντα.

Ξεκίνησε από το Bay Area και τη Ν. Υόρκη και αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο με συμμετοχή 24 Makers Faire και 125 Mini Maker Faire, με επέτειο 10 χρόνων διοργάνωσης το 2015. Υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο περιοδικό για το making, το περιοδικό MAKE. Όλες οι διρογανώσεις έχουν τη στήριξη μεγάλων χορηγών, όπως μπορεί κανείς να δει στο www.makerfaire.com.

Το περιοδικό MAKE είναι το μοναδικό και μεγαλύτερο περιοδικό που είναι αφοσιωμένο στο Do-It-Yourself (DIY) σε σχέση με τα τεχνολογικά προιόντα. Το MAKE ενώνει, εμπνέει, ενημερώνει και ψυχαγωγεί μια αυξανόμενη κοινότητα πολυμήχανων ανθρώπων που δημιουργούν καταπληκτικά πράγματα στις αυλές τους, στα υπόγεια και τα γκαράζ των σπιτιών τους. Το MAKE γιορτάζει το δικαίωμα να πειραματιστούμε με την τεχνολογία με οποιοδήποτε τρόπο. Εκτός από περιοδικό και εκδήλωση, το MAKE βρίσκεται και πίσω από το blog.makezine.com, ένα κατάστημα λιανικής πώλησης για εξαρτήματα, βιβλία, μια σταθερή ροή διασκέδασης και διδασκαλίας μέσω του καναλιού του Youtube που κατέχει μια πλήρη βιβλιοθήκη οδηγιών για step by step projects. 

Διοργανωτές Athens Mini Maker Faire

Πίσω από τη διοργάνωση της μεγαλύτερης εκδήλωσης του making, βρίσκονται δύο άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο όραμα για το Athens Mini Maker Faire και μεγάλη αγάπη για το making σε όλες τις μορφές. Διοργανωτές του Athens Mini Maker Faire είναι ο Σταύρος Μεσσήνης, ιδρυτής του THE CUBE ATHENS και ο Κώστας Φονταλής, Διοργανωτής της ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ.

Το πρόγραμμα και οι συμμετέχοντες makers όπως και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διοργάνωση υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.makerfaireathens.com.


Info:

Athens Mini Maker Faire, 1 & 2 Οκτωβρίου 2016,

Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 10.00- 20.00

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, 11876, Public, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v