5 πρωτότυπα σεμινάρια να ξεκινήσετε φέτος

Βρήκαμε πέντε από τα πιο ενδιαφέροντα σεμινάρια που ξεκινούν αυτό το φθινόπωρο στην Αθήνα για να… μάθετε τέχνη και να μην την αφήσετε.
5 πρωτότυπα σεμινάρια να ξεκινήσετε φέτος
Είστε τύποι του πνεύματος; Σεμινάρια στιχουργικής και ελεύθερης γραφής θα σας βάλουν τις σκέψεις σε τάξη. Προτιμάτε κάτι χειροπιαστό; Μαθήματα κεραμικής και κοσμήματος αναλαμβάνουν να σας μάθουν να φτιάχνετε τέχνη με τα χέρια σας. Θέλετε… λίγο απ’ όλα; Μπορείτε να παρακολουθήσετε πολλά σεμινάρια ταυτόχρονα με ελάχιστο κόστος. Πώς; Δείτε παρακάτω πέντε από τους πιο ενδιαφέροντες κύκλους μαθημάτων που ξεκινούν αυτή την περίοδο στην Αθήνα.

Παιχνίδια αυτόματης γραφής με τη Λίνα Νικολακοπούλου στο Μικρό Πολυτεχνείο
Η γνωστή στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου ξεκινά από τον Νοέμβριο να παραδίδει μαθήματα… «μετά την ποίηση», ήτοι αυτόματη γραφή. Τα μαθήματα θα φιλοξενούνται στο Μικρό Πολυτεχνείο και έχουν στόχο να μας κάνουν να δούμε τις λέξεις και την γραφή σαν παιχνίδι μέσα από τεχνάσματα μιας ευφυούς τεχνικής συγγραφής. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 15/11, θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη βράδυ και θα γίνουν 16 μαθήματα συνολικής διάρκειας 40 ωρών (κόστος: 480€).

Cinema therapy στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
Με σινεφίλ διάθεση και πρώτη ύλη όμορφες ταινίες με κρυμμένα νοήματα, οι ψυχολόγοι Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων μας καλούν για φθινοπωρινά δευτεριάτικα βράδια στον πολυχώρο Μεταίχμιο, όπου μετά την προβολή μιας animation ταινίας, θα ακολουθεί συζήτηση και παραλλήλιση όσων προβλήθηκαν με τις ζωές μας και την έκφραση των συναισθημάτων μας. Περιλαμβάνονται θεματικές όπως «συναισθηματική νοημοσύνη για αρχάριους» με την ταινία «Τα μυαλά που κουβαλάς» της Pixar, «Γίνε αυτό που ονειρεύεσαι» μέσω του «Ρατατούη» και «Ταξίδι προς την αυτονομία» μέσω του «Ψάχνοντας τον Νέμο». Τα μαθήματα ενδείκνυνται ιδιαίτερα για γονείς, ενώ αντί εισιτηρίου, αρκεί να αγοράσετε ένα βιβλίο ελάχιστης αξίας 8€ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος στο Ash In Art  
Θέλετε κι εσείς να μπορείτε να δημιουργείτε ιδιαίτερα κοσμήματα μέσα από απλά βήματα και τεχνικές; Αυτό το εργαστήριο, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σεζόν, επιδιώκει να βγάλει στην επιφάνεια τη δημιουργικότητά σας και με την βοήθεια χαντρών, πετραδιών, συρμάτων, αλυσίδων, υφασμάτων, κουμπιών, κορδονιών και άλλων υλικών του εμπορίου, να την μεταμορφώσει σε υπέροχα κοσμήματα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα απόγευμα με εισηγήτρια την κ. Αγγελική Ραμπαούνη, στοιχίζει 32€ τον μήνα, ενώ το Ash in Art σας δίνει τη δυνατότητα με 60€ το μήνα να παρακολουθήσετε όσα από τα δεκάδες εργαστήρια και σεμινάριά του επιθυμείτε.

Μαθήματα Κεραμικής στο Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής
Στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Μελέτης Νεότερης Κεραμικής – πού αλλού; - στον Κεραμεικό, ξεκινούν από τις 3/10 και μία φορά την εβδομάδα (καθημερινές 18.00-21.00) μαθήματα κεραμικής για αρχάριους, με κόστος 80€ το μήνα περιλαμβανομένων όλων των απαραίτητων υλικών και εργαλείων. Τα μαθήματα ολοκληρώνονται τον Ιούλιο και στόχος τους είναι η εκμάθηση των βασικών στοιχείων της κεραμικής, της κατασκευής με χειροποίητες τεχνικές, της διακόσμησης, της εφυάλωσης και του ψησίματος των κεραμικών. Τα μαθήματα πλαισιώνονται από παράλληλες εκδηλώσεις (δωρεάν), όπως κυριακάτικες επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και θεματικές εκδρομές.

Μαθήματα… Αλληλεγγύης στο Βρυσάκι
Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας με την εθελοντική προσφορά δεκάδων δωρεάν μαθημάτων, η «Αλληλεγγύη» που ξεκινά το νέο της κύκλο στο Βρυσάκι της Πλάκας σε συνεργασία με το Athens Fringe Festival, διαρκεί ως τα μέσα Δεκεμβρίου και μας επιτρέπει με κόστος 15€ το τρίμηνο για παρακολούθηση έως και τριών μαθημάτων, να διαλέξουμε τι θα μάθουμε: Θεατρικό αυτοσχεδιασμό ή φωτογραφία; Σύγχρονο χορό ή σάλσα; Ξένες γλώσσες ή υποκριτική; Διαλογισμό, οραματισμό ή μουσική και ελεύθερο σχέδιο; Ιστορία της Πόλης ή της Μοντέρνας Τέχνης. Οι θεματικές πολλές και ενδιαφέρουσες και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε μέρα από τις 12 το μεσημέρι ως τις 7 το απόγευμα. Δείτε το πρόγραμμα εδώ. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ως 23/9.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v