Μπορείτε να βρείτε το όνομά σας στο κρυπτόλεξο;

Στο κρυπτόλεξο που θα δείτε παρακάτω, υπάρχει τρεις φορές το όνομά σας (στα αγγλικά). Μπορείτε να το βρείτε;
Μπορείτε να βρείτε το όνομά σας στο κρυπτόλεξο;
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, εφόσον καταφέρετε να λύσετε αυτόν τον «γρίφο», θα έχετε καλύτερη πνευματική υγεία.

Προσπαθήστε να το βρείτε για ένα λεπτό… Ιδού το κρυπτόλεξο:


Το βρήκατε; Η λύση είναι απλή: Το ονοματεπώνυμό σας δεν υπάρχει όντως στο κρυπτόλεξο. Υπάρχει όμως η φράση «YOURNAME» (το «όνομά σας» στα αγγλικά) ανάμεσα στα γράμματα. Ιδού:



Το παν, βεβαίως, δεν είναι να… φανείτε έξυπνοι. Η σημασία αυτής της πνευματικής άσκησης, έχει να κάνει με τη συγκέντρωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν επιδιδόμαστε σε multitasking, δηλαδή σκεφτόμαστε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ο εγκέφαλός μας συνεχώς σταματά και ξαναρχίζει να σκέφτεται σε διάφορα επίπεδα, με αποτέλεσμα να παράγεται η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες.

Αντίθετα, όταν συγκεντρωνόμαστε σε μία και μόνο πνευματική διαδικασία, όπως το να λύσουμε έναν οπτικό γρίφο, το μυαλό μας ηρεμεί, συγκεντρώνεται σε ένα πράγμα, και σταδιακά, αν το κάνουμε συχνά, βρίσκεται μακροπρόθεσμα σε καλύτερη πνευματική υγεία.

Δοκιμάστε το: Μετά από μια κουραστική και γεμάτη άγχος μέρα, κλείστε το κινητό και τον υπολογιστή σας και αφεθείτε για 10-15 λεπτά σε ένα κουίζ ή μια πνευματική άσκηση. Θα δείτε ότι θα ηρεμήσετε αρκετά. Κι αν δεν σας έφτασε ο παραπάνω γρίφος, δοκιμάστε τον επόμενο: Στην παρακάτω εικόνα, κρύβονται έξι λέξεις. Μπορείτε να τις εντοπίσετε;



Πηγή: Lifehack
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v