Τι είναι το Pokemon Go;

Όλα αυτά που πρέπει να προσέχετε μόλις αρχίσετε να παίζετε το παιχνίδι-φαινόμενο της Niantic.
Τι είναι το Pokemon Go;
Το Pokemon Go δεν έχει ούτε δέκα ημέρες που κυκλοφόρησε, και ήδη έχει εκτοπίσει από την κορυφή εφαρμογές όπως το Whatsapp και το Instagram σε ημερήσιους χρήστες. Μέσα σε δύο μόλις μέρες από την κυκλοφορία του, υπολογίζεται πως τα κέρδη άγγιξαν τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει μόνο πως το πολυαναμενόμενο παιχνίδι που συνδυάζει τα αγαπημένα καρτούν της παιδικής μας ηλικίας με την τεχνολογία augmented reality ήρθε για να μείνει. Μάλιστα, σήμερα το παιχνίδι ανοίγει επίσημα στην αγορά της Γερμανίας, που συνεπάγεται πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται πολύ πίσω.


Βέβαια, αυτό δεν έχει σταματήσει τους Έλληνες παίκτες (και από κάθε πλευρά του πλανήτη που το παιχνίδι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα) να κατεβάζουν την εφαρμογή στα smartphones τους από άλλο πάροχο και να εξερευνούν την πόλη, πιάνοντας κάθε είδους Pokemon. (Αυτός ο συντάκτης υποψιάζεται πως είδε Magmar στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, παρεμπιπτόντως. Τρεχάτε!)

Αρχικά, για όσους δεν γνωρίζουν, το Pokemon Go είναι μια εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες να πιάνουν σε αληθινό χρόνο, αξιοποιώντας το GPS του κινητού, τα χαριτωμένα τερατάκια Pokemon, διάσπαρτα σε κάθε γειτονιά. Τα πιο σημαντικά σημεία κάθε περιοχής βρίσκονται στον χάρτη ως Pokestops (που προσφέρουν στον παίκτη χρήσιμα αντικείμενα) ή γυμναστήρια, στα οποία ο παίκτης μπορεί να πολεμήσει με άλλους παίκτες. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία augmented reality (αν το smartphone σας έχει γυροσκόπιο) μπορείτε να βλέπετε μέσα από την κάμερα του κινητού τα Pokemon να μπλέκονται με τον αληθινό κόσμο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν προβλήματα. Ήδη από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του παιχνιδιού έχουν αρχίσει να αναφέρονται περιστατικά ατυχημάτων, καθώς κάποιοι παίκτες κυνηγούσαν Pokemon ενώ… οδηγούσαν. Επίσης, υπήρξε μία φήμη ότι το παιχνίδι αποκτά πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες του παίκτη, μέσω του λογαριασμού του στο Gmail—κάτι που καταρρίφθηκε, καθώς οι δημιουργοί του παιχνιδιού δήλωσαν πως τα μόνα στοιχεία που απαιτεί το παιχνίδι είναι η πρόσβαση στο όνομα χρήστη· τίποτα διαφορετικό, δηλαδή, από κάθε άλλο παιχνίδι για smartphone.

Ίσως η πιο ανησυχητική είδηση που ακούσαμε ήταν ένα περιστατικό στο οποίο επιτήδειοι “φόρτωσαν” πάνω σε μια περιοχή ένα δόλωμα, με σκοπό να προσελκύσουν παίκτες, και ιδιαίτερα παιδιά, ώστε να τα ληστέψουν. Συνεπώς, αν είστε γονείς και το παιδί σας κατεβάσει την εφαρμογή, θα ήταν πολύ καλό να του προτείνετε να παίζει με παρέα.

Μεγάλη προσοχή, λοιπόν, και… καλό κυνήγι!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v