Οι ωραιότερες ποδηλατοβόλτες στην Αθήνα

Κάνουμε πετάλι με ασφάλεια σε μερικές από τις ωραιότερες διαδρομές για ποδηλατοβόλτες που έχει να μας προσφέρει η Αθήνα.
Οι ωραιότερες ποδηλατοβόλτες στην Αθήνα
Ένας ποδηλατόδρομος ενώνει (επιτέλους) το κέντρο με τη θάλασσα. Μία διαδρομή μας φέρνει από τα νότια στα δυτικά προάστια. Άλλη μία περνά από πάρκα και άλση ή, αν έχουμε όρεξη, διασχίζει τις παρυφές των Βορείων Προαστίων για… ολυμπιακών διαστάσεων ορθοπεταλιές.

Παρακάτω, συγκεντρώνουμε πέντε ωραιότατες διαδρομές για ποδηλατοβόλτες στην Αθήνα, μαζί με αναλυτικούς χάρτες για να… χαράξετε πεταλοπορεία, όπως τις δημιούργησε η κοινότητα του Podilates.gr – κάντε κλικ στο όνομα κάθε διαδρομής για τον χάρτη ή πατήστε εδώ για να βρείτε ακόμα περισσότερες. 

Φάληρο-Γκάζι
#athens #gazi #easter
Τον περασμένο Νοέμβριο παραδόθηκε πλήρως ενοποιημένος ο πρώτος μεγάλος ποδηλατόδρομος της Αθήνας, που ενώνει το Γκάζι με το φαληρικό δέλτα. Η διαδρομή ξεκινά από το Νέο Πάρκο του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου και από το Φάληρο ανεβαίνει μέσα από παρκάκια και ήσυχους δρόμους με δέντρα στο Μοσχάτο και την Καλλιθέα, πιάνοντας παράλληλα τις γραμμές του ΗΣΑΠ για να καταλήξει από τον Ταύρο και τα Πετράλωνα μέχρι τον σταθμό του ΟΣΥ απέναντι από την Τεχνόπολη. Η διαδρομή είναι περίπου 7,5 χιλιόμετρα.

Νέος Κόσμος-Πάρκο Αντώνης Τρίτσης 
bike parade
Από τις παρυφές του αθηναϊκού Νότου μπορείτε να φτάσετε στα δυτικά, μέσα από ωραιότατη διαδρομή 12 χιλιομέτρων που ξεκινά από την πλατεία του σταθμού μετρό Νέου Κόσμου, περνά περιφερειακά από τις συνοικίες του Κουκακίου και των Πετραλώνων, και στην συνέχεια κινείται διαδοχικά μέσα από το Γκάζι και τα δρομάκια του Μεταξουργείου για να «πιάσει» τις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως, τη Λιοσίων και τη λεωφόρο Δημοκρατίας που οδηγεί στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον, ιδανική κατάληξη για ξεκούραση μέσα στη φύση.

Θησείο - Περιστέρι - Θησείο 
Love(d) in Athens
Για να πάτε μέχρι το Μπουρνάζι και να επιστρέψετε στο Θησείο θα χρειαστεί να διανύσετε συνολικά περί τα 13 χιλιόμετρα, αλλά ακολουθώντας την διαδρομή του χάρτη στο σχετικό link, αυτό θα γίνει μέσα από δρόμους με λίγη κίνηση και ασφάλεια. Από τον σταθμό του Θησείου λοιπόν, αγαπημένη αφετηρία πολλών ποδηλατοβολτών των Αθηναίων, θα περάσετε στο Μεταξουργείο και από εκεί στα «πόδια» του λόφου Σκουζέ. Τα Σεπόλια και το Μπουρνάζι βρίσκονται πλέον λίγες… ορθοπεταλιές μακριά σας. Στάση στο Περιστέρι για καφέ και επιστροφή με την ίδια ακριβώς διαδρομή προς τα πίσω, μέχρι το Μεταξουργείο. Από εκεί αξίζει να κάνετε την μικρή παράκαμψη μέσω της Κων/νου Παλαιολόγου και της Ηπείρου, για να περάσετε από την Πατησίων και να βολτάρετε μπροστά από το Μουσείο και να φτάσετε πίσω στο κέντρο μέσω του πεζοδρόμου της Αιόλου και της Ερμού, έχοντας πάντα… φάτσα μπροστά σας τον Παρθενώνα.

Καισαριανή-Υμηττός 
48x17
Μια διαδρομή… σφηνάκι, η ποδηλατοβόλτα που ενώνει το Σκοπευτήριο με την πλατεία του Υμηττού είναι κάτι παραπάνω από 2 χιλιόμετρα και είναι φοβερά ήσυχη, αποφεύγοντας τις κουραστικές ανηφόρες. Πού πρέπει να πάτε; Θα ξεκινήσετε από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, θα πάρετε την οδό Άρτης μέχρι τη γειτονιά του Νέου Παγκρατίου στην πλατεία Σμύρνης, και από εκεί θα «κόψετε» μέσω Κολοκοτρώνη και Ελλήσποντου, για να βγείτε μέσα από τις ήσυχες γειτονιές του Βύρωνα στην πλατεία του Υμηττού, στη σκιά της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων.

Παπάγου-Νεραντζιώτισσα
Olympic Stadium Of Athens OAKA
Ας μην αφήσουμε και τον αθηναϊκό Βορρά παραπονεμένο: Σε αυτή την όμορφη, αλλά απαιτητική κυκλική διαδρομή 18 χιλιομέτρων που διασχίζει όλες τις παρυφές των βορείων προαστίων, θα χορτάσετε πετάλι για περίπου μιάμιση ώρα. Θα ξεκινήσετε από την πλατεία Αρχιπελάγους, πίσω από το άλσος Παπάγου, θα διασχίσετε τη Μεσογείων για να περάσετε στο Νέο Ψυχικό, σε μια όμορφη, ήσυχη διαδρομή μέσω των οδών Παρίτση και Αγίου Γεωργίου, και θα βγείτε στη λεωφόρο Κηφισίας με τους ικανοποιητικούς παράδρομους που κινούνται ανάμεσα στο Παλαιό Ψυχικό και το Χαλάνδρι μέχρι να στρίψουν προς το Ολυμπιακό Στάδιο μέσα από την Φιλοθέη. Η επιστροφή γίνεται μέσω Κάτω Χαλανδρίου, Νέου Ψυχικού και Χολαργού – μακριά από την Κηφισίας, αν αυτό σας τρόμαξε – για να καταλήξει πίσω στου Παπάγου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v