7 ιδέες για δημιουργικά και δραστήρια χόμπι

Σας την «βάρεσε» και θέλετε να ξεκινήσετε κάποια δραστηριότητα με την οποία θα… κολλήσετε; Έχουμε 7 σούπερ ιδέες.
7 ιδέες για δημιουργικά και δραστήρια χόμπι

Τι χόμπι να ξεκινήσω; Εύλογο ερώτημα για τον καθένα που κάποια στιγμή στη ζωή του «πελαγώνει» και θέλει να ασχοληθεί με κάτι δημιουργικό, ενδιαφέρον και – γιατί όχι; - υγιές. Χόμπι υπάρχουν, το μόνο που απαιτούν από εσάς είναι έναν άλφα ελεύθερο χρόνο και – ενίοτε- κάποιο οικονομικό κόστος.

Δεδομένου ότι έχετε τα παραπάνω «εφόδια», προτείνουμε επτά ασχολίες, αθλητικές ή μη, που θα γεμίσουν ιδανικά τον ελεύθερό σας χρόνο.

Μοντελισμός

Μεράκι, υπομονή, τέχνη, δεκάδες ώρες δημιουργικής απασχόλησης και ένα τελικό αποτέλεσμα που θα σας κάνει περήφανους, μέχρι να πιάσετε το επόμενο project. Ο μοντελισμός διαθέτει χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές και απαιτεί, όπως λένε όσοι ασχολούνται, τα «τρία Χ»: Χρόνο, χώρο και φυσικά χρήμα. Ο μοντελισμός, πέρα από την γοητεία που αποπνέει η συλλογή κομματιών, είναι μια πολύ καλή αφορμή για να έρθει κάποιος σε επαφή με την ιστορία των μοντέλων που αγοράζει και δημιουργεί. Παράλληλα, αποτελεί μια ιδανική μορφή καλλιτεχνικής… αφύπνισης για μικρά και μεγάλα παιδιά, ακόμα και δεν «πιάνει» το χέρι τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 


Μαγειρική

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο, χρόνο και λίγο μεράκι. Ένα χόμπι που σίγουρα θα εκτιμήσουν (και) οι δικοί σας άνθρωποι είναι η μαγειρική. Απλά και μόνο με ένα βιβλίο συνταγών μπορείτε να κάνετε θαύματα. Αν θέλετε, όμως, να διεκδικήσετε τον τίτλο του οικογενειακού… master chef, μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιο από τα αμέτρητα σεμινάρια που διοργανώνονται κατά καιρούς στην πόλη. Δείτε τις σχολές που τα διοργανώνουν εδώ. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να ξεκινήσετε τα πρώτα σας δειλά βήματα στον γευστικό κόσμο της μαγειρικής με τις σούπερ λαχταριστές μας συνταγές. 

Corde Lisse

Πώς είπατε; Εναέριο ακροβατικό σχοινί η ελληνική μετάφραση αυτού του άκρως ενδιαφέροντος αθλητικού (και απαιτητικού σωματικά) χόμπι, στο οποίο σαν ακροβάτες εκτελείτε εντυπωσιακές φιγούρες κρεμασμένοι από ειδικά σχοινιά ή πανιά. Μια εξαιρετικής ομορφιάς άσκηση η οποία αφήνει το σώμα να κινηθεί προς διάφορες κατευθύνσεις, με διάφορες φόρμες και με μεγάλη ή μικρή ταχύτητα. Θα το δείτε συχνά να αναφέρεται στις διάφορες σχολές χορού και ως aerial dance, ενώ μερικές διευθύνσεις για να γνωρίσετε τον… αέρινο χορό είναι το Wefit στο Γκάζι και το Shantala στο Χαλάνδρι. 

Αναρρίχηση

Αψηφάτε (για λίγο) τους νόμους της βαρύτητας και παράλληλα έχετε μια άκρως αποτελεσματική προπόνηση για όλο το σώμα, από τα… δάχτυλα μέχρι τις φτέρνες (κυριολεκτικά). Σε γενικές γραμμές η αναρρίχηση απαιτεί συγκέντρωση, συντονισμό, ευλυγισία, καλή φυσική κατάσταση, υπομονή, καθαρό μυαλό αλλά και τόλμη και φαντασία, που αναπτύσσονται με την εξάσκηση και την πρακτική. Απαιτεί επίμονη προσπάθεια και μπορεί να διαρκέσει πάνω από μία ώρα ή και πολύ περισσότερο. Ο λόγος για τον οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητή, είναι η μοναδική αυτή αίσθηση της επαφής με την επικίνδυνη πλευρά της υπαίθρου, η ιδανική αφορμή για εκδρομές και η επίτευξη ενός δύσκολου στόχου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Ξιφασκία – Σπαθασκία

Η τέχνη του σπαθιού είτε αφορά την «κλασσική» ξιφασκία είτε την Μεσαιωνική Σπαθασκία, η οποία σιγά σιγά κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα, αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αθλητική ενασχόληση που γυμνάζει σώμα και πνεύμα με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Γι’ αυτό άλλωστε και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η ξιφασκία θεωρείται… οικογενειακή υπόθεση με τα πιτσιρίκια να ξεκινούν από μικρή ηλικία την ενασχόλησή τους με το ξίφος. Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν σας αποτρέπει από το να ξεκινήσετε, έστω και σε μεγάλη ηλικία, να ασχοληθείτε με το εντυπωσιακό αυτό άθλημα.

Ξιφασκία μπορείτε να μάθετε στους κατά τόπους συλλόγους της Αττικής (δείτε τους εδώ), ενώ η σπαθασκία διδάσκεται σε συγκεκριμένους από αυτούς τους Συλλόγους όπως για παράδειγμα το Άξιον στον Πειραιά και ο Αθλητικός Σύλλογος Κοριολάνος

Κηροπλαστική

Σας αρέσουν τα κεριά; Αγοράζετε κάθε τόσο ποικιλία χρωμάτων και αρωμάτων για το σπίτι; Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας; Η κηροπλαστική είναι μια – σχετικά – εύκολη και δημιουργική ασχολία, με την οποία μπορείτε να ασχοληθείτε μόνοι σας ακολουθώντας συμβουλές από τα δεκάδες βίντεο που υπάρχουν στο Youtube (δείτε εδώ ένα) είτε ξεκινώντας ταχύρρυθμα σεμινάρια, όπως αυτά που διοργανώνει το Μικρό Πολυτεχνείο και οι «Κύκλοι» στο Θησείο

Χειροποίητο κόσμημα

Μεγάλες, κατακόκκινες καρδιές, αξιολάτρευτα, χρωματιστά πτηνά, χρυσά κλειδιά, κοριτσίστικοι φιόγκοι, ανάλαφρες πεταλούδες, πολύχρωμες χάντρες, αραχνοΰφαντες κορδέλες και απροσδόκητα αντικείμενα μπλέκονται και φτιάχνουν ένα ευφάνταστο αποτέλεσμα. Η δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα ασχολία, η οποία μάλιστα σε βάθος χρόνου μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα κάποιο εισόδημα, εφ’ όσον αποφασίσετε να ασχοληθείτε περισσότερο με αυτήν.

Σεμινάρια χειροποίητου κοσμήματος γίνονται στο Ash in Art και στο Μικρό Πολυτεχνείο.  Πέρα από αυτά, στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες βίντεο για να ξεκινήσετε μόνοι σας. Δείτε εδώ μερικά

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v