6 σούπερ επιτραπέζια για τα παιχνίδια του χειμώνα

Ωραίες προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια που θα βγάλουν την παρέα ασπροπρόσωπη τα κρύα βράδια του χειμώνα.
6 σούπερ επιτραπέζια για τα παιχνίδια του χειμώνα

Παιχνίδια στρατηγικής για πολύωρες παρτίδες, επιτραπέζια ταχύτητας και γνώσης για γρήγορους γύρους, διασκέδαση και γνώση για όλη την οικογένεια και μάχες… στην Γαλαξιακή Αυτοκρατορία. Τα επιτραπέζια του χειμώνα έχουν κάτι για όλα τα γούστα, και παρακάτω συγκεντρώνουμε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες και πρόσφατους τίτλους για να αγοράσετε και να παίξετε τις κρύες νύχτες σπιτικής μάζωξης με τους φίλους ή τα παιδιά σας.

Star Wars: Αυτοκρατορία και Επαναστάτες
Θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή – τόση όση και για την κυκλοφορία της νέας ταινίας του Πολέμου των Άστρων στους κινηματογράφους την παραμονή των Χριστουγέννων – αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φίλοι των Star Wars θα ενθουσιαστείτε μόλις πέσει στα χέρια σας το ολοκαίνουριο επιτραπέζιο που θα φέρει την παρέα ένα βήμα πιο κοντά στην Γαλαξιακή Αυτοκρατορία. Στο Star Wars: Αυτοκρατορία και Επαναστάτες, οι παίκτες ελέγχουν τα αστρόπλοια και τους πρωταγωνιστές του Γαλαξιακού Εμφυλίου Πολέμου. Με ήρωες όπως ο Λουκ Σκαϊγουώκερ, η Λέια Οργκάνα και ο Νταρθ Βέιντερ στο πλευρό του, κάθε παίκτης πρέπει να επιλέξει τη στρατηγική του και να υπερνικήσει τον αντίπαλό του σε κομβικές στιγμές του πολέμου. Παίζεται με δύο άτομα, 82 κάρτες, 17 δείκτες και κανόνες, ενώ η μέση παρτίδα διαρκεί μία ώρα.
Τιμή: 14,99€  

Τα χειρόγραφα του Αββαείου
Αυτό το επιτραπέζιο, υπόσχεται να αποκαλύψει την πιο μυστηριώδη πλευρά του βιβλιοφαγικού σας εαυτού: Ως ο Ηγούμενος ενός μοναστηριού κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, συναγωνίζεστε με τα άλλα μοναστήρια ώστε το δικό σας να έχει την σπουδαιότερη βιβλιοθήκη. Για να πλουτίσετε τη συλλογή σας, θα πρέπει να αποκτήσετε τα απαραίτητα χρώματα για τη διακόσμηση των βιβλίων, να προσλάβετε τους καλύτερους γραφείς και να αναπαράγετε τα πιο πολύτιμα έργα, μέσα στον ενδεδειγμένο χρόνο και πάντα υπό την επιτήρηση του «Επίσκοπου». Το κόλπο είναι να αποχωριστείτε κάποια από τα αντικείμενα της συλλογής σας την κατάλληλη στιγμή, και να πληρώνετε την χαμηλότερη τιμή, κάνοντας τους υπόλοιπους να σας ζηλεύουν. Το παιχνίδι παίζεται από 2 ως 4 άτομα (ηλικίας 10 ετών και άνω) και η μέση παρτίδα διαρκεί 30 λεπτά.
Τιμή: 19,99€  


Κατσαριδοσαλάτα

Ό,τι πρέπει για γρήγορες και ξεκαρδιστικές παρτίδες για όλη την οικογένεια, μιας και απευθύνεται σε παίκτες από 6 ετών και πάνω, η Κατσαριδοσαλάτα θα σας… ανοίξει την όρεξη για παιχνίδι. Στις παρτίδες της, παίζετε με κάρτες στις οποίες… η ντομάτα μπορεί να είναι πιπεριά, κουνουπίδι ή μαρούλι. Καλείστε να παίζετε αστραπιαία, χωρίς να πείτε λάθος λέξεις, να καθυστερήσετε ή να διστάσετε στιγμή, διαφορετικά… φορτώνεστε ολόκληρη τη σαλάτα, μαζί με τις κατσαρίδες. Παίζεται με 2 έως 6 άτομα και η μέση παρτίδα διαρκεί 10-20 λεπτά.
Τιμή: 11,90€


Prohis

Ώρα για μπλοφάρισμα: Σε αυτό το ολόφρεσκο παιχνίδι της Black Rock, είστε λαθρέμποροι και προσπαθείτε να πλουτίσετε μεταφέροντας νόμιμα και παράνομα εμπορεύματα. Η μεταφορά τους όμως έχει δυσκολίες και οι άλλοι θα έχουν την ευκαιρία να ελέγξουν το φορτίο σας και μπορούν ακόμα και να το κατάσχουν αν βρουν ύποπτα εμπορεύματα. Μπλοφάρετε και διαπραγματευτείτε για να βγείτε κερδισμένοι, σε παρτίδες για 3-6 άτομα από 10 ετών και πάνω, που διαρκούν περί τα 20 λεπτά.
Τιμή: 17,50€  



Best of TV and Cinema
Ένα παιχνίδι ερωτήσεων της AS που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της μικρής και της μεγάλης οθόνης και της μυθοπλασίας, εγχώριας και διεθνούς. Οι σειρές των ‘90s, ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, οι μεγάλες επιτυχίες του Χόλιγουντ και οι πιο πρόσφατες ξένες παραγωγές, όπως το Game of Thrones ή το Glee, σας καλούν να απαντήσετε σε 1.600 ερωτήσεις κλιμακούμενης δυσκολίας, ώστε να φτάσετε στη ζώνη των νικητών πάνω στο ταμπλό. Το παιχνίδι παίζεται από 2 έως 6 παίκτες, ατομικά ή και ομαδικά, ηλικίας από 12 ετών και πάνω.
Τιμή: 19,99€  

Power Grid
Ψάχνετε το επιτραπέζιο στρατηγικής που θα σας κρατήσει απασχολημένους όλο το βράδυ; Το Power Grid χρειάζεται συγκέντρωση και επιμονής (για τουλάχιστον δύο ώρες ανά παρτίδα) ώστε να… τιθασεύσετε τα βολτ. Οι παίκτες καλούντα να κερδίσουν χρήματα μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας, επιλέγοντας από άνθρακα ή πετρέλαιο, υπολογίζοντας μελλοντικές ελλείψεις καυσίμων, ή να βρουν εναλλακτικές, από καύση σκουπιδιών μέχρι την πυρηνική ενέργεια ή πιο οικολογικές μεθόδους. Όλα αυτά μπλέκονται με κυβερνητικά παρασκήνια, βιομηχανικό μυστήριο και υπολογισμούς της αγοράς, ενώ ο κάθε παίκτης καλείται να παρακολουθεί παράλληλα και τους ανταγωνιστές του για να βλέπει σε ποιες πόλεις χτίζουν εργοστάσια για να προβλέψουν το μέλλον της ηλεκτρικής ενέργειας. Το παιχνίδι παίζεται από 2 ως 6 άτομα, ηλικίας 12 ετών και πάνω.
Τιμή: 34,99€

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v