Ολόφρεσκος Αστερίξ φόρος τιμής στα Wikileaks

Το νέο τεύχος Αστερίξ και Οβελίξ θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου, και θα έχει ήρωα τον Ζούλιαν Ασάνζ να συνεργάζεται με τους Γαλάτες ενάντια στον Καίσαρα.
Ολόφρεσκος Αστερίξ φόρος τιμής στα Wikileaks
Στις 22 Οκτωβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του Αστερίξ, εμπνευσμένο από τον Ζούλιαν Ασάνζ και τα Wikileaks του. Στο 36ο τεύχος των περιπετειών του Γαλάτη ήρωα, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ συνεργάζονται με έναν δημοσιογράφο που μοιάζει πολύ στον Ασάνζ, ο οποίος ονομάζεται Confoundtheirpolitix (Κατατρόπωσε-την-πολιτική-τους-ιξ, ή κάτι πιο εύστοχο που θα σκεφτούν οι έλληνες μεταφραστές) και εργάζεται στην εφημερίδα Condatum Echo.

Στόχος των ηρώων μας είναι να αντιμετωπιστεί η ρωμαϊκή προπαγάνδα εναντίον των Γαλατών.

Το νέο τεύχος θα έχει τίτλο «Asterix and the Missing Scroll» («Ο Αστερίξ και ο χαμένος πάπυρος» ή «Ο Πάπυρος του Καίσαρα» κατά τον γαλλικό τίτλο “Le Papyrus de Cesar”) και θα κυκλοφορήσει ακριβώς δύο χρόνια μετά την επανεμφάνιση του γαλατικού διδύμου, στην ιστορία με τίτλο «Ο Αστερίξ και οι Πίκτες», η οποία πούλησε περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια αντίτυπα σε 15 χώρες και μεταφράστηκε σε 20 γλώσσες και διαλέκτους.

Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα -τα μισά στα γαλλικά και τα υπόλοιπα σε άλλες γλώσσες. Το κόμικ θα έχει την υπογραφή των Φερί και Κονράντ, δημιουργών του Ο Αστερίξ και οι Πίκτες, που έχουν αναλάβει να συνεχίσουν το θρυλικό έργο των Ουντερζό και Γκοσινί.

Πηγή: The Press Project

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v