Τα δωρεάν και τα φθηνά σεμινάρια για να... μάθετε

Σεμινάρια φωτογραφίας, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, πολιτιστική καλλιέργεια δωρεάν σε δήμους και ένα σωρό ακόμα αφορμές για να… μάθουμε φέτος.
Τα δωρεάν και τα φθηνά σεμινάρια για να... μάθετε
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η νέα σεζόν σας βρίσκει να θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι καινούργιο; Να μάθετε μια Τέχνη που ανέκαθεν σας ιντρίγκαρε, αλλά ποτέ δεν είχατε τον χρόνο ή τη διάθεση να την ανακαλύψετε; Να γεμίσετε δημιουργικά τον ελεύθερο σας χρόνο;

Επιλογές έχετε, και βρίσκονται σε δήμους, δωρεάν ή με κάποιο ελάχιστο αντίτιμο, αλλά και σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από αυτές και ευχόμαστε… καλή και δημιουργική αρχή.

Κέντρα δια βίου Μάθησης στους Δήμους
Για ακόμα μια χρονιά, ξεκινούν σε όλους τους δήμους της Αθήνας προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, πάνω στις νέες τεχνολογίες, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και τις κοινωνικές δεξιότητες. Τα Κέντρα Δια Βίου μάθησης, όπως ονομάζονται, έχουν ήδη ανοίξει τις εγγραφές τους και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του δήμου σας και να δηλώσετε συμμετοχή. Σημειώστε ότι οι εγγραφές συνήθως «κλείνουν» αρχές Οκτωβρίου και τηρείται σειρά προτεραιότητας, επομένως αν θέλετε να μάθετε χωρίς να (την) πάθετε, κινηθείτε γρήγορα για να δηλώσετε συμμετοχή.

Τα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης
Τμήματα σύγχρονου χορού (Rnb, Hip-Hop, Zumba), θεατρικό παιχνίδι, θεατρικό εργαστήρι, τμήματα παραδοσιακών χορών, σχολή κρουστών και τμήμα φωτογραφίας είναι μερικές από τις δραστηριότητες που προσφέρει ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης δωρεάν στους δημότες του. Οι εγγραφές ξεκινούν από την 1η Οκτωβρίου, ενώ αναλυτικά τις ημέρες και τις ώρες των μαθημάτων, καθώς και τα δικαιολογητικά για να δηλώσετε συμμετοχή θα βρείτε εδώ.

Σεμινάρια Ψυχολογίας από το Γίγνεσθαι
Εισαγωγή στις βασικές θεωρίες του υπαρξισμού, ομαδική ψυχοθεραπεία, σεξουαλικότητα και σεξουαλικές διαταραχές, εργαστήρια υπαρξιακών θεμάτων και ένα σωρό ακόμα θεματικές που ανήκουν στην ευρεία σφαίρα της ψυχολογίας καλύπτονται από τα σεμινάρια του «Γίγνεσθαι». Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το θέμα που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα οι 7 συναντήσεις για το εργαστήρι υπαρξιακών θεμάτων κοστίζουν 140€, ενώ τα διήμερα σεμινάρια κοστίζουν 60€. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Σεμινάρια Φωτογραφίας στο Εννέα
Το φωτογραφικό και πολιτισμικό σωματείο «9» ξεκινά για ακόμα μια χρονιά τα σεμινάρια φωτογραφίας του, τα οποία φέτος περιλαμβάνουν το κεντρικό, βασικό σεμινάριο, σεμινάριο δημιουργικής φωτογραφίας, σεμινάριο φωτογραφικής γλώσσας και σεμινάριο εκτύπωσης. Ενδεικτικά, στο διάρκειας επτά μηνών βασικό σεμινάριο θα μάθετε όλες τις γενικές αρχές από την λήψη μέχρι την εκτύπωση, στη συνέχεια θα εντρυφήσετε στην τέχνη της φωτογραφίας και στην ανάπτυξη κριτικής ικανότητας απέναντι στην φωτογραφία. Το σεμινάριο ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου και το κόστος ανέρχεται στα 880€ για το τεχνικό και καλλιτεχνικό σκέλος και πληρώνεται σε τρεις δόσεις ή κάθε μήνα.

Σεμινάρια από τον ΟΠΑΝΔΑ
Στα προγράμματα αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου για φέτος στον ΟΠΑΝΔΑ βρίσκουμε πολλά και άκρως ενδιαφέροντα μαθήματα και σεμινάρια. Στο Κέντρο Πηλού στον Νέο Κόσμο, θα μάθετε τα πάντα για την κεραμεική με μηνιαίο κόστος 15€ για δημότες, ενώ στα κατά τόπους πολιτιστικά κέντρα (Πετράλωνα, Αλεξάνδρας, Ευελπίδων κ.α.) θα ασχοληθείτε με το θέατρο, τη χορωδία, θα γνωρίσετε την μουσική και θα μάθετε σκάκι (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για κάθε πολιτιστικό κέντρο εδώ). Το κόστος στα πολιτιστικά κέντρα του Δήμου ανέρχεται στα 20€ ανά έτος.

Μαθήματα μαγειρικής στο Cookery Club
Αγαπάτε τη μαγειρική και θέλε να εντρυφήσετε επί της… κουζίνας; Δύο κύκλους μαθημάτων για την μαγειρική τέχνη, έναν ολοκληρωμένο σε 12 μαθήματα και έναν μικρό με πέντε μαθήματα, προσφέρει το Cookery Club στους απανταχού λάτρεις της μαγειρικής. Ο ολοκληρωμένος κύκλος μαθημάτων κοστίζει 920€, ενώ ο ταχύρρυθμος 550€. Παράλληλα διοργανώνει κάθε μήνα αρκετά σεμινάρια σχετικά με το αντικείμενο. Για παράδειγμα, αυτόν τον μήνα θα βρείτε μαθήματα παρασκευής Meat Loaf, Street Food: Πάτα- Ούγγα, Πιροσκί, Χουνκιάρ και πολλά ακόμα που θα βρείτε εδώ.

Μαθήματα Φλαμένκο και Ετήσιο Σεμινάριο Σύνθεσης Χορογραφίας

Το Playground for the arts ανοίγει τις πόρτες του για τη νέα χρονιά και στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται σταθερά τα μαθήματα φλαμένκο σε ετήσια βάση από τη Γιώτα Πεκλάρη. Παράλληλα, επανέρχεται και το σεμινάριο σύνθεσης χορογραφίας "Estructura de un Baile" το οποίο εκτείνεται φέτος σε βάθος ενός χρόνου. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ολοκληρώνεται σε τρία διαφορετικά στάδια και αποτελείται από μια σειρά τρίμηνων μαθημάτων τα οποία λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους. Τα μαθήματα φλαμένκο ξεκινούν από 30€/μήνα και φτάνουν μέχρι τα 100€ ανάλογα με το πόσα θα κάνετε, ενώ το σεμινάριο κοστίζει 180€/τρίμηνο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v