Ξεκινά το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπριτζ στο Ζάππειο

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 αθλητών από 21 χώρες ξεκινά στις 4 Σεπτεμβρίου μια εβδομάδα γεμάτη μπριτζ στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας.
Ξεκινά το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπριτζ στο Ζάππειο
Περισσότεροι από 400 αθλητές παγκόσμιας κλάσης από 21 χώρες θα βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο, στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπριτζ, μεταξύ 4 - 10 Σεπτεμβρίου, για μια γεμάτη εβδομάδα αγώνων, διεκδικώντας συνολικά έπαθλα 35.000 ευρώ.

Για πρώτη φορά, το παγκοσμίου κύρους Ελληνικό Φεστιβάλ Μπριτζ, που εορτάζει φέτος 10 χρόνια από την ίδρυση του θεσμού, διεξάγεται στην πρωτεύουσα της χώρας, στο επιβλητικό Ζάππειο Μέγαρο, ενώνοντας το δημοφιλέστερο πνευματικό άθλημα στον κόσμο με τον πολιτισμό και την Ιστορία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας, Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., και εκ των κορυφαίων αθλητών Μπριτζ στη χώρα μας, κ. Φίλιππος Καραμανλής, δήλωσε: «To Διεθνές Φεστιβάλ Μπριτζ δοκιμάζει φέτος τα παραγωγικά του όρια για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία σε όσους συμμετάσχουν. Στόχος μας είναι η άρτια διοργάνωση του αγωνιστικού σκέλους, αλλά και η πραγματοποίηση μιας γιορτής που θα ικανοποιήσει τα μέλη της διεθνούς κοινότητας του αθλήματος που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους, και παράλληλα θα αναδείξει τη δυναμική της χώρας μας, να διοργανώνει υψηλού κύρους και σύνθετων προδιαγραφών αθλητικές εκδηλώσεις. Αθλητές, μεταξύ των οποίων αρκετοί διεθνούς φήμης, ταξιδεύουν ειδικά για την 10η επέτειο του θεσμού από 21 χώρες και θα βρίσκονται για μια εβδομάδα στην καρδιά της Αθήνας. Ο πρώτος σκοπός επετεύχθη. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο αγωνιστικό μέρος».

Το φεστιβάλ υπόσχεται ένα επετειακό πρόγραμμα, με πλήθος από δράσεις, σχετικές και μη με το μπριτζ, όπως γευσιγνωσία ελληνικών προϊόντων, δοκιμή ελληνικών κρασιών και workshop ζαχαροπλαστικής, που παράλληλα προβάλλουν τη χώρα μας.

Για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το δημοφιλέστερο πνευματικό άθλημα Μπριτζ, το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες στο κοινό, όπου μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ και του ΟΠΑΦ, υπό την αιγίδα των οποίων τελεί το Φεστιβάλ, θα πληροφορούν για το άθλημα.

Μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v