6 δραστηριότητες για μεγάλες παρέες

Αγώνες paint ball, κόντρες με καρτ, δωμάτια μυστηρίου, αποδράσεις με ιστιοπλοϊκό και άλλες παρεΐστικες ιδέες για δραστηριότητες γεμάτες αδρεναλίνη με τους φίλους σας.
6 δραστηριότητες για μεγάλες παρέες
Οι μεγάλες παρέες απαιτούν και μεγάλες… συγκινήσεις. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώνουμε ιδέες για να μοιραστείτε γενναίες δόσεις αδρεναλίνης και διασκέδασης με τους φίλους σας, σε μια πίστα paintball, στο κατάστρωμα ενός ιστιοπλοϊκού, σε ένα σκοτεινό δωμάτιο απόδρασης ή ακόμη και στο μπαλκόνι σας. Δοκιμάστε κι εσείς με την παρέα σας…

…Paintball

Δράση, μάχες, γέλιο και πολύ… χρώμα θα προσφέρει στην παρέα μια «παρτίδα» paintball. Το παιχνίδι είναι γνωστό: Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δύο ομάδες (αν δεν είστε αρκετοί, παίζετε με άλλες παρέες που θα βρείτε στις πίστες), φορούν προστατευτικά γιλέκα και μάσκες, «ζώνονται» με τα ειδικά όπλα και τα σφαιρίδια χρώματος και καταστρώνουν τακτική επίθεσης ή άμυνας αντίστοιχα για να βγάλουν τους αντιπάλους έναν-έναν εκτός παιχνιδιού. Μερικές από τις καλύτερες πίστες paintball στην Αττική βρίσκονται στη Μαλακάσα, στα Σπάτα, στο Μαρούσι, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 12€ κατ’ άτομο, μαζί με έναν μίνιμουμ αριθμό χρωμόσφαιρων (υπολογίστε περί τα 5€ για κάθε 100 επιπλέον αμπούλες). Οι τιμές είναι καλύτερες τις καθημερινές και αυξάνονται ελαφρώς τα σαββατοκύριακα, ενώ για μεγάλες παρέες (τουλάχιστον 8-10 ατόμων) ισχύουν διάφορες εκπτώσεις και εποχικές προσφορές. Μάθετε περισσότερα για το άθλημα εδώ

…Δωμάτια μυστηρίου

Τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει το αδιαφιλονίκητη trend για τις παρέες που δεν λένε όχι σε μυστηριώδεις προκλήσεις. Τα δωμάτια απόδρασης αποτελούν ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στους οποίους οι συμμετέχοντες «κλειδώνονται» και καλούνται μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να λύσουν γρίφους, να βρουν στοιχεία, να ανακαλύψουν μυστικά περάσματα και να ακολουθήσουν τα clues ενός διαφορετικού κάθε φορά «σεναρίου», ώστε να βρουν τη λύση και να «αποδράσουν». Η χρηματική συμμετοχή ξεκινά από τα 9-10€ κατ’ άτομο, εφόσον τα επισκεφθείτε με την παρέα σας – όσο περισσότεροι, τόσο οικονομικότερα θα σας έρθει. Εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα δωμάτια απόδρασης για παρεΐστικο σασπένς στην Αθήνα. 

…Ταξίδι με ιστιοπλοϊκό

Τι θα λέγατε για μια διαφορετική «απόδραση» με την παρέα σας, αυτή τη φορά στο νερό; Ένα σαββατοκύριακο με ιστιοπλοϊκό στον Σαρωνικό, κάνοντας βουτιές στη μέση του κόλπου με τους φίλους σας, εξερευνώντας παραλίες όπου δεν φτάνει δρόμος και κάνοντας ηλιοθεραπεία στο κατάστρωμα μπορεί να ακούγεται απρόσιτη πολυτέλεια, αλλά αυτή την περίοδο, στο τέλος του καλοκαιριού, οι τιμές ενοικίασης σκάφους πέφτουν αισθητά. Για παράδειγμα, σε σχετικό ρεπορτάζ του In2life, εντοπίσαμε ιστιοπλοϊκά που ενοικιάζονται μαζί με skipper για ημερήσιες εκδρομές στην Αίγινα από 35€ κατ’ άτομο, αλλά και σκάφος για εξορμήσεις σε οποιοδήποτε νησιωτικό μέρος της Ελλάδας για παρέες έξι ατόμων στις αρχές Σεπτεμβρίου, από 28,50€ κατ’ άτομο την ημέρα (χωρίς skipper). Μάθετε περισσότερα για την ενοικίαση ιστιοπλοϊκού και συμφέρουσες προσφορές εδώ

…Go-kart

Θέλετε να φτάσετε στα όρια της αδρεναλίνης και να πατήσετε… τρελά γκάζια χωρίς να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας; Πάρτε την παρέα σας και επισκεφθείτε μια οργανωμένη πίστα go-kart, του αθλήματος από το οποίο ξεκίνησαν όλα τα μεγάλα αστέρια της Formula 1, και μετρήστε τους χρόνους σας σε ένα μίνι-τουρνουά με τους φίλους σας. Στην Αττική, θα βρείτε πίστες όπως αυτές της Αγίας Μαρίνας, στις Αφίδνες, στην Παλλήνη ή στο Κορωπί. Η ενοικίαση των οχημάτων go-kart γίνεται με το δεκάλεπτο, και η τιμή εξαρτάται από το μέγεθος του οχήματος (baby και junior για παιδιά, διπλό όχημα κλπ) – μια μέση τιμή είναι τα 10€ ανά δεκάλεπτο, ενώ οι περισσότερες πίστες διαθέτουν και προσφορές για ομαδικές επισκέψεις.

…Εναλλακτικά walking tours

Εντάξει, στην Ακρόπολη έχετε ανέβει (πιθανότατα στα σχολικά σας χρόνια), τα αρχαία πάνω-κάτω τα ξέρετε και τα free walking tours στα τουριστικά μαγαζάκια της Πλάκας και του Μοναστηρακίου δεν σας συγκινούν. Υπάρχουν όμως και οργανωμένες βόλτες στην πόλη, στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε με την παρέα σας και να γνωρίσετε εναλλακτικά πρόσωπα της Αθήνας. Όπως τα alternative tours του ATA, που οργανώνει βόλτες αφιερωμένες στην street art της πόλης, στα κινήματα αυτοοργάνωσης των Εξαρχείων, στις λογοτεχνικές γωνιές ή σε ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικά διαδρομές. Οι συμμετοχές κυμαίνονται στα 10-15€ κατ’ άτομο.

…Τουρνουά επιτραπέζιων

Απλή, διασκεδαστική κι αγαπημένη λύση παρεΐστικης διασκέδασης, τα επιτραπέζια παιχνίδια μπορούν να αναγάγουν μια βαρετή βραδιά στη βεράντα του σπιτιού σε έναν «πόλεμο αδρεναλίνης». Τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα όμως αν βρεθείτε σε ένα από τα ειδικευμένα στα επιτραπέζια παιχνίδια café της πόλης – εδώ έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα. Εκεί, όχι μόνο θα βρείτε μεγάλη γκάμα παιχνιδιών και ειδικούς για να σας τα εξηγήσουν, αλλά θα πετύχετε και τουρνουά ή πρωταθλήματα που θα προσθέσουν έξτρα… ευγενή ανταγωνισμό στις τάξεις της παρέας. Στο café της Κάισσας για παράδειγμα οργανώνονται τουρνουά Magic the Gathering κάθε Τετάρτη απόγευμα (με συμμετοχή 5€ κατ’ άτομο). Τον Σεπτέμβριο ξεκινά επίσης το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Wizard - τοπικά τουρνουά Wizard, αλλά και διάφορα mini tournaments πραγματοποιεί συχνά-πυκνά και το Playhouse των Εξαρχείων. Στο House Rules στο Μαρούσι θα πετύχετε επίσης συχνά events, τουρνουά, αλλά και ladies ή men’s night με δωρεάν παιχνίδι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v