Τα καλύτερα sites για να σκοτώσετε τον χρόνο

Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο ενδιαφέροντα/ διασκεδαστικά/ εθιστικά sites για όλες εκείνες τις στιγμές που το μόνο που θέλετε είναι να χαζολογήσετε.
Τα καλύτερα sites για να σκοτώσετε τον χρόνο
της Ηρώς Κουνάδη

Έχετε πέντε λεπτά για να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα; Έχετε ένα βουνό δουλειά μπροστά σας, αλλά καμία όρεξη να ασχοληθείτε μαζί της; Μην στεναχωριέστε, και μην απελπίζεστε! Εμείς είμαστε εδώ, να σας βρούμε εννέα διαφορετικές –αλλά πολύ ενδιαφέρουσες– δικαιολογίες να χαζολογήσετε όσο τραβά η όρεξή σας, και να αναβάλλετε για λίγο ό,τι έχετε να κάνετε.

Free Rice: Η… τεμπελιά σας μπορεί να βοηθήσει κάποιον που έχει ανάγκη. Στο Free Rice επιλέγετε μια κατηγορία κουίζ (όπως γεωγραφία, ανατομία, ξένες γλώσσες, λογοτεχνία και πάει λέγοντας) και απαντάτε στις ερωτήσεις. Για κάθε σωστή απάντηση, οι δημιουργοί του παιχνιδιού δίνουν δέκα κόκκους ρυζιού στο World Food Programme, που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην πείνα στον πλανήτη.

BucketList.org: Τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας; Οι χρήστες του BucketList μοιράζονται τους στόχους τους, από τους πιο απλούς και καθημερινούς μέχρι τους πιο τρελούς κι εξωπραγματικούς, τους οποίους μπορείτε να δείτε ταξινομημένους ανά δημοφιλία, και να προσθέσετε τους δικούς σας, ή να φτιάξετε τη λίστα με τα πράγματα που έχετε ήδη κάνει: από το να μάθετε μια ξένη γλώσσα μέχρι το να διασχίσετε μια έρημο στην πλάτη μιας καμήλας. Δίπλα στον κάθε στόχο/ όνειρο ζωής, εμφανίζεται και το πόσοι χρήστες το έχουν στη λίστα τους, και πόσοι το έχουν ήδη κάνει.

What Should I Read Next: Ένα εκπληκτικό site για το οποίο γίνεται πολύς λόγος τώρα τελευταία, το What Should I Read Next εμφανίζει βιβλιο-προτάσεις βασισμένες σε ένα και μόνο βιβλίο που θα του πείτε ότι σας άρεσε. Το ενδιαφέρον είναι πως οι λίστες του είναι εντυπωσιακά έγκυρες: Θα παρατηρήσετε τα ονόματα πολλών αγαπημένων σας συγγραφέων στις λίστες με τις βιβλιοπροτάσεις, ακόμα και αν ο τίτλος του βιβλίου που πληκτρολογήσατε αρχικά ανήκει σε ένα εντελώς διαφορετικό λογοτεχνικό είδος.

Unplug the TV: Ενδιαφέροντα βιντεάκια, που απαντούν σε ερωτήματα όπως «τι καθορίζει το χρώμα των μαλλιών μας;», «γιατί σχηματίζονται σακούλες κάτω από τα μάτια μας;» και «πόσο λογικός είσαι;» ή που μας συστήνουν «80 facts για τα 80s». Λιτό και πεντακάθαρο design, και σούπερ ενδιαφέρουσα επιλογή βίντεο από το YouTube, από ένα site που συνιστά να… κλείσουμε την τηλεόραση.

Do Nothing for 2 Minutes: Θέλετε απλώς να χαλαρώσετε; Να αφιερώσετε δύο λεπτά στο να μην κάνετε τίποτα; Αυτό το site με το υπέροχο θαλασσινό background και τον απόλυτα χαλαρωτικό ήχο των κυμάτων να πλημμυρίζει τα ηχεία (ή τα ακουστικά) σας, φτιάχτηκε για εσάς. Η μόνη παγίδα είναι ότι δεν πρέπει να ακουμπήσετε το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι σας, αλλιώς «χάνετε» και πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή. Και δύο λεπτά είναι, απ’ ό,τι φαίνεται, περισσότερος χρόνος απ’ όσο νομίζετε.

Dancing Orca: Απλά μια ασπρόμαυρη Όρκα που ακολουθεί τις κινήσεις του ποντικιού σας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Είναι, όμως, εντυπωσιακά χαλαρωτικό –και εθιστικό.

Bored Button: Βαριέστε; Απλά πατήστε το κουμπί της βαρεμάρας. Κι αν βαρεθείτε… ξαναπατήστε το. Κάθε φορά που το πατάτε, το «κουμπί» σας πηγαίνει σε ένα διαφορετικό site –για να δείτε κόλπα με τραπουλόχαρτα, να υπολογίσετε ποια χρονιά θα κλείνατε τα 10.000 αν ζούσατε τόσο πολύ, να εντυπωσιαστείτε με ένα προγραμματάκι που μαντεύει πού μένετε ενώ εσείς κλικάρετε φωτογραφίες με γατάκια, και πάει λέγοντας. Οι μικρές χαρές της ζωής.

Spider: Ο κέρσοράς σας μετατρέπεται σε μια μικρή αράχνη, η οποία κινεί την περιέργεια σε ένα μυστηριώδες όσο και χαριτωμένο ζωάκι που αρχίζει να την ακολουθεί. Εθιστικό, και απολαυστικό όσο λίγα.

Chicken on a Raft: Ένα αριστουργηματικό site που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να τεστάρει την υπομονή σας (μαζί με εκείνη των συναδέλφων σας) υπολογίζοντας πόση ώρα μπορείτε να αντέξετε σε μια σχεδία με ένα κοτόπουλο –ακούγοντας παράλληλα ένα λίγο εκνευριστικό τραγουδάκι στο repeat.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v