Ποδηλατοβόλτα στον Πειραιά με τους atenistas

Οι atenistas μας προσκαλούν αυτήν την Κυριακή σε μια βόλτα με τα ποδήλατα στην Ιστορία του Πειραιά, από την Κοκκινιά ως το λιμάνι.
Ποδηλατοβόλτα στον Πειραιά με τους atenistas
Μια βόλτα με τα ποδήλατα στην Ιστορία του Πειραιά οργανώνουν οι atenistas αυτή την Κυριακή, 1η Φεβρουαρίου. Σε αυτή την περιήγηση από την Κοκκινιά και την Νίκαια ως τον βιομηχανικό Πειραιά και το λιμάνι, θα γνωρίσουμε σπίτια, εκκλησιές, ανθρώπους, θάλασσες, λιμάνια, γερανούς, βαγόνια, εργοστάσια, βαπόρια, δεξαμενές, χαλάσματα, τραίνα, και ξεχασμένες παραλίες.

Η ποδηλατοβόλτα θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί από το Γκάζι. Πρώτη στάση, αφού περάσει το ποτάμι, θα είναι οι γειτονιές της Κοκκινιάς, οι πρώτες εκκλησιές και τα θέατρά της, το χαμάμ και οι λουλουδιασμένες αυλές, τα σοκάκια αλλά και οι δρόμοι με τα ονόματα πόλεων της Ανατολής.

«Θα σταθούμε στον τόπο που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα από τον στρατό κατοχής το ‘44», σημειώνουν οι διοργανωτές της ποδηλατάδας, «και μέσα από στενά και εργοστάσια θα φθάσουμε στα Βούρλα, και τα εκεί πορνεία που γίνανε… φυλακές. Φθάνοντας στο λιμάνι, αντικρίζουμε κάτι μοναδικό, ένα πλοίο που κράτησε την Ευρώπη ζωντανή στον πόλεμο και έκανε την Ελλάδα ναυτική δύναμη».

Το σημείο εκκίνησης της ποδηλατάδας είναι το παρκάκι στη γωνία Ιεράς Οδού και Πειραιώς (δείτε το στο Google Maps). Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 5 χιλιόμετρα, μέχρι το σημείο τερματισμού στον Πειραιά απ’ όπου μπορούμε να επιστρέψουμε με τον ηλεκτρικό και τον προαστιακό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v