Επιτραπέζια και πίτσα: 6 ιδέες σπιτικής διασκέδασης

Τρία απολαυστικά επιτραπέζια συνδυάζονται με τρεις συνταγές για σπιτική πίτσα, για την σαββατιάτικη μάζωξη της παρέας που υποφέρει από μεθεόρτιο hangover.
Επιτραπέζια και πίτσα: 6 ιδέες σπιτικής διασκέδασης
Τα ποτά και τα ξενύχτια των γιορτών μπορεί να μην έκλεισαν τα καλύτερα τα σπίτια, σίγουρα όμως κούρασαν και τα πιο ταγμένα party animals της παρέας. Και τώρα, δυο μέρες μετά την Πρωτοχρονιά, η παρέα μαζεύεται σπίτι για cocooning με επιτραπέζια και σπιτική πίτσα, κι εμείς έχουμε τις σωστές προτάσεις και συνταγές και για τα δύο.

Το επιτραπέζιο: Στα Κάστρα του Μυστρά
Απολαυστικό παιχνίδι στρατηγικής, απλούστατο στη λογική του αλλά καθόλου απλοϊκό, το Στα Κάστρα του Μυστρά μας καλεί να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ φτιάχνοντας κάστρα, δρόμους, αγροκτήματα και μοναστήρια στα οποία θα τοποθετήσουμε τους ιππότες μας, τους κλέφτες, τους γεωργούς και τους μοναχούς προκειμένου να ελέγξουμε την περιοχή και να κερδίσουμε πόντους. Εγγυάται ατελείωτες ώρες διασκέδασης, και επικούς καυγάδες με την παρέα.

Παίζεται με 2 έως 5 παίκτες, και κοστίζει 20€. Θα το βρείτε στα καταστήματα Κάισσα (δείτε τις διευθύνσεις εδώ).

Η πίτσα: Μαργαρίτα

Υλικά: 
Την βάση που θα βρείτε εδώ 
Παρθένο ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι αλάτι
2 κουτιά τομάτες κονκασέ
Μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
6 φύλλα βασιλικού κομμένα σε λωρίδες
150 γραμμάρια μοτσαρέλα
1/4 της κούπας παρμεζάνα

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σοτάροντας σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο το σκόρδο και προσθέτοντας τις τομάτες και το αλάτι, μέχρι το μείγμα να γίνει η σάλτσα μας. Αφού λαδώσουμε την επιφάνεια της βάσης της πίτσας, τοποθετούμε από πάνω την μοτσαρέλα και μετά τη σάλτσα τομάτας, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 περίπου λεπτά στους 220°C, μέχρι να δούμε την ζύμη να έχει χρυσαφίσει και το τυρί να λιώνει. Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο, ολοκληρώνουμε με την παρμεζάνα και τον βασιλικό, που θα βάλει την τελική πινελιά στην «Μαργαρίτα» μας.

Το επιτραπέζιο: Love Letter
Καταπληκτικό, γρήγορο και εθιστικό παιχνίδι με κάρτες, καθεμία εκ των οποίων αντιπροσωπεύει έναν χαρακτήρα (με μια συγκεκριμένη ιδιότητα) ο οποίος αλληλεπιδρά με τους χαρακτήρες των υπόλοιπων παικτών. Σκοπός σας είναι να παραδώσετε το γράμμα σας στην πριγκίπισσα Ανέτ, εκτοπίζοντας τους υπόλοιπους επίδοξους μνηστήρες –και μερικούς συγγενείς της. Παίζεται με δύο έως τέσσερις παίκτες και κοστίζει 8€. Θα το βρείτε στα καταστήματα Κάισσα (δείτε τις διευθύνσεις εδώ)

Η πίτσα: 4 τυριά µε καραµελωµένα κρεµµύδια

Υλικά:
1/2 δόση ζύμη για πίτσα (δείτε εδώ τη συνταγή
2 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
1½ φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλ. τυρί κρέμα
1 φλ. τρίμματα φέτας
2 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά, όπως βασιλικό, δεντρολίβανο κ.λ.π.

Εκτέλεση: Με τα δάχτυλα τεντώνοντας ή με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο ή σε μακρόστενο σχήμα. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο τη λαμαρίνα. Απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3΄ να ροδίσει. Γυρίζουμε τη βάση της ζύμης από την άλλη πλευρά και ψήνουμε στο γκριλ για επιπλέον 3΄ να ροδίσει.

Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο. Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα μυρωδικά και τρίβουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε και με κουτάλι το μοιράζουμε στην πίτσα. Τέλος πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας. Ξαναβάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά 3΄-4΄ περίπου. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7΄-10΄, μέχρι να μελώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι. Αφήνουμε 2΄ στη φωτιά να πιει το μείγμα τα υγρά του. Όταν ψηθεί η πίτσα και λιώσουν τα τυριά γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Συνταγή από εδώ

Το επιτραπέζιο: Dixit Odyssey

Ολοκαίνουρια έκδοση του κλασικού και αγαπημένου παιχνιδιού, στο οποίο καλείσαι να περιγράψεις την εντυπωσιακή κάρτα που κρατάς στα χέρια σου έτσι ώστε να μπορέσουν κάποιοι (αλλά όχι όλοι) από τους συμπαίκτες σου να μαντέψουν ποια ήταν. Αυτή η νέα έκδοση επιτρέπει σε έως και 12 παίκτες να παίξουν χωρίς να χωριστούν σε ομάδες, και παίζεται μόνη της ή μαζί με το original Dixit και τις επεκτάσεις του. Κοστίζει 30€. Θα το βρείτε στα καταστήματα Κάισσα (δείτε τις διευθύνσεις εδώ)

Η πίτσα: Κοτόπουλο και σάλτσα BBQ

Υλικά:
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα περίπου 400 γραμμάρια
2 κούπες κοτόπουλο βρασμένο, χωρίς κόκαλα, πέτσα και κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κούπα σάλτσα μπάρμπεκιου
2 κούπες τριμμένη Μοτσαρέλα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο, ένα ταψί για πίτσα. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας και καλύπτουμε όλο το ταψί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και βάζουμε πάνω από τη ζύμη. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κρεμμύδι και καλύπτουμε με το τυρί. Βάζουμε την πίτσα, στην χαμηλότερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή. Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v