7 απολαυστικά μικρού μήκους animation

Κωμωδία ή δράμα; Μαύρο χιούμορ ή πολιτικό μήνυμα; Ό,τι και αν τραβά η όρεξή σας, το βρήκαμε σε επτά υπέροχα animation μικρού μήκους. Πατήστε το play.
7 απολαυστικά μικρού μήκους animation
της Ηρώς Κουνάδη

Αστεία ή μελαγχολικά, με καταπληκτική μουσική ή ξεκαρδιστικά λογοπαίγνια. Ιδού επτά μικρού μήκους animation που βλέπουμε και ξαναβλέπουμε τις τελευταίες μέρες. Καθίστε αναπαυτικά και πατήστε το play.

Retrogade

Οι δύο τελευταίοι κάτοικοι ενός διαστημικού σταθμού καλούνται να αποφασίσουν αν θα σώσουν τις ζωές τους ή τους κατοίκους του τελευταίου «οχυρού» του ηλιακού μας συστήματος, της Uranus City. Ένα καταπληκτικό stop motion animation του «δικού μας» George Metaxas

The Missing Scarf

Ο Albert ο Σκίουρος χάνει το κασκόλ του, κι αρχίζει να το ψάχνει μέσα στο δάσος, όπου ανακαλύπτει (και προσπαθεί να λύσει) προβλήματα σοβαρότερα από το δικό του. Υπέροχα χρώματα, εκπληκτικά στην απλότητά τους σχέδια και παθιασμένη αφήγηση από τον George Takei κάνουν απολαυστικό το βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Τορόντο animation του Eoin Duffy.

Keith Reynolds can't make it tonight

Ο Keith Reynolds περίμενε εναγωνίως αυτή την ημέρα. Είναι η μέρα της προαγωγής, μετά από οκτώ χρόνια που δουλεύει στην ίδια εταιρεία ως Junior Business Analyst. Όμως, τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα έχει φανταστεί. Πανέξυπνο, αστείο και ποτισμένο με βρετανικό φλέγμα, το animation του Felix Massie ήταν στην Επίσημη Επιλογή του Φεστιβάλ του Sundance.

Myszochujek

Ένα εξωστρεφές ποντίκι τα βάζει με την λογοκρισία, σε αυτό το αποκατεστημένο πολωνικό animation του Kristof Babaski από το μακρινό 1957 που σάρωσε τα βραβεία στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

My Happy End

Ένας τρισχαριτωμένος σκυλάκος, σκιτσαρισμένος σε χαρτί, βρίσκει τον καλύτερό του φίλο στο «πρόσωπο» της… ουρά του, σε αυτό το πεντάλεπτο stop motion του γερμανού σκηνοθέτη Milen Vitanov για τα στούντιο της Disney.

Writer’s Block

Βρισκόμαστε σε μια… φυλακή εγκληματικά κακών συγγραφέων. Μια συμμορία απατεώνων παίρνουν το σενάριο της ζωής τους και επιχειρούν να το ξαναγράψουν, με σκοπό να δραπετεύσουν. Πανέξυπνο και γεμάτο απολαυστικά λογοπαίγνια το βρετανικό (αν δεν το καταλάβατε ήδη) animation των Martin Woolley και Tom Gran υπόσχεται να σας κάνει να γελάσετε.

The Maker

Ένα πραγματικά παράξενο (έως και λίγο τρομακτικό) πλασματάκι τα βάζει με τον χρόνο για να προλάβει να ολοκληρώσει την σπουδαιότερη δημιουργία της ζωής του. Το τρυφερό και βαθύτατα συγκινητικό stop motion animation του Christopher Kezelos με την υπέροχη μουσική επένδυση μιλά για το πόσο πολύτιμες είναι οι στιγμές μας στη γη, και πόσο λίγο χρόνο έχουμε (spoiler alert) για να μοιραστούμε με εκείνους που αγαπάμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v