Δωμάτια απόδρασης: Γίνετε ντετέκτιβ για μια ώρα!

Ο χρόνος περιορισμένος, οι γρίφοι δύσκολοι, η παρέα συσπειρώνεται, θα καταφέρετε να αποδράσετε; Τέσσερα «δωμάτια απόδρασης» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να το επιχειρήσετε.
Δωμάτια απόδρασης: Γίνετε ντετέκτιβ για μια ώρα!
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, ο φόνος ακόμα να εξιχνιαστεί, η μουσική γίνεται πιο έντονη, το άγχος σας κυριεύει, όμως και εσείς και η παρέα σας πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι και να παρατηρήσετε τα πάντα γύρω σας. Πώς αλλιώς θα λύσετε τον γρίφο;

Η μόδα των «δωματίων απόδρασης», η οποία ξεκίνησε με τα online παιχνίδια δεν άργησε να επεκταθεί και στην… πραγματική ζωή συναντώντας τη θερμή υποδοχή του κοινού.

Παρέες νεαρών και όχι μόνο ατόμων, μαζεύονται σε πεντάδες ή εξάδες και δηλώνουν συμμετοχή στα θεματικά αυτά δωμάτια για να ζήσουν έστω και για μια ώρα την ένταση, το άγχος και την αδρεναλίνη της επίλυσης ενός πραγματικού μυστηρίου. Εν ολίγοις, γίνονται οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε ένα ρεαλιστικό... επιτραπέζιο παιχνίδι, στο οποίο καλούνται να λύσουν γρίφους υπό την πίεση του χρόνου και να δραπετεύσουν από ένα δωμάτιο.

Το Athens Clue έκανε την αρχή, όμως η μανία επεκτάθηκε γρήγορα τόσο σε Αθήνα, όσο και Θεσσαλονίκη. Θέλετε λοιπόν να γίνετε για μία ώρα ντετέκτιβ; Ιδού οι διευθύνσεις που θα αναζητήστε.

Επίδοξοι Σέρλοκ στην Αθήνα

* Athens Clue
Το παιχνίδι που ξεκίνησε τη μανία με τα δωμάτια απόδρασης έχει πλέον ενισχυθεί με ακόμα περισσότερα δωμάτια, ενώ πρόσφατα άνοιξε και «παράρτημα» στο Σύνταγμα με δύο ολοκαίνουργια σενάρια. Στον χώρο της Διοχάρους 11 υπάρχουν πέντε διαφορετικά σενάρια-γρίφοι για να σπαζοκεφαλιάσουμε με την παρέα μας.

Στο John Monroe έχουμε έναν δολοφονημένο ντετέκτιβ, πέντε βασικούς ύποπτους για τη δολοφονία του, και 60 λεπτά για να λύσουμε το μυστήριο και να βγούμε από το δωμάτιο.

Στο Taken, δύο παιδιά, ο Πέτρος και η Μιράντα, έχουν πέσει θύματα απαγωγής. Υπάρχει ένας βασικός ύποπτος και μία διεύθυνση, ενώ εμείς ως ντετέκτιβ έχουμε 50 λεπτά για να βρούμε τα παιδιά και να αποδράσουμε μαζί τους.

Στο Lost Statues of Knossos, ένας αρχαιολόγος, ο Jack Travis, εξαφανίστηκε. Τα μόνα που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα εισιτήριο από Αθήνα για Κνωσό, πέντε κλεμμένα αγάλματα και 70 λεπτά για να λύσουμε τον γρίφο.

Στο Lev Pasted Laboratory, έχουμε το ημερολόγιο του μυστηριώδους γιατρού Lev Pasted, πέντε δείγματα αίματος και 60 λεπτά στη διάθεσή μας για να ανακαλύψουμε την πραγματική ταυτότητα του γιατρού και να αποδράσουμε.

Τέλος, στην πιο πρόσφατη προσθήκη, το Prison Break, ένας αθώος καταδικάζεται σε θάνατο και η σωτηρία του βρίσκεται στα χέρια μας. Θα πρέπει μέσα σε 70’ να σώσουμε τον καταδικασμένο βοηθώντας τον να αποδράσει.

Στον νέο χώρο του Athens Clue στο Σύνταγμα (Λεωφ. Αμαλίας 26 ), άλλα δύο δωμάτια υπόσχονται να μας κρατήσουν απασχολημένους για το φθινόπωρο και να ακονίσουν το μυαλό μας. Το CSI Athens μας μεταφέρει στην Αθήνα του 2018, σε ένα εγκληματολογικό εργαστήριο στο οποίο θα πρέπει να βρούμε το κλεμένο αντικείμενο, τον δολοφόνο και να δραπετεύσουμε μέσα σε 70 λεπτά, ενώ στο Double Agent καλούμαστε να ανακαλύψουμε την ταυτότητα ενός διπλού πράκτορα και να δραπετεύσουμε από το δωμάτιο μέσα σε 60 λεπτά. 

Info: Το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 15€ ανά άτομο και μειώνεται όσο μεγαλώνει η παρέα (μάξιμουμ πέντε άτομα). Για να κάνετε κράτηση μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες μέρες και ώρες του κάθε δωματίου εδώ.  Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να προστεθούν ακόμα τρία θεματικά δωμάτια στο Athens Clue.

* Adventure Rooms
Διεθνές franchise το οποίο ήρθε και στη χώρα μας στην περιοχή του Μοναστηρακίου (Αθηνάς και Κακουργοδικείου 2), τα Adventure Rooms βασίζονται στο μοτίβο της απόδρασης από ένα δωμάτιο με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα. Προς το παρόν, διαθέτει δύο θεματικά δωμάτια, ενώ βρίσκεται στα σκαριά και τρίτο.

Στο Original Game καλούμαστε να κλέψουμε τη μυστική φόρμουλα του τρελού επιστήμονα και να δραπετεύσουμε από το δωμάτιο σε 60 λεπτά, ενώ στο Black Queen βρισκόμαστε αιχμάλωτοι στο κάστρο της μαύρης βασίλισσας και έχουμε 60 λεπτά για να κάνουμε τα… μαγικά μας και να αποδράσουμε πριν είναι πολύ αργά.

Τόσο στο Original Game όσο και στο Black Queen μπορούν να παίξουν ομάδες δύο έως έξι ατόμων, ενώ υπάρχει η επιλογή στο Original Game εάν είμαστε από έξι μέχρι δώδεκα άτομα να παίξουμε σε μορφή μονομαχίας και να χωριστούμε σε δύο ομάδες όπου η μία θα προκαλέσει την άλλη να την ξεπεράσει. Στην περίπτωση της «μονομαχίας» η διάρκεια του παιχνιδιού επεκτείνεται στα 75 λεπτά.

Info: Το κόστος ξεκινά από 22€ ανά άτομο και μειώνεται όσο μεγαλώνει η παρέα. Για να κάνετε κράτηση στο παιχνίδι κάντε κλικ εδώ.

H Θεσσαλονίκη στα ίχνη του εγκλήματος

* The MindTrap
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης στην Ευρώπη, με συνολική έκταση 400 τετραγωνικά μέτρα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (Κομνηνών 18 και Τσιμισκή), το οποίο διαθέτει συνολικά έξι θεματικά δωμάτια για… κάθε γούστο. Στο Insanity καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις φοβίες και να ξεφύγουμε από το ιατρείο ενός ψυχιάτρου ο οποίος δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη».

Στο Final Lunch ένα γεύμα στο μυστηριώδες σαλόνι κρύβει πολλά μυστικά και το φαγητό είναι το τελευταίο που θα μας απασχολήσει, καθώς θα ψάχνουμε τρόπους διαφυγής.

Στο WickleWood Heritage μεταφερόμαστε στο σπίτι ενός εξερευνητή, του λόρδου WickleWood, ο οποίος αποφάσισε να μετατρέψει την οικία του σε ένα ζωντανό παζλ. Από το σπίτι αυτό καλούμαστε να αποδράσουμε χρησιμοποιώντας τον διαδραστικό χάρτη που θα μας δείξει τη λύση του μυστηρίου – και την μοναδική έξοδο από το δωμάτιο.

Στο Prisoners of Hope καταλήγουμε κλεισμένοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, από τις οποίες (μαντέψτε) πρέπει να δραπετεύσουμε πριν τα πράγματα γίνουν απειλητικά για τις ζωές όλων μας.

Τέλος, στο Reflections οι δεκάδες καθρέφτες ενός δωματίου φτιάχνουν μια όχι και τόσο αρμονική ατμόσφαιρα για να δραπετεύσουμε, ενώ στο The Lost Kingdom μεταφερόμαστε σε ένα παράξενο και ατμοσφαιρικό δωμάτιο, στο οποίο τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται.

Info: Τα παιχνίδια είναι για παρέες δύο μέχρι πέντε ατόμων, ενώ το κόστος ανά άτομο ξεκινά από 15€ και μειώνεται αντίστοιχα ανάλογα με το πόσα άτομα είστε. Κάντε κράτηση εδώ.

* Locked
Ζηλέψατε τις περιπέτειες των ηρώων της σειράς CSI; Δεν υπάρχει πλέον λόγος. Μπορείτε και εσείς να βρεθείτε για αρκετά λεπτά στη θέση τους και να γνωρίσετε από πρώτο χέρι τι εστί… έρευνα μέσα από τα δύο θεματικά παιχνίδια του “Locked”.

Στην Αγία Σοφίας 21, σε ένα ατμοσφαιρικό διατηρητέο κτήριο, τα τρία θεματικά δωμάτια του “Locked” μας καλούν να λύσουμε το μυστήριο της δολοφονίας του John Monroe, να εξιχνιάσουμε ένα ακόμα έγκλημα στο CSI Thessaloniki (επικός τίτλος) και να βρούμε το αντίδοτο σε έναν ιό ο οποίος μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Όλα τα παραπάνω φυσικά υπό την ασταμάτητη πίεση του χρόνου ο οποίος μετρά αντίστροφα.

Info: Στα δωμάτια μπορούν να συμμετέχουν από τρία μέχρι πέντε άτομα, ενώ το κόστος ανά άτομο δεν ξεπερνά τα 12€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v