Google Doodles: Τα σκίτσα που μας έφτιαξαν τη μέρα

Από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας μέχρι το τέλος του Ημερολογίου των Μάγιας, θυμόμαστε 22 doodles που μας έκαναν να χαμογελάσουμε την τελευταία 15ετία.
Google Doodles: Τα σκίτσα που μας έφτιαξαν τη μέρα
της Ηρώς Κουνάδη

Ήταν 30 Αυγούστου του 1998 όταν ο Larry Page και ο Sergey Brin «πείραξαν» για πρώτη φορά το λογότυπό τους, βάζοντας ένα ανθρωπάκι πίσω από το δεύτερο Ο, με αφορμή το εξαιρετικά δημοφιλές στις ΗΠΑ φεστιβάλ Burning Man. Στην ουσία, όπως δήλωσαν αργότερα οι ίδιοι, το πειραγμένο λογότυπο ήταν απλώς ένα αστείο μήνυμα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, ότι τα αφεντικά θα βρίσκονταν εκτός γραφείου –για να πάνε στο φεστιβάλ.

Δύο χρόνια αργότερα, ζήτησαν από τον Dennis Hwang, που τότε έκανε την πρακτική του στην Google, να σχεδιάσει ένα doodle για την Ημέρα της Βαστίλης, την εθνική επέτειο της Γαλλίας. Το σχέδιό του γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία, που ο Hwang έγινε “chief doodler” και τα doodles παγκόσμιος θεσμός.

Από τότε μέχρι σήμερα, τα «πειραγμένα λογότυπα» της Google μας έχουν κάνει να χαμογελάσουμε με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους, και έχουν τιμήσει ανθρώπους και γεγονότα τόσο ετερόκλητα όσο ο δημιουργός του Muppet Show και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, οι Ολυμπιακοί της Αθήνας και το τέλος του Ημερολογίου των Μάγιας, η Μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και το μισητό νομοσχέδιο που θα σκοτείνιαζε το internet με το εύγλωττο όνομα SOPA/PIPA.

Απολαύστε… μια 15ετία Google Doodles κάνοντας κλικ στο Photo Gallery, επάνω.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v