5 φρέσκες ραδιοφωνικές εκπομπές που ακούμε online

Ροκ μελωδίες, κινηματογραφικά tunes, indie ακούσματα και καλή παρέα, την οποία μας κρατούν πέντε εκπομπές που αξίζει να ακούσετε στα διαδικτυακά ερτζιανά.
5 φρέσκες ραδιοφωνικές εκπομπές που ακούμε online
Το ραδιόφωνο ζει. Μπορεί οι εποχές που είχαμε ένα τρανζιστοράκι στο δωμάτιο ή ένα ραδιόφωνο με βελόνα στο σαλόνι να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αλλά η ανάγκη για μουσική επικοινωνία δεν πτοήθηκε από την επικράτηση του διαδικτύου. Ίσα-ίσα, την αξιοποίησε, δημιουργώντας τα ιντερνετικά ραδιόφωνα.

Ποπ και ροκ, ελληνικά ή ξένα, indie ακούσματα ή κινηματογραφικές μουσικές, απ’ όλα έχει ο διαδικτυακός μπαξές, από τον οποίο ξεχωρίζουμε πέντε φρέσκες εκπομπές που μας δίνουν ραντεβού στα ψηφιακά ερτζιανά.

Για ροκ διάθεση
So You Wanna be a Rockstar στο Rockmachine.gr 
Πότε
: Καθημερινά 18.00-20.00
Ο άνθρωπος που έμαθε ροκ σε γενιές και γενιές ακροατών του «φυσικού» ραδιοφώνου, που πέρασε από τις κονσόλες του Rock Radio, του Star FM, του ANT1, του Ηχώ και άλλων ροκ και μέταλ project, ο χωρίς ανάγκη περαιτέρω συστάσεων Αλέξανδρος Ριχάρδος, έχει ξεκινήσει την δική του διαδικτυακή προσπάθεια μετάδοσης αυθεντικού ροκ, το RockMachine.gr. Στις εκπομπές του σταθμού απαγορεύονται αυστηρώς οι playlists, ενώ δεν ακούγονται μόνο μουσικές από υπολογιστή αλλά και από πικάπ. Την εκπομπή του Ριχάρδου, «So you wanna be a rockstar», που συνεχίζει την παράδοση της καλλιέργειας στενής φιλικής σχέσης με τους ακροατές την απολαμβάνουμε καθημερινά 18.00-20.00.

Για χορευτική διάθεση: 
Tranzistor στο Intersonik Radio 
Πότε: Κάθε Πέμπτη 18.00-20.00
“Music, nonsense and more” είναι το μίγμα που υπόσχεται ο γνωστός από τα ‘80s παραγωγός Μανώλης Κιλισμάνης. Ο άνθρωπος που μας κράτησε παρέα από το θρυλικό Ρόδον 94.4 και από τον Ηχώ FM έχει περάσει πλέον σε διαδικτυακά μονοπάτια και συνεχίζει να διαλέγει καλή ξένη μουσική, που μας ανεβάζει τη διάθεση όσο και τα όσα ακούγονται μεταξύ των τραγουδιών.

Για κινηματογραφική διάθεση
Reel Tunes στο Radio Reboot 
Πότε
: Κάθε Σάββατο 14.00-16.00
Τα μεσημέρια του Σαββάτου μας παίρνουν κινηματογραφικό χρώμα, χάρη στην νέα εκπομπή του Radio Reboot, του ιντερνετικού ραδιοφώνου που φιλοξενείται από το πάντα πρωτοποριακό Bios. Οι οικοδεσπότες του Reel Tunes και κινηματογραφικοί συντάκτες, Παναγιώτης και Βαρβάρα, πραγματοποιούν από ένα διαφορετικό αφιέρωμα κάθε Σάββατο – για παράδειγμα μουσικές από τα soundtrack του Wes Anderson με αφορμή την κυκλοφορία της καινούριας του ταινίας, ταραντινικά ακούσματα, κ.ο.κ. Παράλληλα, μας ενημερώνουν για τα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας, για τις νέες κυκλοφορίες στις σκοτεινές αίθουσες, για τα φεστιβάλ και τα events της πόλης, ενώ δεν λείπουν και οι live συνεντεύξεις με σκηνοθέτες και τα ηχητικά κουίζ από ταινίες.

Για indie διάθεση
Psycho Sunday – Της Κυριακής τα σίδερα 
Πότε
: Κάθε Κυριακή στις 19.00

Δύο φίλοι που ζουν στην Αγγλία έχουν βαλθεί να φέρουν το Λονδίνο πιο κοντά στην Ελλάδα κάθε Κυριακή, οπότε και ξεκινούν το πολυσυλλεκτικό indie ταξίδι τους στο ιντερνετικό ραδιόφωνο. Το δίδυμο των PsychoSunday παίζει μουσικές απ’ όλα τα μήκη και πλάτη κύματος, με ιδιαίτερη αδυναμία στο indie και brit pop (από Beatles μέχρι Muse και από Karen O μέχρι Μ83), ενώ αυτό για το οποίο τους ξεχωρίσαμε είναι τα απίστευτα mashups που σκαρώνουν, μπλέκοντας Beatles με… Κωνσταντίνο Μαρκορά και Jose Gonzalez – πάρτε μια γεύση εδώ

Για avant-garde διάθεση: 
Άστυ Τεκ – Urban Noise στο CooRadio 
Πότε:
Δευτέρα 20.00-22.00 και Πέμπτη 22.00-0.00
Το Coo είναι ένα από τα πιο ωραία underground στέκια της Θεσσαλονίκης, που σερβίρει καφέ, ποτά και αρτιστίκ συμπάθεια στην πιάτσα της Βαλαωρίτου, αλλά φροντίζει να μεταδίδει την μουσική του πρωτοπορία σε όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο) μέσα από το… εξίσου πρωτοποριακά βαφτισμένο ιντερνετικό του ραδιόφωνο, το «Cooradio». Σε αυτό, κάθε Δευτέρα στις 20.00 και κάθε Πέμπτη στις 22.00 ακούμε «Αστυ Τεκ» (Παναγιώτης Βαξεβανάκης), ο οποίος παίζει και συνθέτει ήχους και μελωδίες από την παιδική του ηλικία (ηχογραφήσεις του παππού του σε συνδυασμό με ηχητικά εφέ) και έχει ιδιαίτερη αδυναμία σε thrash bands, psychedelic trance, αλλά κυρίως στους ηχητικούς αυτοσχεδιασμούς ανεξαρτήτως μουσικού είδους. Πάρτε μια γεύση από την «προσέγγισή» του εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v