Δωρεάν ομαδική πεζοπορία στην Πάρνηθα αυτό το Σάββατο

Πεζοπορική εξόρμηση για αρχάριους και πιο έμπειρους οργανώνει αυτό το Σάββατο το καταφύγιο Φλαμπούρι για να γνωρίσετε δωρεάν τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.
Δωρεάν ομαδική πεζοπορία στην Πάρνηθα αυτό το Σάββατο
«Τον εξοπλισμό σας ανά χείρας, παπούτσια κατάλληλα για το βουνό, σακίδια και φύγαμε για μια βόλτα στη φθινοπωρινή φύση του Δρυμού της Πάρνηθας». Αυτή είναι η πρόσκληση του καταφυγίου Φλαμπούρι της Πάρνηθας για μια διπλή πεζοπορική εξόρμηση αυτό το Σάββατο.

Θα περπατήσετε σε ελατοσκέπαστα μονοπάτια, σε δύο διαφορετικές διαδρομές, για αρχάριους, αλλά και για πιο έμπειρους πεζοπόρους, με δωρεάν συμμετοχή. Από το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα ξεκινήσει μια όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το βουνό αλλά και να έρθετε πιο κοντά στην φύση. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι.

Στην μικρή διαδρομή, θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές, η πεζοπορία θα κινηθεί σε ήπιο ρυθμό και μπορούν να λάβουν μέρος αρχάριοι και παιδιά 8 ετών και άνω, με κανονική φυσική κατάσταση.

Στην μεγαλύτερη διαδρομή, θα υπάρχουν μεγαλύτερες υψομετρικές διαφορές, το βήμα θα κινηθεί σε πιο γρήγορο ρυθμό και μπορούν να λάβουν μέρος άτομα με καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία.

Πάρτε λοιπόν την παρέα σας, ή ξεκινήστε για ένα fit φυσιολατρικό weekend ακόμη και μόνοι σας, για μια ομαδική βόλτα στο μοναδικού κάλλους ελατοδάσος του δρυμού της Πάρνηθας.

Πληροφορίες
Ώρα συγκέντρωσης στο Φλαμπούρι ~10:00΄
Ώρα εκκίνησης: 10:30΄
Ώρες πεζοπορίας μικρής διαδρομής ~2:30΄ώρες, βαθμός δυσκολίας Α΄
Ώρες πεζοπορίας μεγαλύτερης διαδρομής ~4:30΄ώρες, βαθμός δυσκολίας Α΄+
*Βαθμός δυσκολίας Α΄(Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι).
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέσα στο καταφύγιο - απλώς χρειάζεται να γράψετε το όνομά σας στην λίστα συμμετεχόντων.
Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, γράφοντας το όνομα σας
μέσα στο καταφύγιο, στην λίστα συμμετεχόντων της πεζοπορίας.
Βασικός Εξοπλισμός
Ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά, Σακίδιο πλάτης, Τζάκετ-Αδιάβροχο, Νερό, Φαρμακείο. Να υπολογίζετε ότι στο βουνό η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 και 6972 256215.
E-mail: [email protected]
Οδηγίες πρόσβασης εδώ

Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα, το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης για το μεσημέρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v