Δωρεάν σεμινάρια: Επιμόρφωση για όλους

Η επιμόρφωση δεν προϋποθέτει (πάντα) γεμάτο πορτοφόλι. Ιδού τα δωρεάν σεμινάρια της πόλης για να… πάρετε το μάθημά σας, χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ.
Δωρεάν σεμινάρια: Επιμόρφωση για όλους
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πεντακόσια ευρώ για σεμινάρια φωτογραφίας, άλλα τόσα για χορό ή σχέδιο, λίγα παραπάνω για δημιουργική γραφή. Η επιμόρφωση κοστίζει και κοστίζει πολύ. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι για να μάθεις κάτι πρέπει να έχεις κάποιον να στο μάθει και αυτός ο κάποιος, συνήθως, πληρώνεται.

Παρ’ όλα αυτά, τον τελευταίο χρόνο «ξεπετάχτηκαν» κυριολεκτικά από το πουθενά, σεμινάρια και επιμορφωτικά μαθήματα ευρείας θεματολογίας (από χορό μέχρι επιχειρηματικότητα και από φιλοσοφία μέχρι φωτογραφία) τα οποία προσφέρονται εντελώς δωρεάν ή με αρκετά χαμηλό κόστος. Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε την τέχνη που ποτέ δεν είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε ή να… πάρετε το μάθημά σας πάνω σε σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας χωρίς να πληρώσετε μισό μισθό, τότε ο Σεπτέμβριος είναι μια καλή ευκαιρία για να το κάνετε.

Φιλοσοφώντας την σημερινή Ελλάδα
Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης συνεχίζουν… ακάθεκτα να επιμορφώνουν δωρεάν τους πολίτες πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, επιστημών και πολιτισμού, φιλοξενώντας αξιόλογους εισηγητές της Ακαδημίας. Εβδομαδιαίες διαλέξεις, ξεναγήσεις και επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια διαμορφώνουν την βάση των επιμέρους θεματικών ενοτήτων. Ο 4ος κύκλος θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, το περιεχόμενο των μαθημάτων και τη διαδικασία υποβολής αίτησης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου «Ακαδημία Πλάτωνος».

Δωρεάν σεμινάρια για επαγγελματίες
Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας έχει ήδη εγκαινιάσει μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων υψηλού επιπέδου, όπως για παράδειγμα εκμάθηση του γραφιστικού προγράμματος Autocad (23 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου) και γνωριμία με τις τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (20 και 21 Σεπτεμβρίου). Η θεματική των σεμιναρίων θα διευρύνεται συνεχώς με την προσθήκη επιπλέον επιμορφωτικών προγραμμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Δωρεάν δημιουργία
Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa (Τριών Ιεραρχών 18-20, Θησείο, τηλ: 2130024291), με αφορμή την έναρξη του φθινοπωρινού κύκλου σεμιναρίων, προσφέρει μια δωρεάν πρώτη γνωριμία με αντικείμενα όπως το Stand up Comedy, τη θεατρική γραφή, το διήγημα, την αρθρογραφία, το θεατρικό make up, τα ειδικά εφέ και πολλά ακόμα. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου και μπορείτε να συμμετέχετε σε όσα θέλετε. Μετά τις 22 Σεπτεμβρίου το κόστος τους ανέρχεται στα 45€ για τέσσερα μαθήματα.

Χορεύοντας (και) τον Σεπτέμβριο
Χορούς από όλη την Ελλάδα στην πιο γνήσια μορφή τους θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν όσοι συμμετέχουν στον δωρεάν κύκλο μαθημάτων του Σεπτέμβρη, ο οποίος διοργανώνεται από τη Σχολή Θεάτρου «Δόρα Στράτου» στο Κηποθέατρο του Λόφου Φιλοπάππου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/9 και θα διαρκούν μιάμιση ώρα. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2103244395 και 2103246188. Περισσότερες πληροφορίες και ώρες στην σελίδα του Θεάτρου Ελληνικών Χορών.

Στο ίδιο… χορευτικό κλίμα, αλλά με άρωμα Αργεντινής μας μυεί το studio «ΣυνΚίνηση» (Παπαδιαμαντοπούλου 13, 1ος όροφος, Μετρό Μέγαρο Μουσικής), με μαθήματα tango argentine. Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων, μπορείτε να απευθυνθείτε είτε στην σελίδα τους στο Facebook είτε στο τηλέφωνο 6974434042.

Η Σχολή Αφρικάνικου Χορού, Μουσικής & Τεχνών Seli Kanou (Αχιλλέως 53, Μεταξουργείο,5ος όροφος) http://www.selikanou.com/ μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τους χορούς και τις παραδόσεις τις Μαύρης Ηπείρου μέσα από ανοιχτά μαθήματα για τον παραδοσιακό χορό, τα κρουστά, στον σύγχρονο χορό, την αφρικανική άρπα και τα ελληνικά παραδοσιακά κρουστά. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου πρωινές και απογευματινές ώρες. Το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ, ενώ για να οποιαδήποτε διευκρίνιση θα απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210524707, 6932130805 και 6948273399. Η δήλωση συμμετοχής δεν είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μικροί και μεγάλοι στο Μουσείο
Συμμετέχοντας στον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομίας, το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει εργαστήρια για πιτσιρίκια και ενήλικες σε συνεργασία με την ομάδα «Art Acts-Τέχνης Δράσεις». Ιστορική αφήγηση, βιωματική απασχόληση, εργαστήριο εικαστικής κατασκευής και πολλές ακόμα δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Μουσείου. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 2103461981.

Η τέχνη του φακού
Η φωτογραφική ομάδα του Δήμου Περιστερίου ξεκινάει κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας, για όσους θέλουν να δουν τον… φακό με άλλο μάτι. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, καθημερινά από τις 9.00 μέχρι τις 14.00 στα γραφεία στην οδό Παπαρηγοπούλου 94. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2105779914, 2105779915, 6946 772461.

Στο ίδιο κλίμα, η φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης ξεκινά μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους στις 22 Οκτωβρίου τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 20.00 στον χώρο της Λέσχης (Άλσος Καλαβρύτων και Μαρίνου Αντύπα) και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γνωριμία με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της φωτογραφικής μηχανής, τους τύπους αρχείων, το Photoshop και τα παρελκόμενα (τρίποδα, πλάτες μηχανής, φίλτρα κτλ.). Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο 6972302701.

Το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών, σε συνεργασία με τους φωτογράφους Γιώργο Ασημακόπουλο και Ιωάννα Γεωργοπούλου διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας, τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους. Τα σεμινάρια ξεκινούν στις 30 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται με την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής τον Ιούνιο. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 2102445788.

Δια βίου μάθηση για όλους
Στους Αγίους Ανάργυρους από φέτος, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, πάνω στις νέες τεχνολογίες, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και τις κοινωνικές δεξιότητες. Για να ενταχθείτε στα τμήματα θα χρειαστεί να συμπληρώσετε την σχετική αίτηση την οποία θα παραδώσετε στο Κ.Ε.Κ. Αγίων Αναργύρων (Δωδεκανήσου & Μουσουνίτσης 10, Δευτέρα έως Πέμπτη 17:00 - 20:00, τηλ: 210.2692621 / 210.2691681) μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Οι γονείς στο… θρανίο
Δωρεάν ημερίδες για γονείς και εκπαιδευτικούς, εντάσσει στο πρόγραμμά του ο Πολυχώρος Μεταίχμιο. Συγκεκριμένα, στις 26 Σεπτεμβρίου η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Μαρία Αγγελίδου εξηγεί γιατί η Ιστορία δεν είναι μόνο ένα μάθημα, την 1η Οκτωβρίου ο συγγραφέας Μιχάλης Βαφόπουλος θα δώσει πρακτικά παραδείγματα για την Εκπαίδευση μέσα από τα νέα είδη λόγου και επιστήμης που αναδύονται με το Διαδίκτυο, ενώ στις 4η Οκτωβρίου, ο ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης μοιράζεται μαζί μας συμβουλές για το πώς μπορούμε να μιλήσουμε για την κρίση στα παιδιά. Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις ημερίδες και τις δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v