Θέατρο Σκιών: Η κάμερα του in2life μέσα στο σαράι

Ο Τάσος Κώνστας μας ξεναγεί πίσω από τον μπερντέ, και στήνει δύο σκηνές έξω από το σαράι αποκλειστικά για την κάμερα του in2life.
Θέατρο Σκιών: Η κάμερα του in2life μέσα στο σαράι
της Ηρώς Κουνάδη

Το θεατράκι της οδού Τριπόδων στην Πλάκα έχει μόλις σταματήσει να αντιλαλεί από τις φωνές και τα γέλια των πιτσιρικιών που παρακολουθούσαν πριν από λίγο μια από τις πρώτες τους παραστάσεις Καραγκιόζη. «Φεύγουν ενθουσιασμένα, σχεδόν πάντα», μου λέει ο Τάσος Κώνστας, καραγκιοζοπαίχτης από το 1995 «επαγγελματικά», όπως εξηγεί, «γιατί ερασιτεχνικά ασχολούμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου». Στο θέατρο Φιγούρες και Κούκλες, μαζί με την κουκλοπαίκτρια Αλεξία Αλεξίου, ανεβάζουν παραστάσεις θεάτρου σκιών και καραγκιόζη, κάθε Σαββατοκύριακο για γονείς και πιτσιρίκια, αλλά και σχεδόν όλες τις καθημερινές για σχολεία. 



Καθώς μας ξεναγεί στις χειροποίητες φιγούρες του, τις οποίες σκαλίζει σε χαρτόνι και εν συνεχεία «ντύνει» με ριζόχαρτο ζωγραφισμένο στο χέρι, μας εξηγεί ότι σενάρια για τον Καραγκιόζη δεν υπάρχουν, «υπάρχει μόνο μια περίληψη του κάθε έργου, κι από εκεί και πέρα ο κάθε καραγκιοζοπαίχτης αυτοσχεδιάζει, φτιάχνοντας μόνος τους διαλόγους του». Μας μιλά, επίσης, για το πώς στήνεται μια παράσταση θεάτρου σκιών και για τον αγαπημένο ήρωα κάθε καραγκιοζοπαίχτη, και εν συνεχεία μας ξεναγεί στο φωτεινό δωμάτιο πίσω από τον μπερντέ. Και η κάμερα του in2life καταγράφει…

Info:
Φιγούρες και Κούκλες
Τριπόδων 30, Πλάκα, τηλ.: 210 3227507

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή στις 11.30
Εισιτήριο: 6€
Διάρκεια: 50 λεπτά

Επόμενες παραστάσεις:
Κυριακή 7/4: «Οι τρεις ερωτήσεις και το ψέμα στον Πασά»
Κυριακή 14/4: «Το πανηγύρι του Καραγκιόζη»
Κυριακή 21/4: «Οι μεταμορφώσεις του Καραγκιόζη»
Κυριακή 28/4: «Ο Καραγκιόζης ανθοπώλης»
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v