Ξύλο στην Βουλή: «Πολιτικές» μάχες… δίχως αύριο

Το ξύλο μεταξύ Ελλήνων πολιτικών αποτελεί πηγή έμπνευσης για ένα ελληνικό βίντεο game το οποίο, αν κρίνουμε από την demo έκδοσή του, πρόκειται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Το όνομα αυτού; Ξύλο στην Βουλή!
Ξύλο στην Βουλή: «Πολιτικές» μάχες… δίχως αύριο
«Σε μια φανταστική Ελλάδα, οι πολιτικές εκλογές διεξάγονται μέσω ενός τρελού πρωταθλήματος ξύλου χωρίς κανόνες», αναφέρει η περιγραφή του video game στην σελίδα του Groopio. Πρόκειται για ένα – ημιτελές προς το παρόν – παιχνίδι στα πρότυπα του Street fighter και του Mortal Kombat, το οποίο σύμφωνα με τον εμπνευστή και δημιουργό του Σπύρο Κοντή,» αντικατοπτρίζει – στην υπερβολική και χιουμοριστική του εκδοχή - το γενικό κλίμα της εποχής σε ολόκληρο τον κόσμο».

O κ. Κόντης ευελπιστεί να μαζέψει μέσω της πλατφόρμας του Groopio περίπου δύο χιλιάδες ευρώ για να ολοκληρώσει το παιχνίδι του, ενώ όπως λέει μέρος των εσόδων από το παιχνίδι θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αφού εγκαταστήσετε το demo του παιχνιδιού (από εδώ: http://www.sendspace.com/file/wbi793 ) και το εγκαταστήσετε, θα σας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο πολιτικούς: την Κανέλλα (το πιάσατε έτσι;) και τον Κασηλία.

Πριν ξεκινήσει η… μάχη θα χρειαστεί πρώτα να κερδίσετε τον εαυτό σας στο ρινγκ σε δύο γύρους, αφ’ ενός για να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό του παιχνιδιού, αφ’ ετέρου γιατί «πριν αντιμετωπίσεις τον αντίπαλό σου, πρέπει να νικήσεις τον εχθρό που κρύβεται μέσα σου», όπως λέει η εισαγωγική οθόνη του παιχνιδιού.



Ο κάθε παίκτης ελέγχεται και επιτίθεται με την χρήση του keyboard (βελάκια, Α,Χ και Ζ) ενώ διαθέτει και την δική του special κίνηση. Η Κανέλλα για παράδειγμα, επιτίθεται με μια πύρινη μπάλα φωτιάς από το στόμα της (πύρινος λόγος) και κάνει άμυνα χρησιμοποιώντας ως ασπίδα το διάβασμα του Ριζοσπάστη, ενώ ο Κασηλίας έχει ως special κίνηση το «λούσιμο» του αντιπάλου με ένα ποτήρι νερό.

Στην κεντρική οθόνη υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί, όπως ο Βενιζόλιος, ο Παγκάλαρος, ο Σαμαρέλος, ο Καρβέλης, ο Τσιπρόνεος, η Παπαντάμα και το σατανικό ρομπότ Μερκέλα, οι οποίοι λογικά θα είναι διαθέσιμοι στην full έκδοση του παιχνιδιού.

Οι δημιουργοί του πάντως, ξεκαθαρίζουν πως το παιχνίδι αυτό φτιάχτηκε για καθαρά ψυχαγωγικούς σκοπούς και πως «όλα αυτά συμβαίνουν μόνο σε έναν φανταστικό κόσμο, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα κι αν εσείς βρίσκετε κάποια ομοιότητα να το θεωρήσετε ως μια σύμπτωση πέραν από κάθε φαντασία!».

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v