Σπιτικό Καραόκε: Διοργανώστε την τέλεια βραδιά

Ένα μικρόφωνο, ένας υπολογιστής ή μια τηλεόραση, αλκοόλ, καλή παρέα και η σκηνή του Broadway είναι… λίγη για το φωνητικό σας ταλέντο. Όσα χρειάζεται να ξέρετε για να οργανώσετε την τέλεια βραδιά καραόκε.
Σπιτικό Καραόκε: Διοργανώστε την τέλεια βραδιά
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μια παρέα, ένα μικρόφωνο, μπόλικα τραγούδια ανεξαρτήτως ρεπερτορίου, ένας καναπές, μπύρα η κρασί, μια τηλεόραση, στιγμές ανελέητου γέλιου. Η συνταγή για μια πετυχημένη καραόκε βραδιά δεν είναι δύσκολη και φυσικά δεν απαιτεί να επισκεφτείτε κάποιο από τα πολλά μπαράκια του κέντρου τα οποία φιλοξενούν αντίστοιχα events. Μπορείτε κάλλιστα να διοργανώσετε την δική σας homemade βραδιά και να δώσετε την ευκαιρία σε φίλους και γνωστούς να γίνουν οι σταρ του πενταγράμμου που πάντα ονειρεύονταν ή έστω να εξασφαλίσουν μια συμμετοχή στην φετινή Eurovision – λέμε τώρα.
   

Οι επίτιμοι προσκεκλημένοι

Κατ’ αρχήν, αποφασίστε ποιους και πόσους θα καλέσετε. Όσο περισσότερους, τόσο το καλύτερο, αλλά μην το παρακάνετε κιόλας. Ένα όριο… πληθυσμού είναι από έξι μέχρι δέκα άτομα, ανάλογα με την χωρητικότητα του σαλονιού σας. Επίσης, καλό θα ήταν να υπάρχει μια καλή αναλογία ανδρών – γυναικών ώστε να προκύψουν και μερικά ντουέτα κατά την διάρκεια της βραδιάς. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να διοργανώσετε αμιγώς γυναικείες ή ανδρικές βραδιές και να διαμορφώσετε το μουσικό πρόγραμμα ανάλογα.

Τα σύνεργα

Εν συνεχεία, θα πρέπει να οργανώσετε λίγο το… software και το hardware της βραδιάς, δηλαδή των εξοπλισμό και το πρόγραμμα το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για την αναπαραγωγή των τραγουδιών. Στο KaraokeParty.com θα βρείτε χιλιάδες επιλογές ξένων τραγουδιών. Εναλλακτικά, μπορείτε να αρκεστείτε στα karaoke uploads του πάντα χρήσιμου YouTube, το οποίο μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει μια άκρως ικανοποιητική ποικιλία σε τραγούδια για κάθε γούστο.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, μια καλή λύση για να μην ξοδέψετε τα χρήματά σας σε εξειδικευμένες αγορές ειδικά για καραόκε είναι η εξής: ένα μικρόφωνο (θα βρείτε από 12€, δείτε μερικά εδώ), μια τηλεόραση την οποία θα συνδέσετε με το laptop ή τον υπολογιστή σας έτσι ώστε οι στοίχοι να είναι ορατοί από όλη την παρέα (δείτε εδώ πως θα το κάνετε) και ηχεία, τα οποία να αποδίδουν την απαιτούμενη ένταση. Αν η τηλεόρασή σας και ο υπολογιστής ή το laptop έχoυν θύρα HDMI, τότε ο ήχος θα βγαίνει κατευθείαν από την τηλεόραση. Σε κάθε περίπτωση, το μικρόφωνο το συνδέετε στην κατάλληλη υποδοχή του υπολογιστή/laptop, η οποία συνήθως έχει χρώμα ροζ και τα ηχεία στην ακριβώς διπλανή/από πάνω της, συνήθως χρώματος λαχανί.

Την ρύθμιση για την ένταση του μικροφώνου, αλλά και των ηχείων, μπορείτε να την κάνετε από τον ενσωματωμένο μείκτη των Windows, ο οποίος εμφανίζεται αν κάνετε διπλό κλικ στο γκρι εικονίδιο με το ηχείο, κάτω δεξιά στην γραμμή εργασιών. Ίσως να χρειαστεί να πειραματιστείτε με τις εντάσεις του μικροφώνου και των ηχείων, έτσι ώστε τα τελευταία να μην «πικάρουν» στα… ξελαρυγγιάσματα της παρέας.

Τσιμπολόγημα, ουσίες και οινοπνεύματα

Νηστικό αρκούδι δεν… τραγουδάει, οπότε ως καλός οικοδεσπότης θα πρέπει να μεριμνήσετε για τα σνακ και τα ποτά της βραδιάς. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να στηριχτείτε εξ’ ολοκλήρου στην λύση του delivery, αλλά για να σας βγει πιο οικονομικά προτείνουμε να ετοιμάσετε εύκολες και γρήγορες συνταγές από την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί της ίδιας. Δείτε σε παλαιότερο άρθρο μερικές λαχταριστές και απλές συνταγές για νηστικά αρκούδια (bonus τα cocktails) και πάρτε ιδέες για το κρασί (ή τα κρασιά) τα οποία θα συνοδέψουν την βραδιά από την κατηγορία Κρασί του In2life. Αν αναζητάτε κάτι πιο οικονομικό, η… πατροπαράδοτη επιλογή του χύμα κρασιού και των six pack μπύρας δεν πρόκειται να αφήσει κανένα παραπονεμένο.

Τεστ 1,2 τεστ…

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Τσεκάρετε ότι όλα τα σύνεργα δουλεύουν στην εντέλεια, διαμορφώστε ανάλογα τα έπιπλα του σαλονιού έτσι ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται στο κέντρο και οι καναπέδες να την πλαισιώνουν και δοκιμάστε να φτιάξετε μια playlist με τα τραγούδια που θα θέλατε να παίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς έτσι ώστε να μην ψάχνετε κομμάτια την τελευταία στιγμή. Αν έχετε λογαριασμό στο Youtube, μπορείτε να φτιάξετε την προσωπική σας playlist και να την αποθηκεύσετε.

Δυσκολεύεστε να επιλέξετε τραγούδια; Κάνουμε την αρχή:

Doors – Roadhouse Blues

Στράτος Διονυσίου - Βρέχει φωτιά στη στράτα μου

Rolling Stones – Satisfaction 

Grease - You’re the one that I want (ιδανικό για ντουετάκι)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v