Παγοδρόμια: Χριστουγεννιάτικο skating στην Αθήνα

Ακονίζουμε τις λεπίδες των παγοπέδιλών μας, προπονούμαστε για να πετύχουμε το τέλειο άξελ, και μπαίνουμε σε οκτώ αθηναϊκά παγοδρόμια που προσκαλούν μικρούς και μεγάλους για το ice skating το επιούσιο του φετινού χειμώνα.
Παγοδρόμια: Χριστουγεννιάτικο skating στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Η περσινή «φρενίτιδα» του πάγου καταλάγιασε. Τα δεκάδες παγοδρόμια που εμφανίστηκαν σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, μετά την τρέλα που προκάλεσε η εκπομπή «Dancing on Ice», δεν θα μας κάνουν «την τιμή» φέτος, αφού ακόμη και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα δεν φρόντισαν – ή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα- να στολίσουν τις αυλές τους με πάγο.

Αυτό δεν σημαίνει πως οι φίλοι του ice skating δεν έχουν επιλογές. Ίσα-ίσα, φέτος που η τρέλα έχει υποχωρήσει, τα λίγα αλλά καλά ice rinks της πόλης θα είναι λιγότερο συνωστισμένα, και μάλιστα με καλύτερες τιμές. Ιδού οκτώ παγοδρόμια πού έχουν ήδη στηθεί στις τέσσερις γωνιές της Αθήνας, για να επιδοθούν μικροί και μεγάλοι στα άξελ και τόλουπ του χειμώνα.

*Παγοδρόμιο Athens Heart
Δίπλα από το εμπορικό κέντρο Athens Heart στην Πειραιώς, οι ειδικές τέντες κρύβουν το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της χώρας, έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων. Άνοιξε από νωρίς τις πύλες του, από τα τέλη Οκτωβρίου, και θα φιλοξενήσει τα «άξελ» μας μέχρι και τον Απρίλιο. Αισθητά μεγαλύτερο, βελτιωμένο και εξελιγμένο σε όλους τους τομείς, η διεθνών προδιαγραφών παγοπίστα είναι κλειστή με ειδική τέντα που περιβάλλει όλα τα μήκη και πλάτη της, χωρίς να επιτρέπει στις καιρικές συνθήκες να επηρεάζουν την ποιότητα του πάγου. Εκεί θα βρείτε εκπαιδευμένους και έμπειρους δασκάλους, έτοιμους να βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους φίλους να πραγματοποιήσουν είτε τα πρώτα τους βήματα στον πάγο, είτε να ανέβουν επίπεδο στο πατινάζ.
Πειραιώς 180, Κόμβος Χαμοστέρνας, (Είσοδος από το επίπεδο 0 του Athensheart)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Καθημερινές 11:00 - 23:00 Σαββατοκύριακα 11:00 - 00:00
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ICE ARENA: 6940665707
Τιμές: 10€ για απεριόριστο χρόνο.

*Santa Claus Kingdom 
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φτάνει φέτος η διοργάνωση του «Βασιλείου του Αγίου Βασίλη» για παιδιά, σε ένα θεματικό πάρκο 12.000 τ.μ. γεμάτο παιχνίδια, μουσική, μαγεία, περιπέτεια και πνεύμα Χριστουγέννων. Το μεγάλο παγοδρόμιο των 500 τετραγωνικών μέτρων είναι ευφάνταστα φωτισμένο με led και διακοσμημένο με αμέτρητους πολυελαίους, ενώ δίπλα θα βρείτε και μια χιονοτσουλήθρα 30 μέτρων και ένα τεράστιο igloo.
Λεωφόρος Αθηνών-Λαυρίου 301, Παιανία
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:00 ως τις 23:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 -6042207
Τιμή παγοδρομίου: Ημερήσιο pass 8€

*Ice’n’Skate


Για τέταρτη χρονιά στον ανανεωμένο χώρο του Village Shopping & More στου Ρέντη, το Ice’n’Skate προσκαλεί το πιστό του κοινό να βάλει τα παγοπέδιλά του και να επιδοθεί σε ασταμάτητο skating στην μεγάλη παγοπίστα των 600 περίπου τετραγωνικών μέτρων του. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, θα βρίσκεται εκεί, παγωμένο και γεμάτο εκπλήξεις, όπως προσφορές «2 in 1» και Ladies night με δωρεάν είσοδο για γυναίκες. Τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν κράνος ή βοήθημα ισορροπίας χωρίς χρέωση, ενώ οι φοιτητές έχουν 20% έκπτωση.
Γενική είσοδος: 10€ (για απεριόριστο χρόνο τις καθημερινές, για μία ώρα τα σαββαοτοκύριακα και τις γιορτές) ή 8€ αν έχετε δικά σας πατίνια. Μηνιαία κάρτα 95€
Ώρες λειτουργίας: 10.00-1.00, τηλ: 6949090937
Θηβών 228 & Καναπιτσερή, Ρέντη

*Kosmopolis
Σινεμά, καφές, φαγητό, και πολύ παιχνίδι για τα παιδιά. Πλέον και ice skating για όλους. Να άλλη μια αφορμή να ανηφορίσουμε προς το εμπορικό κέντρο των Βορείων Προαστίων και να επισκεφθούμε το χαριτωμένο παγοδρόμιο, που δεσπόζει στην μέση της «πλατείας». Καλυμμένο από μοντέρνου σχεδιασμού τέντα για άνετο και ασφαλές, παντός καιρού skating, το ice rink του Kosmοpolis λειτουργεί καθημερινά κάθε απόγευμα και τα σαββατοκύριακα από το πρωί ως το βράδυ.
Λεωφόρος Κηφισίας 73, Άγιος Θωμάς, Μαρούσι
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 16:00 - 23:00 Σαββατοκύριακα: 11:00 - 00:00
Τιμές: 10€ για απεριόριστο χρόνο.

*Escape Center
Στις 2 Δεκεμβρίου εγκαινιάστηκε το παγοδρόμιο στο εμπορικό κέντρο στο Ίλιον, και πλέον τα άνω των τριακοσίων τετραγωνικά μέτρα πάγου είναι διαθέσιμα σε μικρούς και μεγάλους για πιρουέτες, τούμπες και πολύ γέλιο – μπορείτε να το συνδυάσετε με ταινία στα Ster Cinemas, bowling, μπιλιάρδο, ψώνια και βόλτες στα εμπορικά καταστήματα του Escape. Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί μέχρι τον Φεβρουάριο.
Λεωφόρος Δημοκρατίας 67Α, Ίλιον, προσβάσιμο από την Έξοδο 7 της Αττικής οδού
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 15.00-23.00 και Σαββατοκύριακα 11.00-23.00
Τιμή: 10€ για απεριόριστο χρόνο

*Allou Fun Park 
Παγοδρόμιο χωρίς… πάγο. Γίνεται; Το Allou Funk Park απαντά καταφατικά και από τις 5 Δεκεμβρίου εγκαινιάζει την πίστα συνθετικού πάγου, ο οποίος προσφέρει την ίδια αίσθηση με τον κανονικό – τα παγοπέδιλα γλιστρούν πάνω του όπως ακριβώς και σε ένα παγοδρόμιο. Το καλύτερο; Η τιμή.
Κηφισού και Π. Ράλλη, Αγ. Ι. Ρέντης, τηλ: 210 4256999
Τιμή: 5€ για απεριόριστο χρόνο
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Πέμπτη 17.00-0.00, Παρασκευή 17.00-1.00, Σάββατο 10.00-1.00, Κυριακή και αργίες 10.00-0.00

*Αηδονάκια 
Από τα πλέον οικονομικά παγοδρόμια της πόλης, το σκεπαστό ice rink του λούνα παρκ «Αηδονάκια» προσκαλεί τους μικρούς του φίλους για ice skating, που θα αποτελεί μία μόνο από τις δραστηριότητες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, το οποίο περιλαμβάνει βόλτα με το τρένο, ταξίδι με τον Άη Βασίλη, carousel, σπίτι με γλυπτά πάγου, τραμπολίνο και χριστουγεννιάτικη αγορά.
Λ. Κηφισίας 89 και Α. Παπανδρέου, Μαρούσι, έξοδος 11 Αττικής οδού
Ωράρια: Καθημερινά από τις 16.00, Σαββατοκύριακα και περίοδος γιορτών (από 21 Δεκεμβρίου ως 6 Ιανουαρίου) από τις 10.00 ως τις 23.00
Τηλ: 210 6198274
Τιμή: 6€ την ώρα

*Blanos Sports Park
Στον πολυχώρο άθλησης και διασκέδασης των Σπάτων μπορείτε να επιδοθείτε σε πολλά χόμπι που ανεβάζουν την αδρεναλίνη – από paintball και bowling μέχρι… headbanging στις ροκ βραδιές του. Φυσικά, και σε φιγούρες στον πάγο, καθώς το παγοδρόμιο του Blanos Sports Park λειτουργεί ήδη από τον Σεπτέμβριο, και μάλιστα με μειωμένη τιμή σε σχέση με το 2011.
Γενική είσοδος: Καθημερινές 6€, Σαββατοκύριακα και αργίες 9€
1ο χλμ Σπάτων – Πικερμίου, τηλ: 2106635835
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 17:00–24:00, Σαββατοκύριακα και γιορτές 10:00–24:00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v