Allou Fun Park: Παιχνίδια του μυallou και του γιallou

Βουτιές στο ποτάμι, ή ελεύθερη πτώση από μερικές δεκάδες μέτρα; Τσουλήθρα στους καταρράκτες, ή ανατριχίλες στο σκοτάδι του House of Fear; Το Allou έχει κάτι για όλους… Και για τους αναγνώστες του in2life, έχει και δωρεάν day passes.
Allou Fun Park: Παιχνίδια του μυallou και του γιallou
Δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην Φόρμα του Διαγωνισμού, και κερδίστε διπλά day passes, για ατελείωτο παιχνίδι όποια ημέρα του Ιουλίου επιλέξετε. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν εδώ την Πέμπτη 12 Ιουλίου.

της Ηρώς Κουνάδη

Το Lazy River κυλά αργά: η φουσκωτή σαμπρέλα μου περνά διαδοχικά κάτω από ξύλινα γεφυράκια, δίπλα σε ξαπλώστρες, ανάμεσα σε καταπράσινα πλατώματα με γκαζόν, και κάτω από τεχνητές μίνι σπηλιές. Ο ήχος του νερού είναι σχεδόν ζεν. Θα ήταν εντελώς ζεν, αν δεν τον διέκοπταν ανά λίγα λεπτά τα ουρλιαχτά των γενναίων ανθρώπων που αιωρούνται σαράντα μέτρα πάνω από το έδαφος και στριφογυρίζουν με τέσσερις φορές την ταχύτητα της βαρύτητας, στο παρακείμενο 4G. Οι δυο διαφορετικοί ήχοι κάνουν την τέλεια αντίθεση. Και συμπυκνώνουν ολόκληρη την φιλοσοφία του Allou.

Μίλησε κανείς για αδρεναλίνη;

Το Shock Tower διακρίνεται από πολλά διαφορετικά σημεία της πόλης, και αποτελεί σημείο αναφοράς από το 2002, οπότε και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το πρώτο εν Ελλάδι θεματικό πάρκο: Ένας πύργος ύψους 40 μέτρων, όπου ανεβαίνεις αργά, χαλαρώνεις και απολαμβάνεις την θέα της πόλης από ψηλά –πριν όμως το καταλάβεις, έχεις προσγειωθεί στο έδαφος, σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα, ήτοι 2,5 φορές πιο γρήγορα από ελεύθερη πτώση.

Μιλώντας για ελεύθερη πτώση, το Free Fall είναι ένας συνδυασμός bungee jumping και τραμπολίνου: τα ειδικά φτιαγμένα σκοινιά σε κρατάνε καθώς πέφτεις από δώδεκα μέτρα, για να προσγειωθείς επάνω στο τραμπολίνο, που σου δίνει την ώθηση για να ξανανέβεις. Και πάλι από την αρχή, για όση ώρα αντέξεις.



Και για όποιον δεν χορταίνει αδρεναλίνη, υπάρχει το προαναφερθέν 4G και το Star Flyer, το ύψος του οποίου αγγίζει τα ιλιγγιώδη 72 μέτρα. Χέρια και πόδια αιωρούνται ελεύθερα, από ένα κάθισμα που θυμίζει τις κούνιες των παιδικών μας χρόνων, και το οποίο στριφογυρίζει (στα 72 μέτρα ύψος, θυμίζουμε) με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα. Αν πάσχεις από υψοφοβία, αρκεί να το δεις από κάτω για να τρομοκρατηθείς. Το ίδιο ισχύει και για το 6G, την μεταλλική σφαίρα που περιστρέφεται με ταχύτητα έξι φορές εκείνη της βαρύτητας, σε ύψος που φτάνει τα 45 μέτρα από το έδαφος.

Τώρα, όμως, χαλαρώνουμε!



Τα καλοκαιρινά παιχνίδια του Allou εγγυώνται κύματα δροσιάς και χαλάρωση στη σκιά των γιγάντων που ουρλιάζουν και λιποθυμούν επάνω στα thrill rides. Τι προτιμάτε; Βουτιές και άραγμα, υπό τους ήχους upbeat μουσικής, στις ξαπλώστρες του Lazy River, διαγωνισμούς… μπουγελώματος στο Splash Fight, όπου όποιος γεμίσει πιο γρήγορα τον κουβά γυρνώντας την τροχαλία του κάνει μούσκεμα τον αντίπαλό του, ή νεροπόλεμο με Water Bombs, όπου σημαδεύοντας σωστά τον στόχο πετυχαίνετε και τον αντίπαλο με μια βόμβα νερού;

Για έναν συνδυασμό καλοκαιρινού παιχνιδιού με ολίγη από αδρεναλίνη, κατευθυνθείτε στο La Isla. Το θρυλικό νησί που βρίσκεται στο κέντρο του πάρκου ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, μας επιβιβάζει σε ξύλινα βαρκάκια τα οποία κινούνται επάνω σε ράγες, σκαρφαλώνουν δύο βουναλάκια δέκα και δεκαπέντε μέτρων αντίστοιχα, κι εν συνεχεία πέφτουν απότομα από τις πλαγιές τους στους καταρράκτες του νησιού –εννοείται πως κανείς δεν βγαίνει στεγνός. Tip: τα βαρκάκια χωράνε περί τα 4-5 άτομα, το ένα πίσω από το άλλο, και οι πρωτάρηδες συνήθως κάθονται μπροστά, και τρώνε όλο το νερό.

Παιχνίδια λούνα παρκ δεν έχει;

Σαφώς και έχει: συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, πολλές και διαφορετικές σκοποβολές για να φύγετε με τα απαραίτητα λούτρινα ενθύμια, πειρατικό καράβι που πιάνει τρικυμίες δέκα μποφόρ, crazy mouse με τρελά βαγόνια σε στριφογυριστές βόλτες στο χείλος του γκρεμού (εχμ, της ράγας), mad sharx καρχαριάκια που απειλούν να σε ζαλίσουν με τρεις διαφορετικές περιστροφικές κινήσεις, και βέβαια την μεγαλύτερη ρόδα στην Ελλάδα, με ύψος που φτάνει τα σαράντα μέτρα.

Και φυσικά, υπάρχει το House of Fear, το καινούριο καμάρι του πάρκου, που μετρά λίγο παραπάνω από ένα εξάμηνο ζωής. Οι φήμες το ήθελαν το πιο… τρομακτικό Σπίτι του Τρόμου, και όχι άδικα: Δέκα ηθοποιοί σε δέκα διαφορετικά δωμάτια με διαφορετικά εφέ και φωτισμούς (κάποια χωρίς καθόλου φωτισμούς) εγγυώνται ότι δεν θα γελάτε με χαρτονένιες νυχτερίδες που πετάγονται από ελατήρια, όπως στα λούνα παρκ των παιδικών σας χρόνων –για την ακρίβεια, πολλοί από τους ηθοποιούς είναι τόσο καλοί, που δεν θα γελάτε γενικώς. Πνεύματα, βαμπίρ, τρελοί φυλακισμένοι και κανίβαλοι σας περιμένουν πίσω από δέκα διαδοχικές πόρτες. Μόνο προσοχή: αφού ανοίξετε την πρώτη, δεν μπορείτε να γυρίσετε πίσω.

Μ’ ετούτα και μ’ εκείνα, πεινάσαμε

Πιάστε θέση στα ξύλινα τραπεζάκια του πικνίκ, για ένα φρεσκοψημένο hot dog με πατάτες, ή για παγωτό Ben & Jerry’s. Για τα καφεδάκια μας φροντίζουν τα Everest, με τακτικές προσφορές –εμείς πετύχαμε φραπέ με 1€– ενώ καραμέλες και μαλλί της γριάς τσιμπολογάμε (και προμηθευόμαστε και για το σπίτι) από το Caramellou. Και όλα αυτά, στη δροσιά ενός πάρκου που στολίζεται παντού από λουλούδια και φυτά, και εξοπλίζεται στα περισσότερα σημεία του με φυσικά υλικά, με παγκάκια και φράχτες από ξύλο και κάδους ανακύκλωσης με σημαντικά μηνύματα και πληροφορίες για την προστασία του περιβάλλοντος.



Και τι άλλο;

Στο 4D Gate φοράτε τα ειδικά 3D γυαλιά και απολαμβάνετε μία διαφορετική ταινία κάθε δεκαπέντε λεπτά, βυθισμένοι σε ένα κάθισμα που κουνιέται ανάλογα με την κίνηση της κάμερας, για μια αυθεντική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Τα πιτσιρίκια σας διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσης με καρουζέλ, συγκρουόμενα, roller coaster, mini rafting, ψάρεμα στη λίμνη και πολλά άλλα, στο Kidom, το μικρό «αδερφάκι» του Allou αποκλειστικά για πιτσιρίκια.

Και πόσο κοστίζουν όλα αυτά;

Η είσοδος στο Allou Fun Park είναι δωρεάν, ενώ το Day Pass που σας βάζει σχεδόν παντού (εκτός από το House of Fear, τα συγκρουόμενα, το 6G, και τα παιχνίδια δεξιοτήτων όπως η σκοποβολή) κοστίζει 15€ για όλη την ημέρα –ήτοι, από τις 10.00 το πρωί έως τα Μεσάνυχτα (Παρασκευή και Σάββατο έως τη 1.00 το βράδυ). Κάθε Τετάρτη, το Day Pass κοστίζει μόλις 12€.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, και από τις 10.00 έως τις 17.00 μπορείτε να αγοράσετε το Morning Pass με 9€, για ατελείωτο παιχνίδι στα Lazy River, Water Bombs, Splash Fight, Get Wet, La Isla, Crazy Mouse, Star Flyer και 4G.

Αν θέλετε μόνο να τσαλαβουτήξετε στο Lazy River, θα πληρώσετε 4€ (αν δεν επιλέξετε να πάρετε Day Pass), ενώ στο House of Fear η είσοδος κοστίζει 6€. Οι μάρκες για τα συγκρουόμενα κοστίζουν 3€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v