Applications αστρονομίας: Παίξτε τον ουρανό στα δάχτυλα

Ποια είναι αυτά τα αστέρια που βλέπετε από την παραλία; Σε τι φάση βρίσκεται η σελήνη; Και πού είναι, επιτέλους, η Μεγάλη Άρκτος; Τα καλύτερα applications αστρονομίας για iPhone και Android υπόσχονται… τον ουρανό με τα’ άστρα. Και τηρούν την υπόσχεσή τους.
Applications αστρονομίας: Παίξτε τον ουρανό στα δάχτυλα
Δεν χρειάζεται να είστε fans της αστρονομίας για να εκτιμήσετε τα σχετικά applications που υπόσχονται να κατεβάσουν… τον ουρανό με τα’ άστρα στην οθόνη του smartphone σας. Αρκεί να θυμηθείτε την τελευταία προσπάθεια να εντοπίσετε τη Μεγάλη Άρκτο –και να επιδείξετε τις γνώσεις σας στην παρέα ή στο έτερον ήμισυ– από την παραλία του νησιού. Φέτος, πριν φύγουμε για διακοπές, κατεβάζουμε τα καλύτερα applications αστρονομίας για iPhone και Android, και παίζουμε τα ονόματα, τα μεγέθη και τις κινήσεις όλων των πλανητών στα δάχτυλα.

Για το iPhone…

Sky Gazer: Ιδανικό για τους αρχάριους της αστρονομίας, το Sky Gazer, υπόσχεται όχι μόνο να σας «συστήσει» τους κυριότερους αστερισμούς, αλλά και να σας βοηθήσει να τους αναγνωρίσετε, χρησιμοποιώντας το compass feature του 3G για να «βλέπει» τους αστερισμούς που βλέπετε ανάλογα με το σημείο που βρίσκεστε κάθε φορά. Κατεβάστε το, στην τιμή των 2,99 δολαρίων, από εδώ.

Moon Globe: Όσα θέλατε (και όσα δεν είχατε ποτέ φανταστεί ότι θέλατε) να μάθετε για την σελήνη, από το όνομα του κάθε κρατήρα μέχρι τις τελευταίες φωτογραφίες που τράβηξε η NASA. Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ.

Go SkyWatch Planetarium: Παρόμοιο με το Sky Gazer, αλλά με ωραιότερα γραφικά, το Sky Watch αναγνωρίζει τους πλανήτες, τους αστερισμούς, τους δορυφόρους και όλα τα υπόλοιπα ουράνια σώματα που βρίσκονται από πάνω σας, και σας παρέχει σημαντικές πληροφορίες για καθένα εξ αυτών. Θα το βρείτε στην τιμή των 3,99 δολαρίων, εδώ.

APOD Viewer: Από τα κοντινά… στα μακρινά. Το APOD Viewer (τα αρχικά σημαίνουν Astronomy Picture of the Day) φέρνει καθημερινά στην οθόνη του iPhone εντυπωσιακές φωτογραφίες τραβηγμένες από το Hubble και άλλα τηλεσκόπια, μαζί με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για (πολύ) μακρινούς γαλαξίες. Κατεβάστε το, στην τιμή των 1,99 δολαρίων από εδώ.

Galaxy Collider: Κι αφού μάθατε να αναγνωρίζετε τους αστερισμούς πάνω από την παραλία όπου βρίσκεστε, τι θα λέγατε για μερικές εντυπωσιακές εικόνες του τι ακριβώς συμβαίνει όταν οι πλανήτες –ή οι γαλαξίες– συγκρούονται μεταξύ τους; Κατεβάστε το στην τιμή των 0,99 δολαρίων από εδώ.

Και για Android…

Google Sky Map:
Με μια μόνο κίνηση προς τον ουρανό, το Google Sky Map αναγνωρίζει τους πλανήτες και τους αστερισμούς από πάνω σας, και σας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για καθέναν από αυτούς. Διαθέτει, επίσης, λειτουργία zoom και εξαιρετικά εύχρηστη αναζήτηση, ενώ οι χάρτες του είναι διαθέσιμοι σε δύο βερσιόν, πρωινή και βραδινή. Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ.

NASA Astronomy Picture of the Day: Αντίστοιχης λογικής με εκείνο του iPhone, φέρνει στο κινητό σας την εικόνα της ημέρας από το website της NASA, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες για το εικονιζόμενο ουράνιο σώμα. Και το καλύτερο; Διατίθεται εντελώς δωρεάν, από εδώ.

Solar Max (Lite): Πόσο κοντά στον ήλιο μπορείτε να φτάσετε; Το Solar Max φέρνει στην οθόνη σας τις καλύτερες, υψηλής ανάλυσης εικόνες που τραβά ο δορυφόρος SOHO τον οποίο έστειλε σε τροχιά η NASA το 1995 για να μελετήσει τον ήλιο. Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ.

Astronomy Encyclopedia: Πόσο μεγάλος είναι ο Δίας; Ποιος πλανήτης έχει την χαμηλότερη θερμοκρασία; Πόσες επανδρωμένες αποστολές έχουν ξεκινήσει από την Γη; Όσα θέλατε να μάθετε για την αστρονομία και τα ταξίδια στο διάστημα είναι συγκεντρωμένα σε αυτό το application. Κατεβάστε το, στην τιμή των 3,99 δολαρίων, από εδώ.

Where is Io: Οι ώρες ανατολής και δύσης όλων των αστερισμών, και οι κινήσεις των δορυφόρων του Δία τις επόμενες ημέρες (εξ ου και το όνομα) σε ένα πολύ ιδιαίτερο, και εντελώς δωρεάν application για τους λάτρεις της αστρονομίας. Κατεβάστε το από εδώ.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v