Παραπέντε: Οι πτήσεις των τολμηρών

Αδρεναλίνη και γαλήνη, αίσθημα ελευθερίας  και υπερένταση. Οι αντιθέσεις συναισθημάτων που προκαλεί η πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς δύσκολα περιγράφονται με λέξεις. Πήγαμε, είδαμε και καταγράψαμε σε βίντεο ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τις πτήσεις με παραπέντε.
Παραπέντε: Οι πτήσεις των τολμηρών
Fly, on your way, like an eagle
Fly as high as the Sun
On your way, like an eagle
Fly, touch the Sun 

                                        Flight of the Icarus – Iron Maiden

του Νικόλα Γεωργιακώδη

To εν λόγω τραγούδι ήταν το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου την στιγμή που είδα τον Παναγιώτη να απογειώνεται από το ξέφωτο στο απέναντι βουνό, με μοναδικούς του συμμάχους στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι ένα αλεξίπτωτο και τον άνεμο. Το χαμόγελό του δε, όταν μετά από τριάντα λεπτά διαρκούς πτήσης προσγειώθηκε εν τέλει στο έδαφος, είχε να πει πολλά. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι κάτι παραπάνω από extreme sport, είναι εμπειρία.

«Η ελευθερία που αισθάνεσαι στον αέρα είναι κάτι το εξωπραγματικό», μου λέει ο κ. Θανάσης Σμύρης, εκπαιδευτής αλεξιπτώτου πλαγιάς στην σχολή Fly Παραπέντε (Μην σας παραξενεύει το όνομα, πρόκειται για «ελληνικούρα» του Parachute de Pente – γαλλιστί το αλεξίπτωτο πλαγιάς). «Νιώθεις σαν να’ σαι πουλί, αετός που κάθεται ακίνητος με τα φτερά του ορθάνοιχτα, αλλά παράλληλα ελέγχει πλήρως τις κινήσεις του», συνεχίζει προσπαθώντας να με βάλει στο πετσί του ανθρώπου ο οποίος ίπταται για παραπάνω από μισή ώρα στο κενό.

«Εκεί πάνω είναι ωραία», παρεμβαίνει ένας από τους φίλους και παρευρισκόμενους στο πεδίο βολής Μεγάρων – σύνηθες μέρος για πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς. «Άμα ανέβεις, δεν θες να κατέβεις με τίποτα», λέει χαμογελώντας. Οι πτήσεις με parapente μπορούν να φτάσουν ακόμα και μέχρι τα διακόσια μέτρα. Πώς μπορεί κάποιος να νιώσει άνετα σε τέτοιο υψόμετρο; Και τι εκπαίδευση χρειάζεται για να μπορέσει κανείς να κάνει μόνος του την πρώτη του πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς;

Στις παραπάνω απορίες, αλλά και σε πολλές ακόμα γύρω από το άθλημα, απάντησε ο κ. Θανάσης Σμύρης στην κάμερα της Web TV του In2life.

Δείτε τι είπε στο παρακάτω βίντεο:



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v